מתכון בשר 5 בתנור – איך להכין את הדבר המדהים הזה!
תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור, והחום המפנק פורץ אליכם, תוך כדי ריחות משגעים של בשר בשילוב תבלינים ואור ירקות. כל סנטימטר במטבח שלכם מתמלא בקסם הזה, והכנה של "בשר 5" הופכת לחוויה של ממש. אתם מרגישים כמו שפים מקצועיים, עם כל הסודות הקטנים והשיטות הייחודיות שתרצו לשתף עם כל החבר’ה. אז קדימה, בואו נתחיל את המסע למנה הגאונית הזאת!
זמן הכנת המתכון
- משך כולל: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבשר המושלם, נזדקק למיקבץ טעמים ואיכותיים, כל פרט נוסף עושה את ההבדל בין מנה סבירה למשהו אגדי. אז הנה הרשימה שאתם צריכים:
- 1 ק"ג בשר בקר, חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ (אם תרצו, אפשר גם בשר עגל)
- 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
- 4 שיניים שום פרוסות
- 2 גזר, חתוכים לעיגולים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כוסות מרק בשר או מים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 עלי דפנה
- כוס פטרוזיליה קצוצה (לגימור)
מרכיבים חלופיים
אם תרצו לגוון את המתכון, תוכלו להחליף את הבשר בבשר עוף או טופו טחון. שימו לב שגם עם החלפות אלו המנה תצא טעימה עד מאוד! ולמי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן, אפשר לשים לב לשימוש במרקים ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לחשוף את הסודות למנה המדהימה הזו. מהנסיון שלי, כל שלב חשוב, וכל תהליך מוסיף לעושר הטעמים!
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מכניסים את השום ומקפיצים עוד דקה.
- מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה, ומערבבים היטב.
- מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל, ומערבבים.\
- מוסיפים את מרק הבשר ועלי הדפנה, ומביאים לרתיחה.
- מורידים את החום למינימום ומבשלים מכוסה במשך שעה וחצי.
- לאחר מכן, מסירים את המכסה ומבשלים עוד 30 דקות עד שהרוטב מתעבה.
- מגש על צלחת ומקשטים בפטרוזיליה הקצוצה לפני ההגשה.
תוספות ושדרוגים
את השדרוגים למנה הזו אפשר לדמיין בקלות. מה יצא לכם אם תוסיפו מעט חומוס מבושל כדי לתת לקינוח ביס מעניין? או אולי הפתעה עם פטריות שמפיניון קצוצות? ואם יש לכם כבר כוס של יין אדום – פשוט שימו אותה בסיר; זה יוסיף טעמים שהחיך שלכם יזכור לעד. ולמי שאוהב חום נוסף, מוסיפים צ'ילי חריף!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש לצד בשר 5 בתנור?
תמיד מומלץ להגיש עם סלט רענן או תוספת של אורז. אורז נוטה לספוג את הטעמים מהבשר, וכך כל ביס יהיה מושלם!
כיצד אפשר לשמור על המנה בריאה יותר?
שימוש בבשר רזה והגבלה בשמן זית יקדמו הבריאות, וירקות כמו ברוקולי או קישוא יכולים להוות תוספת נהדרת ואפילו בריאה יותר.
מה עושים אם הבשר יוצא קשה?
אם הבשר יוצא קשה, זה יכול להעיד על בישול קצר מדי. כשהבעת נותנים לו עוד קצת זמן, הוא יהפוך נימוח וטעים יותר.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המנה יום לפני ולהשאיר במקרר. פשוט חממים אותה שוב לפני ההגשה, וזה יהיה אפילו טעים יותר!
אפשר להכין את המתכון בסיר לחץ?
כן, בהחלט! זה יאפשר לבשר להתבשל מהר יותר, ואני ממליץ להשתמש בעקרון דומה ועדיין להוסיף ירקות!
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
המנה יכולה להחזיק עד 3 ימים במקרר, אך מומלץ לאכול אותה מוקדם יותר כדי לשמור על מיצי הבשר.
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! עם או בלי תבלינים חריפים, ילדים ייהנו מהטעמים העשירים ומהרוטב הכסוף!
אפשר להקפיא את המנה?
כן, אך אני ממליץ להקפיא את הבשר ללא הירקות. תכננו להפשיר במקרר במשך לילה ולהוסיף ירקות טריים!
באיזה כלי עדיף לבשל את הבשר?
שימוש בסיר ברזל יצוק proven to be the best for an even heat distribution.
מדוע מומלץ להוסיף דפנה למנה?
עלי דפנה הם תבלין שנותנים עומק טעמים נפלא למים או מרקים, והם משדרגים כל מנה!
יש לכם את המתכון למשהו מדהים, ומשגע! אני מזמין אתכם לנסות להכין את בשר 5 בתנור ולשתף את התוצאות עם חברים. נשמע מעניין? בואו נתחיל לבשל!