"`html
בשר בתנור בבישול ארוך
לאחר יום ארוך ומייגע, כשחושבים על הארוחה המושלמת שתסגור את היום כמו שצריך, עולה למחשבה מנה מהכנות והטעמים של סבתא שהיו ממלאים את הבית בניחוחות. בשר בתנור בבישול ארוך זו המנה שתשאיר אתכם ללקק את האצבעות, ואת הסועדים שלכם לדרוש תוספות! בואו נכין יחד מנה ששואבת השראה מהמסורת, עם טוויסט שיגרום לכולם לבקש סליחה, כי פשוט אי אפשר לעמוד בפני זה!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 4 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק עבור: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
אה, הריח שיתפוס אתכם ברגע שהמנה תצא מהתנור – בואו נגלה מה צריך כדי להגיע לשם. לא מדובר בסופר-מרקט של רכיבים נדירים, אלא בדברים שכנראה יש לכם בבית או במרכול השכונתי. הנה מה שנדרש:
- 1.5 ק"ג בשר בקר – אני ממליץ על שייטל או צוואר, בשרים בעלי שומניות שמושלמים לבישול ארוך
- 4 כפות שמן זית – כדי שכל הטעמים יתמזגו יחד
- 2 בצלים בינוניים קצוצים – הם יוסיפו מתיקות מדהימה
- 4 שיני שום קצוצות – כי אין חגיגה בלי שום
- 3 גזרים חתוכים לקוביות – זה כזה צבעוני ומרענן, וואו!
- 3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים – לכל אחד יש מקום בלב ובצלחת
- 1/2 כוס רוטב סויה – מוסיף טעמים מעלפים
- 1/4 כוס דבש – תתפלאו עד כמה זה ממכר!
- תיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אורגנו – כל אחד לפי טעמו האישי
לגרסה טבעונית אפשר להחליף את הבשר בעשבי תיבול, בטטות וטופו, וכמובן שממצים את השום והבצל.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן לצאת לדרך. שימו לב, עם כל שלב תוכלו לדמיין את הריחות המדהימים שמתפשטים ברחבי הבית.
- מחממים את השמן זית בסיר עמוק במיוחד על חום גבוה.
- מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומקנים להם לעבור היזהרות עד שזהובים.
- מתבלים את הבצלים ומוסיפים את השום, תוך ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את הבשר ומפזרים עליו את התיבול, מבשלים כמה דקות עד שהבשר מתחיל להשחים מכל הכיוונים.
- מוסיפים את הגזר והפירות כל-כך הרבה צבע למנה!
- מוסיפים את תפוחי האדמה. חיים מדהימים, נכון?!
- מוסיפים את רוטב הסויה ודבש תוך ערבוב ומביחים.
- מעבירים את הסיר לתנור ומבשלים על טמפרטורה נמוכה של 120 מעלות למשך 3-4 שעות.
- כל שעה בודקים, מושכים עם מסרק על הטעמים, ומערבבים מעט – תאמינו לי, זה עושה את כל ההבדל.
- כשהבשר מתמוטט מהעצם, המנה ממש מוכנה!
לפני שאתם מגישים את המנה, אל תשכחו להניח לה להתקרר כמה דקות, כל העולם יחכה על המנה הטרייה שלכם.
תוספות ושדרוגים עבים
המנות תמיד פתוחות לשדרוגים ואפשרויות נוספות. להלן כמה רעיונות:
- לחתוך פלפלים צבעוניים ולהוסיף יחד עם הירקות.
- להגיש עם אורז בשמן זית, שילוב מושלם!
- למנעול תוספת של רוטב חריף למי שאוהב טעמים עסיסיים.
- להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין ולימון לקבלת טוויסט על.
- לסיים עם כמה שקדים קצוצים מעל להוספת קראנץ'!
שאלות ותשובות
האם בשר מהיר צריך בישול ארוך? אם מדובר בבשרים שומניים כמו צוואר, בישול ארוך יתן לבשר להיות רך ונימוח.
איך יודעים שהמנה מוכנה? כאשר הבשר מתמוטט מהעצם, אין ספק שזה הזמן להוציא מהמ oven.
האם אפשר להשתמש בבשר אחר? בהחלט! אפשר לנסות עם בשר טלה או עוף, עם תיבול מתאים, זה ייצא מדהים!
מה לעשות אם אני רוצה פחות חריף? פשוט להימנע מהמון תיבול חריף, אפשר גם להשתמש ברוטב סויה קל יותר.
האם אפשר לשמור את המנה למחר? ממש, היא תהיה משוגעת במגש ובעיקר היא תספוג את כל הטעמים מחדש!
מה מגישים לצד המנה? אורז, פירה או סלט ירוק מרענן בהחלט ישדרגו את החוויה.
האם ניתן להכין את המנה יום קודם? בהחלט! השאריות יהיו אפילו טובות יותר למחרת.
אם אני רוצה גרסה בריאה יותר, מה לעשות? להקטין את כמות השומן ולשלב יותר ירקות במקומו, הכל לפי טעמכם.
איך אני יודע אם זה טעים? פשוט תפנו לעצמכם מנת טעם ותגלו כמה זה אגדי!
במה אפשר לשדרג אם אני עוסק בצמחונות? בכיף! כל תחליף בשר כמו חומוס דחוס עם ירקות יכול להיות מדהים.
בואו נודה, הפופולריות של המתכון תלויה בכם! העבירו לחברים, שתפו ברשתות והפיצו את הבשורה על המנה הזו!
"`