מתכון לבצק לפיצה מדהים בלי שמרים
תארו לעצמכם את הרגע הזה שבו אתם נכנסים למטבח, ארומת הבצק הטרי ממלאה את האוויר, והמחשבה על פיצה חמה ופריכה מעלה חיוך על הפנים. אחרי חוויות רבות במטבח, גיליתי מתכון מושלם לבצק פיצה ללא שמרים שמהר מאוד הפך לניהיל קבוע בארוחות ערב מרובות. מתכון זה פשוט, מהיר ולא דורש מתודולוגיות מסובכות כמו שאתן רגילות למצוא. למה לחכות? בואו נצלול לעולם הקסום של הבצק האגדי הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 2 פיצות בינוניות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור בצק פיצה מרגש וממש נימוח בפה, יש צורך במרכיבים פשוטים וזמינים. פיצה היא אולי המאכל האיטלקי הפופולרי ביותר בעולם, והיא מכילה לא מעט היסטוריה מעניינת. בדיוק כמו שמספרים לי הלקוחות שלי, הימים שבהם אפשר היה לקנות פיצה מחוץ לבית הולכים ונעשים מזוגגים. אז למה שלא נעשה זאת בעצמנו? הרי בסוף, אין כמו פיצה ביתית הכי טעימה שיש!
- קמח חיטה – 2 כוסות (כ-280 גרם)
- אדם מרגרינה או חמאה רכה – 50 גרם
- חצי כוס מים פושרים
- מלח – 1/2 כפית
- אבקת סודה מאודה – 1/2 כפית
- שמן זית – 2 כפות
- תבלינים לפי בחירה (כמו אורגנו, בזיליקום, שום קצוץ) – 추가obile
אם בא לכם לנסות גרסה יותר בריאה של המתכון הזה, אתם יכולים להחליף את קמח החיטה בקמח כוסמין או קמח שיבולת שועל טבעי. שימו לב לתוצאה, ולוודא שהבצק מתקבל באותה רמת אווריריות ונימוחות.
שלבי ההכנה
כעת לאחר שראינו את המרכיבים, אנחנו מוכנים להתחיל את התהליך הקסום של הכנת הבצק. בעבודה קלה ומהירה, ניתן להכין פיצה שתרגש את כל מי שיטעם אותה!
- נניח את הקמח בקערה רחבה.
- נוסיף את הסודה ומלח, ונערבב היטב.
- נמיס את המרגרינה ונשפוך אותה לתוך הקמח.
- נוסיף את המים והשמן ואז נערבב את הכל עם כף או עם הידיים עד שהתערובת מתאגדת לבצק.
- נחלק את הבצק לשניים ונלוש אותו קצת בעדינות עד שהוא חלק וגמיש.
- נכסה את הבצק בניילון נצמד ונחכה 10 דקות.
- בעזרת מערוך, נעבוד את הבצק על משטח מקומח כדי לFlatten אותו לכמה שיותר דק.
- נעביר את הבצק לתבנית פיצה משומנת ונעצב אותו לפי הצורה והגודל הרצויים.
- נוסיף רוטב עגבניות על הבצק, מעל נבחר את התוספות האהובות עלינו ונכסה בגבינת מוצרלה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-220°C במשך כ-15 דקות, או עד שהפיצה מזהבת ופריכה.
ואיפה יבוא את החלק הכיפי? בעיצוב הפיצה כמובן! תוכלו להוסיף פפרוני, ירקות טריים או אפילו תוספות שונות כמו אנשובי או פטריות שמפניון. לא משנה מה תבחרו, הפיצה שלכם תהיה הכי טעימה שיש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ניתן לשדרג את הבצק הזה בכל כך הרבה דרכים! במקום להשתמש במים פושרים, יתכן ואתם מעדיפים חלב או תחליף טבעוני, כמו חלב סויה או שקד, שייתן לבצק רכות מדהימה.
לא שכחנו גם את העשבים! בעזרת תוספות כמו בזיליקום קצוץ או אורגנו, אתם יכולים לשדרג את הטעם של הבצק ולעשות את הפיצה שלכם לאגדה! תוספות כמו זיתים, פטריות, שיני שום קצוץ או אפילו פטנט גאוני – רצועות בייקון מטוגנות – יעשו פלאים לשדרוג הפיצה שלכם!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור את הבצק יותר זמן?
חשוב לאחסן את הבצק במקרר, עטוף בניילון נצמד, ואם אתם לא מתכוונים להשתמש בו מיד – אפשר לקפיא אותו!
אפשר להשתמש בקמח כוסמין בבצק?
בהחלט! קמח כוסמין מעניק טעם קצת nutty ומזין יותר. רק שימו לב שיתכן שתצטרכו להוסיף עוד מים.
איך ניתן לדעת אם הפיצה מוכנה?
אם הבצק נהיה מזהיב והגבינה משייטת על פניו, אז זה סימן שהגיע הזמן לשלוף אותה מהתנור!
כמה זמן לוקח להכין בלאנצה?
בצק הפיצה הזה מוכן תוך 15 דקות, וגם האפייה לא לוקחת יותר מדי זמן – סה"כ 30 דקות במשולב.
מה אם אני צמחוני?
אין בעיה! תוספות כמו ירקות, גבינות וסויה יעשו פלאים לפיצה שלך. התחנה לצמחוניים כאן!
אין לי שמן זית, אפשר להשתמש בשמן רגיל?
בהחלט. שמן רגיל יעשה את העבודה. אולי לא יהיה טעם מדהים כמו עם שמן הזית, אבל הפיצה עדיין תהיה מצוינת!
מתי מכניסים את התוספות על הפיצה?
כדאי להניח את התוספות על הבצק אחרי ששמנו את רוטב העגבניות, כך שהן יתבשלו יחד עם הבצק בתנור.
באיזה תפזורת כדאי לפזר את הגבינה?
אני ממליץ להיות רחבים ולהפיץ את הגבינה באופן אחיד כדי שכל ביס יהיה נימוח!
זה נמס בפה?
בוודאי! המתכון הזה מביא לתוצאה של בצק אוורירי ונימוח שממש מתחבא בפה!
איך להגיש את הפיצה?
מומלץ לגזור פיותים עם פיצה חמה על צלחת מוגשת עם רוטב פסטו או חרדל לצד!
אם הכנתם את המתכון המדהים הזה, מה דעתכם לשתף את החוויה שלכם עם אחרים? תשמחו את החברים ברשתות החברתיות שלכם, ואל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה! תיהנו!