בשר עם חומוס מאסטר שף – המתכון המושלם שלכם!

"`html

בשר עם חומוס מאסטר שף

אם אתם מחפשים את המנה המושלמת שתכבוש את הלבבות, הגעתם בדיוק למקום הנכון! הבשר עם החומוס שמוגש כאן הוא מנה מדהימה, שמחברת את כל הטעמים המושלמים לתוך צלחת אחת. זה לא סתם מתכון; זו חוויה שלמה! דמיינו את הבשר הנמס בפה, את החומוס שמוסיף טוויסט משגע לכל ביס, ואת ריח התבלינים שממלא את הבית. אנחנו כאן כדי לחשוף את סודות המתכון המושלם הזה, ולהשאיר אתכם עם טעם של עוד!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנסים לשלב ההכנה, חשוב לדבר על החומרים. הבחירות שלנו יכולות לשדרג את המנה ולהפוך אותה לאגדה בשולחן ארוחת שבת.

  • 1 ק"ג בשר כתף, חתוך לקוביות בגובה 5 ס"מ
  • 1 כוס חומוס יבש, מונבט למשך לילה
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כוסות מים (או לפי הצורך)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
  • לימון חצוי (מוגש בצד)

אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית של המנה הזו, תוכלו להחליף את הבשר בסטייק סייטן או בטופו. חומוס מבושל לא רק שהוא בריא, אלא גם מוסיף טעם מדהים למנה, במיוחד אם תוסיפו תיבול מסורתי.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהחומרים מוכנים, ניגש לתהליך ההכנה. אני מבטיח לכם, קל כמו לקפוץ למים רדודים!

  1. נחנו את החומוס במים במשך לילה שלם. לאחר מכן, סננו אותו והניחו בצד.
  2. בסיר עמוק, נחמם את שמן הזית ונוסיף את הבצלים הקצוצים. נטגן עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  3. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב כ-2 דקות נוספות, עד שהשום מתחיל להריח.
  4. נכניס את קוביות הבשר לסיר. נטגן אותם על חום גבוה עד שיתקבל צבע יפה על הבשר מכל הצדדים.
  5. נוסיף את התבלינים: כמון, כורכום, קימל, מלח ופפריקה. נערבב היטב כדי שכל נתח בשר יתחבר עם התבלינים המדהימים.
  6. כעת נוסיף את החומוס המונבט לסיר, יחד עם 4 כוסות מים. נביא לרתיחה.
  7. ברגע שהמים רותחים, ננמיך את הלהבה, נ כסה את הסיר, ונבשל במשך כשעה וחצי עד שית רך. ניתן גם להוסיף עוד מים במידת הצורך.
  8. בתום הבישול, נוודא שהחומוס רך והבשר כמעט נמס בפה. אם רוצים, נחמם את המנה כמה דקות נוספות מבלי כיסוי על מנת שהרוטב יתממש.
  9. נעביר את המנה לצלחת הגשה גדולה, ונקשט בפטרוזיליה קצוצה. מגישים עם חצאי לימון בצד. אל תשכחו ללקק את האצבעות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מרק ירקות עם שעועית לבנה שיזרים לכם חום בלב

זהו! הגענו לשלב החשוב ביותר – דקו אותה והכינו לכולם! ניתן להציע לצד המנה זו אורז או פיתה חמה, לאור זה שהמנה הזו היא כל כך מושלמת לחיבור עם לחם טרי.

הצעדים המיוחדים לשדרוג המנה

שדרוגים שתוכלו לשקול כוללים הוספת ירקות כמו גזר וקלחי כרובית בשלב ההכנה, או אפילו להוסיף מעט ות פרחה על מנת לקבל טעם חריף. אפשר גם לנסות לקשט עם יוגורט או טחינה. זה ממש משגע!

שאלות ותשובות

מהו הזמן הנדרש לבישול חומוס?
בנוסף לזמן ההשרייה, חומוס צריך לבושל לפחות בין שעה לשעה וחצי עד שהוא מתרכך, ואו אדיש לחלוטין.

האם ניתן לאכול את המנה עם אורז?
כן, אורז מהווה תוספת נפלאה למנה ומקשר בין הבשר לחומוס בצורה מדהימה.

איך אפשר לשמר את המנה?
המנה יכולה להחזיק במקרר בקלות עד יומיים, לכן אנחנו ממליצים להכין כמויות ולעשות חשבון מסודר מראש.

האם אפשר להוסיף עוד תבלינים?
בהחלט! ניתן לשדרג את המנה על ידי הוספת קוביות קארי או חריף, תלוי בטעם.

מה לגבי תחליפים לגלוטן?
אם אתם רגישים לגלוטן, עשו שימוש בפיתה ללא גלוטן או אפילו במדינה טלוויזית חדשה שתומכת במנה הזו.

האם אפשר להכין את המנה בסיר לחץ?
בוודאי! לפחות רבע שעה עד חצי שעה יכולה להספיק לבישול בסיר לחץ, זה יעלה את הטעם בצורה משגע!

האם נכון להגיש את המנה חמה?
כמובן! המנת הבשר והחומוס טעימה במיוחד כאשר היא חמה, עם רוטב עסיסי בצלחת.

איך ניתן להפוך את החומוס לטעים יותר?
הוספית טחינה וחומץ אביב יחד עם כמה תבלינים כדי להרגיש את השינוי.

כמה אנשים המנה הזו מספיקה?
למנה הזו מתאימה לארוחה בסטנדרטית ומספיקה למספר אנשים, תלוי כמובן במנות הנוספות שיוגשו יחד.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  הקסם של עוגת שיבולת שועל ללא קמח שאתם חייבים לנסות!

האם ניתן להשתמש בבשר עוף?
למי שאוהב עוף, שימו לב שהברווז גם ידרוש זמן בישול שונה. אם אתם בוחרים בעוף, השלב קיצור הוא חשוב.

אם שמעתם על מתכון זה בעצמכם, אנא שתפו ורפאו את הטעם המושלם הזה עם חברים ברשתות החברתיות! החוויה הזו לא מפסיקה לעניין, וכולכם תרצו להרגיש את הטעמים הנפלאים.

"`

Scroll to Top