מתכון מגניב לטופו מוקפץ עם ירקות – כולם צריכים לנסות את זה!
אין דבר משגע יותר מאשר הכנת טופו מוקפץ עם ירקות שיביא את הפיצה שבעצם חשבתם לעשות לדרגת הגאונות הבאה! מדובר במנה שהיא גם מדהימה וגם מאוד קלה להכנה, כך שזו בהחלט הכנה שתהיה כיף לעשות ולשתף עם כל החברים. ולמי לא מתחשק למצוא את הגרסה המושלמת לטופו, ביצוע מדהים שמדגיש את הגוונים ואת הטעמים של הירקות? כאשר אתם מקפיצים את הטופו והירקות כולם ייראו מופתעים מהשילוב המושלם שמתפשט בניחוחות מטריפים ומגרה את כל החושים. אז קחו נשימה עמוקה – זה הולך להיות טעים, טעים מאוד!
זמן ההכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לים השמנים והפאן של הכנת המנה, נביט על המרכיבים שלא תכלו безם:
- מרובת טופו קשה של 400 גרם
- 2 כפות רוטב סויה
- שן שום קצוצה
- 1 גזר בינוני, קלוף ומגורר
- 1 קישוא, חתוך לרצועות דקות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 1 בצל ירוק, קצוץ דק
- 2 כפות שמן שומשום
- למעלה: שומשום קלוי לקישוט
כמובן שלא חייבים להרגיש כמו שפים פריזאיים כדי להכין את המנה הזו. אני ממליץ להשתמש בטופו אורגני ולנסות לקנות את אחד שההכנה שלו קלה לעבודה. מהניסיון שלי, זה בהחלט שדרוג!
מרכיבים חלופיים
כל אחד מהם אפשר להחליף ברכיב שמותאם לטעמכם האישי או בצרכים תזונתיים:
- לטבעונים: אפשר במקרה הזה להשתמש בטופו לצד ירקות בעונת השנה, כך שבשום פנים ואופן לא תרגישו שהחסרתם משהו.
- לגרסה דלת פחמימות: להמעיט בשימוש בגזר ולהוסיף יותר ירוקים כמו תרד או ברוקולי, והמנה תצא בריאה יותר.
- וכמובן, אם מישהו בכם רגיש לגלוטן – רוטב סויה ללא גלוטן הוא פתרון מושלם!
שלבי ההכנה
אתם מתרגשים? כי אני מתרגש! נתחיל עם אותם שלבים פשוטים שיביאו אותנו לעונג של המנה:
- חותכים את הטופו לקוביות בגובה 2 ס"מ.
- מחממים מחבת עם 1 כף שמן שומשום על חום גבוה.
- מוסיפים את קוביות הטופו וטוגנים עד שמזהיב מכל הצדדים (כ-5-7 דקות).
- מוציאים את הטופו מהמחבת ומניחים בצד.
- באותה מחבת, מוסיפים עוד כף שמן שומשום יחד עם השום הקצוץ ומערבבים למשך דקה.
- מוסיפים את רצועות הקישוא, הגזר והפלפל בבת אחת. מערבבים את הירקות למשך 5 דקות על חום בינוני.
- כשהירקות מקבלים צבע מעניין, מוסיפים את הטופו שחזר למחבת.
- מטבלים עם רוטב סויה ומערבבים היטב כדי שהטעמים יתמזגו.
- לוחצים לנחיתות קלה עם הבצל הירוק קצוץ.
- מוסיפים שומשום קלוי מעל, ואפשר להניח פיסות ירק נוספות לקישוט.
ואפילו אם אתם חושבים שנשארתם עם תוספים, אל תשכחו שהטופו מוקפץ חיובי לא יכלה להיות עוד מאכל בריא, כך שגם אם התרחקתם ליומיים מהסלטים – לא נורא!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אחד היתרונות במנה הזו הוא האפשרות לשדרוג! אתם יכולים להוסיף:
- אגוזי קשיו או בוטנים קלויים לפריכות נוספת.
- פטריות מיובשות שהושרו במים, שיביאו טעם נוסף וכיף.
- וריאציות של רטבים: כמו רוטב פיקנטי, כדי להפוך למוקפץ שהם לא יולדות.
במידה ואתם רוצים להרגיש שיצאתם מיפן, להוסיף מעט אבקת וואקמיני או אצות יבשות – זה אפשרי!
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור את המנה למשך כמה ימים? ניתן לשמור במקרר בכלי סגור למשך 3-4 ימים, אך מומלץ לחמם לפני ההגשה.
האם ניתן להקפיא את הטופו? בהחלט! הטופו משנה את הטקסטורה אחרי ההקפאה, והוא ייצא אוורירי וקטיפתי.
מה אם אינני אוהב טופו? לא בעיה! ניתן להכין את המנה עם עוף, דג או קטניות.
באיזו צורה כדאי לשרת את המנה? ניתן להגיש אותה כעיקרית עם אורז או נודלס, או כנשנוש עם חלה.
האם אפשר להכין את זה על גריל? כמובן! טופו מוקפץ גריל יוצא עם טעמים מעושנים מדהימים!
ממה עשויה רוטב הסויה? רוטב הסויה עשוי מסויה, חיטה, מים ומלח, הוא מהווה מקור טעם עיקרי במאכלים אסיאתיים.
האם אני יכול להשתמש בשום אחר? בהחלט! בצל או ג'ינג'ר קצוץ יכולים להיות תוספות טובות.
מה תהיה התוצאה אם אני לא משתמש בשמן שומשום? טעם השום בשילוב עם הטופו יכול להיות פחות חזק, אך המנה עדיין תצא טעים!
לא רוצה לנשנש רק ירקות, מה להרס שהטופו בשלב הזה? להוסיף פורטבל קסום: להיות עם רוטב סויה כדי לאזן את המתיקות של הירקות!
איך אני יכול לשדרג את המנה למי שיש לו טעם מתוק? להוסיף שמן צ'ילי או מעט סוכר חום למינון של רוטב סויה יכול להביא את המיטב לדבר הזה!
אם הצלחתם להוציא את המנה הזו מתוך המטבח שלכם, תשתפו אותה עם משפחה וחברים – הם פשוט אובססיביים למתכון מושלם. אז לחיים ועל המתכון המדהים הזה! מהנסיון שלי, אתם תמצאו את עצמכם מכינים אותו שוב ושוב. שיהיה בתיאבון! אתם מוכנים לשתף את המתכון הזה עם כל העולם?