"`html
בשר ראש מתכון מרוקאי
מה עושים כשיש חשק למנה שחובקת בתוכה את כל הטעמים של העשייה הביתית? כשהריחות הנפלאים ממלאים את הבית והנשמה מרגישה שמחה? התשובה היא מתכון הבשר ראש המרוקאי שלנו! מנת בשר שהופכת כל ארוחה לסיפור מרגש, ולנו יש את המתכון המהפכני שכולכם צריכים! כל ביס הוא חוויה שמחזירה אותנו למטבח של סבתא, בדיוק כמו שהיינו רוצים לארח את האנשים האהובים עלינו. הבשר הפנימי, רך ומלא טעמים, יציג בפניכם תככים קולינריים שלא תשכחו! אז מוכנים להיכנס למטבח ולהפוך לשפים של המנה המדהימה הזאת?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מיטב: 6 מנות לחברים ולמשפחה
הרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן לעבור למרכיבים המדהימים שיביאו אותנו למנה הזאת, כי כל ביס יהיה משגע, מושלם ואפילו אגדי!
- 1 ק"ג בשר ראש (מומלץ לקנות מבשר איכותי)
- 2 בצלים קצוצים finley
- 4 שיני שום כתושות
- 2 גזר בינוני חתוכים לקוביות
- 1 קישוא חתוך לקוביות
- 500 מ"ל ציר בשר (או מים)
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט
עכשיו, אם אתם רוצים לשדרג את המנה הזו, אתם יכולים לשקול להשתמש בבשר טבעוני, או להחליף את הבקר בחתיכות של עוף או טופו כמסורת המרוקאית. התוצאה עדיין תהיה מדהימה וטעימה! במידה ואתם עוקבים אחרי תפריט ללא גלוטן, פשוט יש למנוע את השימוש בכל מרכיב שמכיל גלוטן.
שלבי ההכנה
בתהליך ההכנה, נרגיש כאילו אנו עובדים על יצירת האומנות הקולינרית הכי טעימה שיש! אז, נתחיל:
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומוסיפים את הבצלים הקצוצים.
- מטגנים את הבצלים עד שהם מקבלים צבע זהוב ומתחילים להתרכך.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה אחת.
- שמים את הבשר חתוך לקוביות בסיר ומטגנים מכל הצדדים עד שהוא משחים.
- מוסיפים את הגזר והקישוא ומערבבים יחד עם הבשר.
- מתבלים את הכל בקמון, קינמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- מוסיפים את ציר הבשר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעתיים, עד שהבשר רך מאוד.
- במהלך הבישול, ניתן להוסיף מים, במידה והמים מתאדים מדי מהר.
- בסיום הבישול, מקשטים בחופן פטרוזיליה קצוצה ומגישים!
עם הסוף המושלם הזה, נוכל להרגיש שהשגנו משהו גדול! זה הזמן ללטף את הבטן ולהתענג על מנה שהייתה כאן מימים עברו. ההכנה פשוטה, והטעמים מלהיבים!
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן שיש הרבה מנות צד, שתוכלו להוסיף לצידו. למשל, קוסקוס מרוקאי יכול להוות תוספת נהדרת לכל ארוחה. גם סלט ירקות רענן או חלה פריזאית עשו את העבודה על הצד הטוב ביותר! לא לשכוח כמובן את החומוס או הטחינה, שיתנו את המגע המרענן שכולנו אוהבים!
שאלות ותשובות
כמה זמן הבישול המומלץ?
תשובה: כדי שהבשר יהיה רך במיוחד, אני ממליץ לבשל אותו לפחות שעתיים על להבה נמוכה.
האם ניתן להכין את המנה עם סוגי בשר אחרים?
בהחלט! אפשר להכין את אותו מתכון עם עוף בסגנון מרוקאי, שייצור טעמים מתקתקים ונפלאים.
האם המנה הזו מתאימה לקהל טבעוני?
אכן, ניתן להחליף את הבשר בטופו או בלביבות חומוס ולקבל מנה מצוינת.
מהו הציר החביב עליכם להכנת המקפצץ?
במקרה שלי, ציר בשר הוא "כל מה שאני רוצה". אני גם ממליץ הוספת זה לחוויה נוחה יותר.
איך יודעים שהבשר מתבשל כראוי?
מומלץ לבדוק את רמת העקביות של הבשר על ידי חיתוך – אם הוא נמס בפה, הגעתם לתוצאה המושלמת!
מה עושים עם שאריות?
שאריות עלולות להיות גם טובות! ניתן לשמור במקרר ליום או יומיים, וחימום מחדש יכול להיות מאוד טעים.
האם אפשר להכין את המנה על יום מראש?
ודאי, המנה מתייצבת מצוין כשהיא מתחממת מחדש!
האם ידעתם שלקינמון תפקיד חשוב במנה המרוקאית?
אכן, יש לו גם טעם מובהק וגם יתרונות בריאותיים רבים.
כמה זמן זה לוקח להכנת המנה?
בגדול, הכנה ובישול יקחו כשעתיים וחצי – אבל זה שווה כל שנייה!
למה בחרת במרכיבים הללו?
המרכיבים הללו הם הבסיס של הרבה מסורת קולינרית מרוקאית ומדברים אלי ומזכירים לי את הבית.
אז מה אתם מחכים? כנסו למטבח ותהיו חלק מהמסורת המרוקאית המהממת! שתפו את המתכון הזה עם חברים בפייסבוק ובאינסטגרם, רק כדי שכולם יהנו מהמנה המדהימה הזו!
"`