בשר מספר 5 מתכון מרוקאי שכולם חייבים לנסות

בשר מספר 5 – מתכון מרוקאי שיביא לכם את הים התיכון הביתה

דמיינו את זה: שולחן ערוך, ריחות משגעים של בנינג, קארי ועשבי תיבול, וחברים או משפחה מתיישבים בשמחה. המתכון שלפניכם לא רק שיביא לכם את הטעמים המדהימים של המתכונים המרוקאים, אלא גם יחולל פלאים על כל ארוחה. מתכון בשר מספר 5 הוא כאילו גידלנו אותו על חוף הים התיכון. זהו מתכון שמקום על טעמים חיוביים, משכרים ומעלפים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להגיע לתוצאה המושלמת, יש להכין מראש את כל החומרים הנדרשים. זהו מתכון עשיר בטעמים, ולכן כדאי להשקיע על רכיבים איכותיים ואגדים. הנה מה שצריך:

  • 1 ק"ג בשר עגל קצוץ (או בשר כבשה למי שמעוניין בטעמים כהים יותר)
  • 2 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • ½ כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית קינמון טחון – תנו לעצמכם להרגיש את החום.
  • 1/2 כפית זוטה (אם יש לכם – הם מדהימים!)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 פלפל חריף (לא חובה, אבל כדאי אם אתם אוהבים את זה חריף)
  • 2 כפות צעדי פרוסות לימון (לתוספת חמצמצות מקסימה)
  • חבילה של תבליני נענע – הרעננות שלהם משגעת

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים המושלמים, בואו נתחיל עם ההכנה:

  1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף וריחו מתפשט בבית.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים למשך דקה.
  3. כעת, נכניס את הבשר הקצוץ למחבת. תנו לו להיטגן עד שהוא משחים מכל הצדדים.
  4. נוסיף את הפפריקה, כמון, קימל והקינמון. לערבב היטב ולפרוס את התבלינים על הבשר.
  5. לאחר מכן, נשפוך את המים והמלח. נערבב הכל שוב.
  6. נוסיף את הפלפל החריף (אם בחרתם לשים) ואת הנענע. יחד עם הלימון, נוציא מהמרכיבים שלנו את כל מה שיפה.
  7. נכסה את המחבת ונשאיר להתבשל על להבה נמוכה במשך כשעתיים. אל תשכחו לבדוק מדי פעם שהכל מתבשל כראוי.
  8. כשהבשר רך והטעמים נושקים, אפשר להגיש את המנה עם לחם שטוח או אורז בצד.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כבד עוף עם בצל וסילאן – מתכון טעים ומיוחד!

מרכיבים חלופיים

יש המעדיפים גרסה טבעונית למתכון הזה, תוכלו להשתמש ב:

  • תפו”א במקום בשר
  • חלבון סויה בתיבול חזק.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהמנה מוכנה, אפשר להוסיף מעט חומוס או פטריות כדי לשדרג אותה לרמות חדשות של טעמים. אתם גם יכולים להוסיף חצילים קלויים או אפילו טחינה לצידוט־ללחם, והרי לכם מסיבת טעמים משגעת!

שאלות ותשובות

מה עושה את המתכון הזה כל כך מיוחד?
הייחודיות של מתכון זה טמונה בשילוב העשיר של התבלינים שיחד יוצרים טעם אגדי. כל ביס הוא ריחוף בין מסורת למודרניות.

מה ניתן להגיש לצד המנה?
נכון, זה מתכון בשרי אך ניתן ללוות אותו עם סלט קיץ רענן או אורז עם פירות יבשים.

האם זה מתכון שמתאים גם לבישול בקיץ?
בהחלט! המתכון קל ומהיר יחסית, והטעמים יכולים לרענן כל יום קיץ חם.

האם זה מתאים לצמחונים?
אפשר להשתעשע ברעיון של שימוש באותם תבלינים בבישול חצילים או קישואים שיכולים לייצר מתכון נפלא לבחירה.

כיצד ניתן לדעת אם הבשר בושל מספיק?
אם הבשר נראה רך ולא יכול ללחוץ עליו, אפשר להתנסות עם מזלג כדי לבדוק שהוא מתפרק בקלות.

מה אם אני לא אוהב קינמון?
אפשר להשאיר אותו בחוץ, אין בעיה – המתכון ימשיך להיות מדהים בהחלט. תוסיפו במקום מעט אורגנו או בזיליקום.

האם אפשר להכין את זה מראש?
בוודאי! המנה ניחנת בטעמים בהכנה מוקדמת ותתמזג יפה יותר במקרר.

איך ניתן לשדרג את המנה בכלל?
שדרוגים אפשריים יכולים לכלול תוספת של חומוס, תפוחי אדמה קלויים ומנה של אחורי סלט רחוב מרוקאי.

כיצד מומלץ לשמר את המנה?
לשמור במקרר במיכל אטום יתן לכם כמה ימים של טעמים מעולים. ניתן גם להקפיא את המנה אם נשארו שאריות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עגלת קפה שושה שתשדרג כל הפסקת קפה!

מה המנה הזאת אומרת על תרבות האוכל המרוקאית?
זהו סמל של חברתיות, חום ואהבה שמרכיב את המסורת שלהם. כל ביס הוא זכרונות משגעים שטבועים באוכל.

עכשיו, כשיש לכם את המתכון המדהים הזה, קחו רגע לשתף אותו ברשתות החברתיות. זה הזמן להפוץ את הטעמים המשגעים האלו ולהביא את החוויה הזו לכל העולם!

Scroll to Top