גינגר כבוש – המתכון המושלם שישבור את השגרה

מתכון מדהים לגינגר כבוש

למי מאיתנו שלא התנסה בכוחו הממכר של גינגר כבוש, כדאי להכיר – הוא לא רק תוספת שוחרת בריאות, אלא גם פרט מענג שמקבל מקום של כבוד בכל מנה שתרצו להקפיץ! רק תחשבו על זה: חתיכת גינגר כבוש על צלחת נודלס, או בתוך סלט טרי ופריך. כל ביס יכול להיות מעלף. וגם, אם אתם אוהבים להתנסות במטעמים חדשים, זה המקום הנכון! המתכון הזה ייקח אתכם למסע טעים, מלא בפיקנטיות ורעננות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שניגש לשלבי ההכנה, בואו נשים לב למרכיבים הנדרשים לגינגר כבוש שמדבר אל הלב. מדובר במרכיבים פשוטים מאוד שמביאים יחד תוצאה אגדי!

  • 250 גרם גינגר טרי, קלוף וחתוך לפרוסות דקיקות
  • 1 כוס חומץ אורז
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון טחון (אופציונלי, אך מוסיף טעם משגע)
  • 2-3 פלפלים חריפים (לפי הטעם האישי)

מאפשרים גם גירסה טבעונית – פשוט מחליפים חומץ אורז בחומץ תפוחים, ומוודאים שהסוכר לא מכיל דינוזוארים! ואם אתם מדביקים קו בריאותי, אפשר להקטין את כמות הסוכר ולנסות עם דילול של ממתיקים טבעיים אחרים.

שלבי ההכנה

וכעת, הגיע הזמן לכניסות שלנו למטבח. המנה הזו כל כך קלה להכנה, שאתם תמצאו את עצמכם מכינים אותה שוב ושוב.

  1. שמים בסיר קטן את החומץ, הסוכר, המים והמלח.
  2. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר והמלח מתמוססים לחלוטין.
  3. כשהתערובת רותחת, מוסיפים את פרוסות הגינגר וחליפי חריף.
  4. מבשלים במשך 5-7 דקות, עד שהגינגר מתרכך מעט.
  5. מסננים את התערובת ומעבירים לצנצנת נקיה.
  6. מוזגים את הנוזלים החמים על הגינגר עד לכיסוי מלא.
  7. מניחים לצננת בטמפ' החדר, ולאחר מכן מכסים ומעבירים למקרר.
  8. ממתינים 24 שעות, כדי להתמזג בטעמים.
  9. לאחר מכן, מתאפשר לכם לטעום – זה עשה את הטריק!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  ראמן מתכון קל שתשדרגו את הארוחה שלכם

אני ממליץ לקצר את זמן ההמתנה ככל האפשר, אבל אני יודע שזה קשה לשמור על סבלנות כשמאחוריך יש מתכון כזה מושלם. 24 שעות יהיו ציפייה מהנה!

שדרוגים ותוספות

אחרי שהפכתם למומחים בגינגר כבוש, אתם יכולים להתחיל לשדרג את המתכון! רוצים לגוון? אפשר לשלב עם כורכום לקבלת צבע מדהים וטעם חדש, או לנסות להוסיף לתערובת צמחים כמו שמיר או בזיליקום, כדי לקבל ניחוח מרענן במיוחד. תעשו ניסויים ותראו איזה טעמים חדשים אתם יכולים לגלות!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשדרג בגינגר כבוש שלי?
שדרגתם עם כורכום? מצוין! יש שמוסיפים גם פרוסות לימון לשדרוג נוסף וטעים.

האם אפשר להשתמש בגינגר מיובש?
לא הייתי ממליץ, כי טעם הגינגר הטרי הוא מה שעושה את כל הקסם!

מה לעשות אם אני לא אוהב חריף?
פשוט תדלגו על הפלפלים החריפים, הגינגר עדיין ייצא מדהים.

כמה זמן זה מחזיק במקרר?
כשלושה שבועות, אם תדאגו לשמור אותו בצנצנת אטומה.

אפשר להכין את זה מראש לשבת?
בהחלט! ההמלצה שלי היא להכין כמה ימים לפני להתרכז בטעמים.

האם גינגר כבוש בריא?
כן! הוא מכיל אנטי-אוקסידנטים ויש לו יתרונות בריאותיים רבים.

האם זה אפשרי להכין גינגר כבוש מבלי סוכר?
כן! ניתן להשתמש בממתיקים אחרים או להפחית את הסוכר. התוצאה עדיין תהיה נהדרת!

האם אפשר להוסיף עוד ירקות?
לגמרי! גזר חתוך דק ומצורף במיוחד לתהליך יהיה מסוגל להפתיע אתכם.

איך אפשר להגיש את הגינגר?
אפשר להוסיף אותו כמעט לכל תבשיל אסיאתי, סלט או אפילו על טוסטים והכל הלך מצוין!

מהן השפעות הבריאותיות של גינגר?
גינגר מסייע להפחית דלקות, משפר את מערכת העיכול, ונחשב מעורר תיאבון – אפשר בהחלט לקרוא לו שועל הבריאות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט חסה עם פרמזן: הטעם האלמותי שכולכם חייבים לטעום!

המתכון הזה מחכה לנסות אותו, אז אל תהססו לכנס אותו לתפריט השבועי שלכם. אתם מתקרבים לטעמים בלתי נשכחים שהכי טעים שיש ואתם תמצאו את עצמכם לוקחים עוד ביס אחרי ביס עד שתגמרו את הצנצנת. אז קדימה, שתפו את המתכון עם אף אחד לא תצטרכו לבקש עזרה, תנו לעולם לגלות את המשגע הזה!

Scroll to Top