בצק שמרים מושלם לכל מטרה – המתכון שישנה הכל!

בצק שמרים מושלם לכל מטרה

כשהשעה המוקדמת של הבוקר מגיעה והמצב רוח שלנו מחפש ליווי מתוק, אין דבר טוב יותר מאשר לריחם הנפלא של לחמים ומאפים שמוליכים אותנו אל עולם של טעמים מדהימים. כשאתם רוצים להכין מאפה כזה, המפתח הוא המתכון לבצק שמרים. גובה, נפח, ועם מרקם נימוח שממש נמס בפה – בדיוק מה שאתם צריכים במקביל לארוחה או קינוח ערב! אז, תפסו כוס קפה, שימו שמיכה על הברכיים, ותכינו את עצמכם לצלול לתוך המתכון הזה שמוגש בדיוק בשבילכם – מושלם, משגע, ולא פחות מ-אגדי!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות (זמן התפחה לא כולל)
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8-10 חתיכות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבצק המושלם, אתם זקוקים לחומרים הנכונים. מאז ומעולם, המתכון הזה מספק את התוצאה המדהימה ביותר, ותודו לכם על כך! הוספה של כל מרכיב דרך-אגדי תגרום לבצק שלכם לשדרג את עצמו בשמחה!

  • 500 גרם קמח לחם
  • 7 גרם שמרים יבשים (או 15 גרם שמרים טריים)
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

אם אתם מעוניינים לגוון או להחליף חומרים, אני ממליץ על שימוש בקמח חצי חצי (לבן ושיפון) או בכלל בקמח ללא גלוטן! הבצק ייצא בריא במהותו ויחד עם טעמו המיוחד, תוכלו להרגיש אותו ברגע שתחתכו את המאפה!

שלבי ההכנה

זה הזמן להיכנס לעובי הקורה ולהתחיל בהכנת הבצק המושלם. עקבו אחרי השלבים הבאים, ואם יש לכם שאלות, אני כאן בשבילכם! המונח "נכון" לא תמיד מתאר את הדרך לפה. ניתן גם לבוא עם רעיונות משלכם!

  1. שמים בקערה את הקמח, השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.
  2. יוצרים מעיין שקע במרכז התערובת.
  3. מוסיפים למרכז את המים הפושרים ושמן הזית.
  4. מעבדים את הבצק בידיים במשך 10 דקות, עד שהבצק חלק ונעים למגע.
  5. מניחים את הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה במשך 1-2 שעות, עד שהבצק מכפיל את גודלו.
  6. לאחר ההתפחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומקמחים אותו מעט.
  7. מבשלים אותו לכמה צורות שרוצים – לחמניות, פיתות, או עוגות ארוכות.
  8. מניחים את התוצרים על תבניות ואופים ב-180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לזניה איטלקית מסורתית איך להכין כמו מקצוען

תוספות אפשריות

אל תחששו להוסיף תוספות שמדליקות את העניין! לדוגמה, ניתן לשלב כוס של אגוזי מלך קצוצים, צימוקים מתוקים או תבלינים כמו כמון ופרג לטעימה מרעננת. ובנוסף, נסו למרוח על הבצק רוטב פיצה, גבינות שונות או ירקות קלויים. האופציות רבות, ואם אתם באמת מעוניינים במשהו משוגע, הוספת רוטב פסטו או גבינת מוצרלה קפיצית תעשה את העבודה!

שאלות ותשובות

כמה זמן הבצק חייב לתפוס?
אם רוצים לבצק להיות אוורירי, יש להניח לו לתפוס לפחות שעה אחת ואפילו יותר – עד שהוא מכפיל את נפחו. תנו לו את הזמן שהוא זקוק לו.

מה אני יכול לעשות אם אין לי שמרים?
אם אין לכם שמרים, ניתן להשתמש באבקת סודה לשתייה כתחליף, אך יש להבין שהטעם לא יהיה אותו דבר – היופי של השמרים הוא להעניק לבצק את הטקסטורה המושלמת שלו.

האם אפשר להקפיא את הבצק?
בוודאי! ניתן להקפיא את הבצק לאחר שהתפחה. פשוט עיטפו אותו היטב בניילון והניחו אותו במקפיא. כאשר תצטרכו אותו, פשרו אותו במקרר פעמיים במשך 12 שעות.

איך אני יכול לדעת שהמאפה מוכן?
המאפה צפוי להיות מוכן כאשר הוא מצהיב על פניו ויש לו מרקם חם ונעים. כדאי להכות על底 על המשטח התחתון, ולשמוע אם זה נשמע חלול, זה סימן מעולה!

מה אפשר לעשות עם הבצק המוכן?
אל תחשבו פעמיים! השתמשו בו להכנת פיצה, לחמניות, קישים, או עוגות. האופציות בלתי נגמרות.

האם אפשר לשדרג את המתכון באלו דברים?
כמובן! אתם יכולים להוסיף טעמים, להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס, להשתמש בקמח חיטה מלאה, ובסופו של דבר – לגוון בבחירת תוספות כמו גבינות, ירקות או מבחר תבלינים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגה בחושה עם גבינה לבנה שתכבוש את הלב!

כמה זמן לוקח לאפות את המאפה?
אופה את המאפה ברוב המקרים במשך 20-25 דקות, תלוי בגובה של המאפה. שימו לב באם יש צריבה!

מה עושים אם הבצק יצא קשה?
אם הבצק לא מצליח להצמיח את עצמו ולהיות כהלכה או שנשאר קשה, היו סמוכים על תוספת מים חמים.

האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
בוודאי. הכנת הבצק יום מראש מאפשרת את הטעמים להחמיץ בחום של הלילה וזה ממש מדהים!

איך שומרים על הרכות של המאפים?
מאפים טריים שומרים את טעמם על ידי שמירה בכלי סגור ואוויר, או בלא קפוא בהקפאה; במידת האפשר, מומלץ להרגיל את עצמכם להכין את המאפים קלות ככל האפשר ביום ההכנה!

אז סיימנו את המתכון! אחרי שהשקעתם כל כך הרבה, אתם חייבים לשתף את המנה המדהימה הזאת עם חברים שלכם! מי יודע, אולי גם הם ירצו להכין את הבצק המושלם הזה? שתפו את המתכון והשאירו את כולם עם טעם נהדר על השפתיים!

Scroll to Top