גיוזה בטטה מתכון קל וטעים שלא תוכל לפספס

גיוזה בטטה: טעמים משגעים שכל Bite שלהם לוקח אתכם לגן עדן!

מרגישים שהמרץ דועך ואתם מחפשים את המנה המדויקת שתשיל מעליכם את כל העייפות? אז הגעתם למקום הנכון! הגיוזה בטטה היא המנה שהייתם יכולים לחלום עליה בלילה, שתעורר בכם תשוקה אחת גדולה לקולינריה. עם טעמים מדהימים, הטרנד הזה שזור באוכל אסיאתי עם נגיעה של בריאות, ומבטיח לאלף כל טועם בכישופים שלה. בטטה מתוקה, בצק עדין ופילינג גבינה שהופך כל ביס למושלם לגמרי – זהו חתיכת מאכל מהאגדות! ובכן, נתחיל את המסע שלנו לתוך עולם הגיוזה המעלף!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות: 4-6 מנות מדהימות

הרכיבים הדרושים

כעת, כשאתם צועדים לעבר העולם המעלף של הגיוזות, תנו לי להציג לכם את המרכיבים שיקחו אתכם לשם. מדובר באוסף של מוצרי מזון אשר מתקיימים בדרמה שהם יוצרים במחבת (ואחר כך בצלחת) – ועל כך נבנה המתכון המיוחד שלנו:

  • 500 גרם בטטה קלופה ומבושלת דחוסה
  • 200 גרם גבינת ריקוטה (או גבינת קוטג') – תגידו לה שלום, היא הולכת להיות חלק נכבד מהמתכון!
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ (מדהים לעיכול!)
  • 1 כף סויה (או סויה ללא גלוטן)
  • 1 חבילה של בצק גיוזה (קרוב ל-30 יחידות – ובקרוב אתם תהפכו אותם לאגדה!)
  • שמן לסיגרית בטיגון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שומשום (אם רוצים להוסיף נופך אגדי לסוף!)

מרכיבים חלופיים

אלו מכם שצמאים לגרסה טבעונית – תוכלו להמיר את הגבינה בטופו רך עם תיבול של מים, מלח ושום. אם אתם אוהבים נגיעות של חריף, הוסיפו פלפל חריף לקציצות ושמרו על החמימות. טמפרטורת הקיץ מזמינה אותנו לפתח סלט צבעוני ומרענן לצידם, כמו סלט עגבניות שרי עם בזיליקום.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט זיתים במיונז: המתכון שיגנוב את ההצגה!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להתחיל את המסע הבישולי שלנו ולהתענג על איך כל המצרכים משתלבים יחד, תוך כדי הפקת שירים של עונג ואוהר כחול!

  1. יש לבשל את הבטטה במים רותחים עד שהיא רכה לחלוטין, ולאחר מכן לקלוף ולמעוך היטב.
  2. במחבת עם מעט שמן, יש לטגן את הבצל הקצוץ והג'ינג'ר עד שהם מתרככים ומזהיבים.
  3. מעבירים את הבטטה המעוכה למיקסר ומוסיפים את התערובת המטוגנת, גבינת ריקוטה, רוטב סויה, מלח ופלפל – ומערבבים את כל הטעמים המעלפים ביחד!
  4. שולפים את בצק הגיוזה ומנמיכים את החום – על כל פלח בצק יש לשים כף מהעיסה השמימית, ולסגור עם חצי עיגול, לוחצים על הקצוות כדי לאטום היטב.
  5. מחממים במחבת שמן על חום גבוה ומניחים את הגיוזות לשחום היטב בכל צד.
  6. ברגע שהגיוזות זהובות, מוסיפים מים למחבת (עד שהמים יכסו חצי מהן), מכסים ומבשלים על חום נמוך כ-5 עד 7 דקות.
  7. מגישים חם עם רוטב סויה בצד – ונשאר רק להיווכח כמה טעים זה באמת!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

אל תתביישו! כל מנה טובלת בשדרוגים כמו אהבה קטרית שמשתלטת. תוספות אפשריות כוללות:

  • רוטב חריף – שיגרום למנה שלכם לבעבע.
  • חתיכות ירק טרי – כמו כוסברה או נענע, שמשדרגות כל טעימה.
  • שומשום קלוי במקרה של רגשות אשמה על לא ללקק את האצבעות.
  • שרי צלוי – לתוספת מדהימה של מתוק!

שאלות ותשובות

יש לי שאלה על הבצק. האם אני יכול להכין את הבצק בבית?
נכון! אפשר להכין בצק גיוזה ביתי בעזרת קמח קורנפלור, מים ומעט מלח. מעצבים אותו לעיגולים והשף שבתוככם יפרוץ החוצה.

האם אפשר להכין את הגיוזות מראש?
בהחלט, אפשר להכין את הגיוזות מראש ולשמור אותן במקפיא. פשוט טגנו אותן לפני ההגשה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  אורז עם חלב ושמנת מתוקה מתכון שלא תتנגד לו

האם אפשר לעשן את הבטטה במקום לבשל אותה?
מעניין מאוד! כן, עישון הבטטה יכול להוסיף עשן לטעמים ויותיר את הגיוזות במיידית עשירות יותר!

מה עם עשבים נוספים? מה מתאים?
שמיר, פיקנטי או בזיליקום בהחלט ישדרגו את הטעמים – תנסו את כל מה שעושה לכם טוב על הלב.

האם ניתן לערבב טעמים אחרים במילוי?
כמובן! פטריות, תרד ואפילו קישואים יעשו פלאים יחד עם הבטטה.

איך עושים רוטב בצד?
רוטב השתעשעויות כולל רוטב סויה, סירופ מייפל, בצל ירוק קצוץ ושום קצוץ. לסחוט מעט אשכולית מעל – וואו!

איזה כלי חשוב לי להשתמש בשום שלב?
בסטודיו, תמצאו את המערוך, המערבב, והכד המסודר שתצטרכו. הכי חשוב! להיות בשמחה ולשתף התרגשות.

האם יש משחק עם הטעמים?
אנחנו בהחלט ממליצים לשחק עם תיבול! כמה חריף, מתוק ומתובל על פי העדפה אישית.

איזה דגים או חלבונים נוספים יכולים להיחשב בתור מילוי?
סלמון מעושן, טונה, או פילטים דלי שומן יכולים להוות גיוון מדהים.

באיזו דרך אפשר להגיש את המנה?
תשקול להניח את הגיוזות על רשת כדי להדגים את הייחודיות שלהן – עם סלט קר או חריף ועשבי תיבול.

אז מה? הצלחנו לרגש אתכם? אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות ולזכות באכילה משגעת עם האנשים האהובים עליכם!

Scroll to Top