גלה את המתכון המושלם לציפס הולנדי בבית

ציפס הולנדי – מתכון מושלם ועשיר בטעמים

יאללה, כולם יודעים שאין דבר יותר טוב מצ׳יפס קריספי, וזה נכון אפילו אם מדובר בצ׳יפס הולנדי! אם פעם הייתם תוהים מהו הקסם המסתורי של הצ׳יפס שמגיע עם רוטב של המעדנית בהולנד, הגיע הזמן לחשוף את המתכון המדהים הזה. ציפס הולנדי הוא ממש התגלמות של אחלה אוכל: הוא פריך, נימוח בפנים, וטוב עם כל מה שתניחו לידו. מעבר לכך, הוא המנה המושלמת לאירועים משפחתיים, מסיבות או סתם ערב נחמד עם חברים.

זמן הכנה: 60 דקות | רמת קושי: בינונית | מספר מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הציפס ההולנדי המושלם, אנחנו צריכים דווקא רכיבים מאוד פשוטים שאותם רובנו נוכל למצוא בבית, ובשום אופן אל תתפשרו על האיכות של החומרים!

  • 1 קילוגרם תפוחי אדמה (תרגום: על מקלות צ׳יפס שמן ומושלם)
  • שמן סויה או חמניות (לְטַגּוֹן)
  • מלח
  • פתיתי כמון (מרגש, אבל לא חובה)
  • רוטב כבד ואדיר – רוטב מיונז מתובל, קערות עם רטבים שונים כמו קטשופ או חרדל (ולהתפרע עם האדג‘י חסר הגבולות)

שלבי ההכנה

אחרי שעתיים של צפייה במתכון הזה, אתם כבר בטח מתים להתחיל להכין, אז נתפוס את העט ונצא לדרך!

  1. נקלף את תפוחי האדמה ונחתוך אותם לרצועות דקות ואחידות.
  2. נניח את רצועות תפוחי האדמה בקערה עם מים למשך כ-30 דקות כדי לשחרר את העמילן.
  3. נייבש את הרצועות היטב בעזרת מגבת נקייה.
  4. מחממים שמן בסיר עמוק על חום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  5. מטגנים את הרצועות בכמויות קטנות עד שהן מתבשלות ומקבלות צבע זהוב בקרם המושלם.
  6. מעבירים את הצ’יפס המוכן על נייר סופג להרתעה מהשמן.
  7. מוסיפים מלח ופתיתי כמון לפי הטעם ומערבבים היטב.
  8. מגישים עם רטבים שונים ונהנים מכל ביס!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  ממתק חלומי כדורי שוקולד עם שוקולית ושמנת מתוקה

גרסאות מיוחדות ותחליפים

בואו נדבר על אפשרויות שונות. עם יד על הלב, אפשר להחליף את תפוחי האדמה בכמה אפשרויות אחרות, כמו בשימוש בקטניה או אפילו ירקות ירוקים כמו קישואים! למי מכם שרוצה לגרסה בריאה יותר, במקום לטגן אפשר פשוט לאפות את הצ’יפס כמו פיסות של אהבה עד שהן פריכות מזהב.

תוספות ושדרוגים

מהכנת הזהב החיוור הזה באמצעות רוטב פיקנטי, ועד לרוטב חומוס עם טחינה, האופציות הבלתי נגמרות! מצליחים לדמיין את הצ’יפס הזה עם רוטב פסטו נפלא? ומה עם לשדרג אותו עם גבינת פרמזן מעוטרת על גבי צלחת? אתם גם יכולים להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה קצוצה או טימין. רוצים להפוך את זה למשהו אגדי? הוסיפו קצת חריף לפופינג שעושה את זה WOW.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין צ'יפס הולנדי ללא שמן?
אפשר בהחלט! אפשר לאפות את תפוחי האדמה בתנור עם מעט שמן זית. אמנם לא יהיו לכם את אותו טעמים מדהימים כמו בטיגון, אבל זה בריא ונפלא.

מה עושים אם הצ'יפס יוצא רך מדי?
אם הצ'יפס לא יוצא פריך, כדאי לבדוק את הטמפרטורה של השמן. טמפרטורה נמוכה יכולה לגרום לעמילן להיכנס לשכבת השמן, וזה לא טוב!

האם כדאי להשתמש בטפאזיוס לחיתוך?
בהחלט! אם יש לכם טפאזיוס, זה ייתן לצ'יפס שלכם מראה אחיד ומגניב ומאוד קל לחתוך.

כמה זמן אפשר לשמור צ'יפס במקרר?
מומלץ לאכול את הצ'יפס מייד. אם יש לכם שאריות, אז הם יישמרו במקרר ליום, אך עדיף לאחסן אותם ללא רטבים.

מה התכונה של תפוחי אדמה שצריך לחפש?
תפוחי אדמה עם תכולת עמילן גבוהה יכולים להוות הבדל גדול באיכות הצ׳יפס. חפשו סוגים כמו "מרי בואצה".

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פסטה בצבעים - המתכון שיגרום לכם להתאהב!

האם יש ערך תזונתי לצ'יפס?
יש לתפוחי אדמה יתרונות רבים. הם עשירים בוויטמינים ומינרלים, אך הוספת שומן עלולה להוסיף קלוריות. אז אם אתם רוצים לאכול בריא, זה לא הכי מתאים.

האם אפשר להקפיא את הצ'יפס?
בהחלט! אפשר להקפיא את הצ'יפס לאחר שטוגן, ואז פשוט לשלוף בטעם מעולה.

איך יודעים מתי השמן מוכן?
שימו מעט רצועת תפוח אדמה בשמן; אם היא מתרוממת והיא מתחילה לבעבע, השמן מוכן לשימוש.

מה עושים אם אין לי סיר עמוק?
אפשר להשתמש בחלה שטוחה או במחבת עמוקה, פשוט מוטב להשתדל לתחום את השמן מסביב.

האם ניתן להשתמש בציפס כבסיס למאכלים אחרים?
בהחלט! צ’יפס הולנדי יהפוך לבסיס מצוין למגוון מנות שונות כמו טורטיות, פיצה ובריאות משלכם.

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות כדי שגם הם ייהנו מהצ׳יפס המושלם הזה!

Scroll to Top