חזה עוף במרינדה בתנור – מתכון מושלם להעשרת הארוחה שלכם!
איזו שלווה ותחושת חום תתפסו כשאתם פותחים את התנור וריח חזה העוף בתוספת מרינדה משגעת מתפשט בחלל הבית. חזה עוף במרינדה בתנור הוא לא רק מתכון משגע, אלא גם מנה שמשלבת אמנות, קסם ואפילו מעט סיפור. הסוד הוא במרינדה המדהימה שאותה אנחנו מכינים, שמכבידה באקראי על טעמים שמשאירים טעם של עוד בכל ביס. אז למי שעדיין לא הכין את המנה המושלמת הזו, הגיע הזמן שנכין יחד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול בתנור: 30-40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק עבור: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אם אתם מתכוונים להפתיע את כולם עם מנה מאוסרת ולא מסובכת, רכיבים אלו בהחלט יעשו את העבודה. הם פשוטים ומסוגלים להפוך את המנה שלכם למעלפת!
- 4 חזה עוף בינוניים (בערך 600 גרם)
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות סויה
- 2 כפות דבש (או סירופ אגבה לגרסה טבעונית)
- 2 שיניים שום כתוש
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- חצי כוס מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או טימין) לקישוט
אפשר להפוך את המתכון הזה לבריא יותר? בהחלט! אנחנו יכולים להוסיף כמויות שונות של ירקות שיכולים להשתלב במרינדה או להגיש לצד העוף, כמו גזר, קישוא או קולרבי.
שלבי ההכנה
בשלב הזה, הבשורה הטובה היא שההכנה פשוטה ומהירה. אתם עומדים לגלות שיש לכם את היכולת להפוך כל מנה לנשנוש בריאותי ויש שיגידו – מדהים!
- מנקדים את חזה העוף במזלג או חותכים אותו לרצועות, כך שהמרינדה תוכל לחדור אליו.
- במידה ואתם בעד ספונטניות, בקערה גדולה טורפים היטב את כל רכיבי המרינדה: שמן זית, סויה, דבש, שום, ג'ינג'ר, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- מעבירים את חזה העוף לקערה ומוודאים שכל החתיכות מצופות היטב במרינדה. אם יש לכם זמן, תנו לזה לשבת במקרר לפחות שעה!
- מחממים את התנור על טמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את חזה העוף על תבנית האפייה עם נייר אפייה משומן ומפזרים מעל עשבי תיבול.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהעוף מוכן וזהוב.
- בודקים אם העוף מבושל – אם הוא היה ממולא ברוטב, תהיו בטוחים שאין צורך לרחם על שום ישות חיצונית!
- מוציאים מהתנור, נותנים למנה להיספג במיצים שלה מעט, קוטעים נתחי עוף ופורסים……..
לא לשכוח, להכין גם את אוסף הירקות המרגש שצינוני בטח הכנתם בצד. הם משדרגים את המנה למרעננת ובאהבה הרבה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לקחת את המתכון עוד צעד קדימה, אתם יכולים להוסיף טאצ' אישי:
- אפשר להתנסות במרינדות שונות סולידריות, כמו מרינדת צ'ילי שמוסיפה עוד נגיעה של חריף.
- אם אתן חובבות גבינות, הוספת גבינת מוצרלה מעל מתן גמישות לדברים!
- הוספת קוואקר או פסטה בצד היא דרך מעולה לדרגה את הארוחה שלכם.
- ולא לשכוח – סלט ירוק בצד, מרענן ובריא!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי זמן להכין מרינדה מראש?
אם הזמן עצמו נחרץ, אין בעיה! אתם יכולים להכין את המרינדה על המקום ולהתאים את התיבול לטעמכם האישי. זה יכול להיות מצוין ולא לוותר על כלום!
האם אפשר להשתמש בחלקים אחרים של העוף?
בוודאי! ניתן להשתמש בחלקים כמו ירך העוף או כתף, עליכם פשוט להתאים את זמן הבישול בהתאם.
האם ניתן גם להקפיא את העוף המוכן?
כן, אפשר להקפיא אותו! זה ידרוש חימום חוזר בתנור או במחבת חלופית, אבל היכן שהנפח שלך יכנס, הנפח יתפוס!
איך אני יודע אם העוף מוכן?
בדקו שהעוף לא אדום בפנים והצבע שלו השתנה לצבע זהוב. אתם גם יכולים להשתמש במדחום לבישול – temperatura פנימית של 75 מעלות היא אידיאלית.
מה עושה כשחסר לי מרכיב במרינדה?
אין בעיה – אפשר לשנות את המתכון בהתאם לרכיבים שיש לכם בבית. בשום אופן אל תוותרו על חוויית המחשה!
האם זה מתאים לימים חמים במיוחד?
בהחלט! זהו מתכון שמוגש ככה בכיף, ולא משנה באיזה יום חם או קר תכינו אותו.
איך אני יכול להפוך אותו לבריא יותר?
אתם יכולים להוסיף ירקות בתנור יחד עם העוף – ככה אתם מקבלים אופטימום בריאות עם טעמים מרעננים.
אילו סוגי גבינות מתאימות למנה?
מוצרלה, פרמזן או פטה בהחלט יתאימו כדי ליצור מנת חן חדשה. קחו זמן לחשוב!
איך מגישים את המנה?
כדאי להניח את העוף על צלחת שטוחה עם הירקות שסידרתם סביב. זה ייראה נהדר!
אז מה, אתם מתרגשים לנסות להכין את המתכון המדהים הזה בבית? כן? בהחלט כדאי! אל תוותרו על ההזדמנות לשתף את הידע שלכם עם החברים ברשתות החברתיות ולהפיץ את ההנאה!