בצק רביולי בלי מכונה: המתכון שישנה הכול!

מתכון לבצק רביולי בלי מכונה

לפעמים, החיים מזמינים אותנו להתרגש מחדש ממנות פשוטות שהיו חלק מהילדות שלנו. אני זוכר את ההפתעה וההנאה שבשעת הכנת רביולי במטבח של סבתא. המילים עליהן השיחה הייתה מתובלת באהבה, וריח הבצק שעלה באוויר היה מדהים. המנה הזו לא סתם זכתה למעמד של קלאסיקה – היא משגעת, אגדה במדריך הבישול של משפחתנו. לכן החלטתי לשתף את המתכון שלי, שמתבסס על המסורת המרהיבה הזו, אך מוסיף טוויסט חדשני, כדי שתוכלו ליהנות מבצק רך, נימוח וטעים, בדיוק כמו שכולנו אוהבים. גם אם אין לכם מכונת פסטה, אין סיבה לדאוג – הכנת הבצק יכולה להיות אפילו יותר כיפית ומפנקת כשעושים את זה ידנית. כן, כן, אתם לא צריכים מכונה!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4-6 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבצק המושלם לרביולי הזה, נדרשים כמה מרכיבים בסיסיים, אבל כל אחד מהם תורם להתפתחות הטעמים ולמרקם המיוחד של הבצק. זה בהחלט מתכון שמבוסס על המיתוס שכולם חווים וכשהחומרים האלו מתאגדים יחד, נוצרת חווית טעם מדהימה.

  • 2 כוסות קמח לכבוד הפסטה (ואם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, תוכלו להשתמש בקמח אורז או קמח תפו”א)
  • 3 ביצים טריות (ושום דבר לא משתווה לביצים טריות – הן מהוות את הלב של הבצק)
  • 2 כפות שמן זית (שמן זית איכותי – הבריאות במנה הזו תעבור דרך רובן של הטעמים)
  • 1/2 כפית מלח (כדי להדגיש את הטעמים)

חשוב לציין שהמידות לוקחות בחשבון את האופציה להוסיף תוספות לאורך הדרך. אם תרצו, אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים לתוך הבצק כמו פטרוזיליה או בזיליקום.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קמח תופח במקום קמח רגיל שיעשה פלאים במאכלים שלך

שלבי ההכנה

ועכשיו, כשיודעים מה צריך, הגיע הזמן להתחיל. מתכון זה מביא את כל הכיף והחדשנות בבתים שלנו, והשלבים הקרובים ידברו אליכם באהבה כמו יצירת אמנות.

  1. שמים את הקמח על משטח עבודה נקי ומעבדים אותו ליצירת גבעה קטנה.
  2. יוצרים מעין שקע במרכז הקמח ושם מכניסים את הביצים, שמן הזית והמלח.
  3. בעזרת מזלג, מתחילים לערבב את הבצק, ממש כמו שסבתא הייתה עושה. משאירים את הקמח על הקירות של השקע עד שהנוזלים מתחילים להתמזג עם הקמח.
  4. לאחר שכל הנוזלים כמעט התמזגו עם הקמח, מתחילים ללוש את הבצק בידיים במשך 10-15 דקות עד שהוא מרגיש נעים ואלסטי.
  5. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד טיפה מים. חשוב שהבצק יהיה רך ומושלם, לא יבש מדי ולא דביק.
  6. עטופים את הבצק בניילון ומניחים לו לנוח במשך 30 דקות.
  7. לאחר שהבצק נ rested, מתחילים לרדד אותו בעזרת מערוך על משטח מקומח עד שהתוצאה היא שכבת בצק דקה, בין 1-2 מ"מ.
  8. חותכים ריבועים בגודל הרצוי (לרביולי הקטנים – 5 ס"מ על 5 ס"מ).
  9. ממלאים כל ריבוע במילוי האהוב עליכם – זה יכול להיות לא רק גבינת ריקוטה אלא גם פירה תפוחי אדמה עם גבינה או אפילו ירקות.
  10. סוגרים את הרביולי ומוודאים שהקצוות הדבקו היטב.
  11. מבשלים את הרביולי במים רותחים במשך 3-5 דקות עד שהם צפים.
  12. משרתים עם רוטב שמנת ומקשטים עם גבינת פרמזן קצוצה – ללקק את האצבעות!

כמובן, שלא כל מתכון חייב להסתיים כאן. אפשר לקשט את הרביולי גם עם עלי בזיליקום או פטריות מוקפצות. ואם אתם בעניין של מתכונים טבעוניים, ניתן להחליף את הביצים במים מעורבים בעמילן תפו”א.

שדרוגים ותוספות אפשריות

פעם חשבתם על להפתיע את האורחים שלכם? הרעיון הזה יכול להקנות למנה שלכם טאץ' נוסף! יש המון דרכים לשדרג את המתכון שהכנו. למשל, למה שלא תנסו להוסיף עשבים טריים לתוך הבצק? אפשר גם לנסות להכין רוטב על בסיס חלב קוקוס, שיהיה גם אגדי וגם בריא. ואם אתם כבר פה, למה לא לשדרג את המילוי בעצמכם? החליטו על מילויים שונים כך שכל אדם יקבל את הטעמים שלו. המון וריאציות שיכולות להתפתח מכאן!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  המתכון הסודי לחביתה 2 ביצים קלוריות שתאהבו

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הבצק יום קודם? בהחלט! פשוט עטפו אותו היטב בניילון נצמד והניחו במקרר. כך, המהדרות והטעמים יתמזגו עוד יותר.

האם אני יכול להשתמש בקמח רגיל? כן, קמח רגיל עובד נהדר, אבל קמח המיועד לפסטה ייתן לכם את המרקם והגובה הרצויים.

כמה זמן אפשר לשמור את הרביולי במקפיא? הרביולי נשמרים במקפיא עד ל-3 חודשים, אם שמים בשקית אטומה. לחלוטין אפשרי, ואז תצאו עם משהו אגדי בכל פעם שתרצו.

איך אני יכול לדעת אם הרביולי מבושל? פשוט מאוד! כשהרביולי צפים על פני המים, זה סימן שהם מוכנים!

מהו המילוי המומלץ ביותר לרביולי? מילוי ריקוטה עם תרד הוא קלאסי, אבל אני ממליץ לכם להיות יצירתיים – קחו גבינת פטה עם פירות יבשים ותראו איך זה יוצא!

אפשר להכין רוטב עגבניות ומעט צ'ילי? לחלוטין! רוטב כזה מוסיף עושר ורוטב עגבניות טרי כאן הוא תמיד רעיון נהדר.

למה הבצק שלי התייבש במהלך ההכנה? זה עלול לקרות בגלל שהשארתם אותו זמן רב יותר מדי בחוץ, או שחסר לו נוזלים. תמיד שימו לב לכמות שתשמר את הבצק רך!

האם אני יכול להשתמש במילוי מוכרים? בהחלט! ממרח טחינה, חומוס או אפילו רסק תפוחים יכולים להכין רביולי חומר נפלא.

איך אפשר להגיש את הרביולי? התאם את הרוטב למזג האוויר. פעם יום חם, רוטב עגבניות קל. כאשר קר, רוטב שמנת עשיר יכול להיות מושלם.

אני מקווה שהמתכון הזה עורר בכם השראה והוכיח שעם כמה מרכיבים בסיסיים, אתם יכולים ליצור משהו מדהים, ממכר ומעלף. היה לכם כיף? שתפו את המתכון הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות ושתפו את האהבה לבישול!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קינואה עדשים שחורות: מתכון בריא ופשוט להכנה

Scroll to Top