בשר מספר 5 בתנור – חגיגה של טעמים
שום דבר לא משתווה להריח בשר בתנור, במיוחד כשמדובר בבשר מספר 5. מדובר במנה שהופכת כל ארוחה לאירוע חגיגי, והיא תגרום לכם ללקק את האצבעות. הבשר יוצא רך, נימוח, עם טעמים מדהימים שיתפצו בפה כמו פצצות של טעם. הזמינו את כל החברים, המנה הזו עשויה להיות יותר ממדהימה, היא פשוט אגדה.
זמן הכנת המתכון: 20 דקות
רמת קושי: בינונית
למנות: 4-6
- זמן הכנה: 20 דקות.
- זמן בישול: 2-3 שעות.
- המנה מתאימה ל-4-6 סועדים.
הרכיבים הדרושים
לפני שנגיע לשלב ההכנה, חשוב לציין את המרכיבים. המדהים בבשר מספר 5 הוא שניתן לשדרגו עם הרבה תוספות ושינויים, בהתאם למה שיש במקרר שלכם או על פי ההעדפות שלכם. הנה הרשימה:
- 1 ק"ג בשר מספר 5 (כמובן)
- 2 בצלים קצוצים
- 4 שיניים שום קצוצות
- 2 גזרים קלופים וקצוצים
- 2 צלחות רוטב סויה
- 2 כפות דבש
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס מים
- תבלינים – קינמון, כמון, וחרדל בהעדפה האישית
מרכיבים חלופיים
כמובן, ניתן לשדרג את המתכון בקלות. אם אתם טבעוניים, ניתן להשתמש בתחליפי בשר, כמו סייטן. אם אתם נמנעים מגלוטן, פשוט כדאי לבחור רוטב סויה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להכנס לעניינים. המתכון הזה לא וויתר על הצבעים והריחות. הכינו את עצמכם לעבודה במטבח!
- מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- בסיר גדול, מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצלים והשום. מטגנים עד שהבצלים שקופים ואוהבים.
- מוסיפים את הגזר ומערבבים יחד.
- נוצרים חור במרכז הסיר ומניחים את הבשר מספר 5, מתבלים במלח, פלפל, קינמון, כמון וחרדל.
- מוסיפים את רוטב הסויה ודבש מעל הבשר.
- יוצקים את המים סביב הבשר ולוחצים אותו בתנור.
- מבשלים במשך 2-3 שעות עד שהבשר רך ופשוט שימשיך להתספג בטעמים.
- בסוף הבישול, ניתן להוציא את הבשר לתבנית, להרתיח את הרוטב ולצמצם אותו עד שהוא הופך למרקם סמיך ומדהים.
שדרוגים ותוספות
יש לכם רעיונות? בהחלט! אפשר להוסיף תפוחי אדמה, פטריות, או ירקות שורש נוספים. הכל הולך! יש המון אפשרויות שמשדרגות את המנה ונותנות לה טוויסט. אפשר גם למלא את הבצלים בפריסות עגבנייה לקישוט. המנה נראית הרבה יותר מקצועית ומרשימה!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבשר מוכן?
הבשר יהיה רך ונימוח בעת חיתוך, ואם אתם רוצים לוודא, אפשר להשתמש במד חום ולהגיע לחום פנימי של 90 מעלות צלזיוס.
אילו ירקות נוספים ניתן להוסיף?
שאלתם שאלה מצוינת! ניתן להוסיף תפוחי אדמה, קישואים, ברוקולי, או כל ירק שאוהבים. פשוט חותכים ומוסיפים!
מה אם אין לי סויה בבית?
לא חייבים לשים סויה, אפשר להשתמש בכל רוטב אחר כמו רוטב הונגרי, רוטב צ'ילי, או גם לטעמים כמו חרדל.
אפשר להכין את המנה יום לפני?
בהחלט! המנה מתייצבת נהדר במקרר, ועלולה להיות טעימה יותר לאחר יום במקרר, כאשר הטעמים מתערבבים.
מה להגיד לאורחים כשהם יגיעו?
אורחים רעבים – בדיוק מה שאתם צריכים! אתם יכולים להתלונן על כמה זה "מושלם" ומשגע, ובינינו, הבעיה ממש לא תהיה מה להגיד – אלא איך לסיים את המנה!
האם ניתן להקפיא את הבשר?
בהחלט! פשוט עטפו אותו היטב בניילון נצמד או בשקית הקפאה מתאימה לפני הכנסת למקפיא.
האם זה מתאים לאירוח?
בוודאי! המנה נפלאה לאירוח – היא מקנה נופך של "מסעדה" לשולחן, וכולם ידרשו מתכון.
עד כמה זה בריא להכין בשר בתנור?
בריא יחסית, במיוחד כאשר מדובר בישול בתנור ללא טיגון. שימוש בשמנים כמו שמן זית מוסיף גם יתרונות בריאותיים.
כמה זמן נותר לי לחכות לפני שאוכל?
בסביבות 3 שעות, אבל אם אתם מסתדרים – זה שווה את ההמתנה. הזמן עובר מהר כשיש ריח בשר בתנור!
מה הכי חשוב לקחת בחשבון בהכנה?
שיהיה לכם סבלנות! ככל שהבשר יתבשל יותר, הוא יהפוך רך יותר ויעביר את הטעמים בצורה הכי טובה.
וזהו! אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם. אין דבר יותר כיף מהאוכל הטעים הזה, ובאמת, נעים להדביק חוויה זו גם לאחרים. בתיאבון!