גולש מרוקאי מתכון שיפתיע את האורחים שלך

גולש מרוקאי – מתכון אגדי

כאשר אנחנו מדברים על גולש, אנחנו מתכוונים לארוחה שמוכנה באהבה, כזו שתמלא את הלב בנחמה, את הבטן בהנאה, והשולחן בצבעים חיים וריחות משגעים. נינוחות, ארוחה מתענגת עם טעמים של מסורת שמתקשרים לחורף, לאמשים ולמשפחה. אז איך אנחנו מתחילים? הרי גולש מרוקאי הוא לא סתם תבשיל, זו יצירת אמנות במטבח, בגדול!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות?

  • סה"כ זמן הכנה: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק לכ-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך עולם ההכנה, חשוב שנכיר את הרכיבים שיגרמו לגולש שלנו להיות מדהים וממכר. הודות לשילוב הייחודי של טעמים, כל ביס יהיה משגע!

  • 1 ק"ג בשר בקר – תתפלאו, אבל נתח עם שומן הוא המפתח לרכות.
  • 2 בצלים גדולים – הם יהפכו למתוקים ויעניקו טעם ייחודי.
  • 3 שיני שום – לכל אחד יש את הכוח שלו, והשום זה הקסם המושלם.
  • 2 גזרים – להוסיף צבע וטעם. משגע!
  • 2 תפוחי אדמה – זה לא גולש מרוקאי בלי תפוחי אדמה.
  • 1 קופסה של עגבניות מרוסקות (400 גרם) – אלה שיביאו את הלחות הנדרשת.
  • 2 כפות פפריקה מתוקה – הייחודית בטעם ובצבע.
  • 1 כפית כמון – לדרוס כל שעמום בטעם.
  • מלוח ופלפל שחור – כמו שצריך.
  • לרוטב: 1/4 כוס שמן זית – זה עושֶׂה את הכל מושלם.
  • 2 כוסות מים או ציר בשר – לשדרג את הטעמים.
  • 1/2 כוס קוביות חריף (אופציונלי) – זה שיקפיץ את המנה.

גולש הוא חלום! ולמעשה, ניתן גם להכין גרסה טבעונית עם חלבון צמחי. ניתן להמיר את הבשר עבור קוביות טופו או חלבון סויה. כמו כן, אם מישהו מכם שומר על דיאטה דלת פחמימות, אפשר להמיר את תפוחי האדמה בלֶקְְקָא!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגה בחושה לפסח עם שקדים טחונים שתשגע אתכם

שלבי ההכנה

ושם זה מתחיל, קחו את החומרים ותתחילו לעצב את המנה המושלמת!

  1. חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 3 ס"מ.
  2. טוגנים את הבשר עם שמן זית בסיר רחב על חום גבוה עד שהוא מתקרמל.
  3. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומאדים עד שהבצלים מתרככים.
  4. קורסים את השום ומוסיפים לסיר.
  5. מוסיפים גזר ותפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
  6. מוסיפים את העגבניות המרווחות ונותנים לזה להתבשל.
  7. מוסיפים את הפפריקה, כמון, מלח ופלפל.
  8. מוסיפים מים או ציר בשר, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך שעתיים.
  9. מתבלים מחדש אם צריך.
  10. מבשלים עוד כשעה עד שהבשר רך והטעמים התמזגו.

לאחר שסיימנו את ההכנה, התוצאה מדהימה – בשר רך, רוטב סמיך ואפילו טעמים שיתפשטו לכל הבית! לרוב אני ממליץ להגיש עם לחם פריך או אורז לבן כדי ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחת הבשורות הטובות בעבודה עם גולש היא שאתם יכולים להוסיף כל מה שנראה לכם מושך. זהו התבשיל של מה שיש לכם במקרר! אני אישית אוהב להוסיף:

  • גם חומוס – אז זה מקבל גם גוון כשר.
  • אוכל מלוח מבית והפתעה של ירקות ירוקים לאיזון החם.
  • שום קלוי מעל – פריך ומעניין.
  • לקרה פטרוזיליה קצוצה להוספת ויטמינים ורעננות.

שאלות ותשובות

אז איך אני יכול לגרום לגולש שלי להיות חריף?
אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ או להשתמש בפפריקה חריפה.

האם אפשר להכין את הגולש יום לפני המנה?
בהחלט! לפעמים, הטעמים משתפרים עם הזמן.

באיזה סוג בשר כדאי לבחור?
ניתן להשתמש בכל נתח עם שומן שיהיה מספיק רך ולא יתקבל קשה.

יש מתכון לטבעונים?
בטח! אפשר להמיר את הבשר בחתיכות טופו או חלבון צמחי ולהוסיף עוד ירקות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  שקשוקה עם בשר טחון שתשנה לכם את ארוחת הבוקר

מה אני יכול להוסיף למנה כדי שהיא תהיה מזינה יותר?
תוספת של קטניות, כמו חומוס או עדשים, תעשיר את התבשיל.

האם אפשר congelar את המנה?
כן, אפשר להקפיא את הגולש במיכלים אטומים.

מה המנה הנלווית הכי טובה?
לחם פרוס, אורז או פירה – כל אחד מהם יעבוד נהדר!

אני מפחד ממתיקות יתר. איך אני יכול לאזן את זה?
אולי תוספה של מיץ לימון או חומץ תעזור.

איך אני יודע אם הבשר מבושל כשאני מכין?
הבשר צריך להיות פריך ורך; אם הוא עדיין קשה, תנו לו עוד זמן.

איך ניתן לדעת כמה זמן לבשל את הגולש?
אם הזמן שצייננו עבר, אבל הבשר עדיין קשה, זה הזמן להנמיך את החום ולבשל עוד.

אז אם אתם רוצים להתפנק בכל השבוע בבישול טעים, פשוט הכינו גולש מרוקאי אגדי! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי כולנו זקוקים לעוד קצת לנצח של טעמים!

Scroll to Top