גלה את הסוד לאנטריקוט דק דק מעדן מושלם

אנטריקוט דק דק – מנה מדהימה לכל ארוחה!

אם רק היינו יודעים כמה טוב זה יכול להיות, היינו מכינים אנטריקוט דק דק בכל יום. זהו מתכון שנועד להחזיר אתכם לחוויות של ארוחה מושלמת, שבה כל ביס מפוצץ בטעמים משגעים. תארו לעצמכם חיתוך דק ומדויק של אנטריקוט, ששומר על עסיסיות ונימוחות שאי אפשר לעמוד בפניה. בואו נעמיק קצת ונראה איך אנחנו מצליחים להגיע למנה הזו וכל מה שקורה מסביב!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

בהכנה של אנטריקוט דק דק, כל פרט חשוב. יש לבחור את הנתחים הנכונים ואת טכניקות הבישול שיביאו לתוצאה האגדי. החיסרון היחיד? זה כל כך טעים, שלפעמים כדאי להכין כמות כפולה בשביל שלא יחסר!

הרכיבים הדרושים

  • 800 גרם אנטריקוט טרי (הכי טעים שיש)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות דבש (או סוכר חום למי שמעוניין בגרסה מתוקה יותר)
  • 2 שיניים שום כתושות
  • קורט מלח ופלפל שחור טחון
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

בתחום הבישול, משתמשים עבור רכיבי המתכון בעקרונות פשוטים אך מדויקים. החלופה הנפלאה כאן היא להמיר את דבש בסירופ מייפל למי שמעוניין בגרסה טבעונית או להשתמש ברוטב סויה ללא גלוטן כדי לשמור על מנת בישול מושלמת לכולם.

שלבי ההכנה

ברגע שיש לנו את כל הרכיבים המדהימים, אפשר להתחיל בהכנה שתשגע כל סועד! שימו לב שהשלבים בסדר הנכון יבטיחו תוצאה נימוחה ומעלפת.

  1. חוצים את האנטריקוט לחתיכות דקות עד מאוד, בעובי של כחצי ס"מ. חתיכות דקות יבטיחו בישול מהיר ומדויק.
  2. משרים את הנתחים ברוטב שנוצר משמן זית, רוטב סויה, דבש, שום, מלח, פלפל ומיץ לימון. מומלץ למרוח את הרוטב על כל נתך, כך שיתמזגו הטעמים.
  3. משרים את הנתחים במקרר, לפחות ל-15 דקות. אם יש לכם זמן, כדאי להשאיר את הבשר יותר זמן לספוג את הטעמים בצורה טובה.
  4. מחממים מחבת גדולה על חום גבוה. כדאי להמתין כמה דקות כדי שהמחבת תהיה לוהטת.
  5. מטגנים את הנתחים להניח עליהם שורות של פרוסות אנטריקוט. טיגון קצר, כ-3 דקות מכל צד, ייתן למנה גוון זהוב ודקדנטי.
  6. מעבירים את הנתחים לצלחת ומניחים להם לנוח כחמש דקות. זה יחסוך לנו להפסיד את כל הנוזלים המדהימים שנמצאים בבשרים.
  7. קוצצים את עלי הפטרוזיליה ומפזרים על המנה המוכנה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מקלות בצק עלים עם גבינה שתמכרו בקלות

לאחר ביצוע צעדים אלה, ההכנה כמעט ותגיע לסיומה. חשוב לזכור שאת הבשר ניתן לשדך למספר תוספות שידגישו את הטעמים שלו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

המנה המדהימה הזו יכולה לקחת כל טוויסט שרק נרצה. האם חשבתם על האופציות הבאות?

  • תוספת של פטריות מטוגנות יחד עם הבשר. עושר טעמים נוסף רק יכולה לשדרג את העניין.
  • אפשר להוסיף ירקות קצוצים, כמו בצל ירוק ופלפלים צבעוניים. זה יביא רעננות לכל ביס.
  • כמובן, אל תשכחו להוסיף סלט ירקות טרי לצידם, שישאיר אתכם מטופחים ובריאים, בייחוד עם התוספת של שמן הזית.
  • אם אתם חובבי סלטים, תוכלו לשדרג את המנה על ידי הוספת עלי רוקט או ארוגולה. זה יהפוך את המנה לכל כך מרעננת!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אין לי אנטריקוט?
ישנם חיתוכים חלופיים, כמו פילה או סינטה שיכולים להתאים לאותה המתודה. אומנם כל בשר מביא עמו טעמים שונים, אבל אם יש לכם חיתוך דק מנצנץ, זה יכול לעבוד!

האם אפשר לאפות את הבשר במקום לטגן?
בוודאי! זה ידרוש יותר זמן, אך ניתן לאפות את הבשר בתנור בתבנית עם מעט רוטב על חום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות.

האם אפשר לשמור את הנתחים בצנצנת במקרר?
משהו מדהים בזה הוא שאפשר להכין כמות כפולה ולשמור במקרר ליומיים. זה אפילו מצטיין בתור סנדוויץ’ עם לחם טרי.

מה המתאים לצד המנה הזו?
תוספי צד כמו פירה, אורז או סלט ירוק יכולים לשדרג את הארוחה. אם ברצונכם לשדרג, חשבו על שמן זית עם תוספת של שום קלוי.

האם ניתן להכין מנות קטנטנות יותר?
אין בעיה! אתם מוזמנים להכין כקבבים בתנור על שיפודים, כך שהמנה תהיה נהדרת גם ארוחת קוקטייל מדהימה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות אורז מטוגנות שתשגע את כל האורחים שלך

איך בודקים אם הבשר מוכן?
השתמשו במד חום, שעליו צריך להגיע ל-58-60 מעלות צלזיוס אם אתם מעוניינים בבשר בגדר 'מדיום'.

מה לעשות עם שאריות הבשר?
שאריות נסתרות יכולות לשמש לקדירת בשר או לרוטב פסטה, תוכלו להגיש על פסטה עם שמן זית וזיתים.

מה הטיפ שלכם להכנה הזו?
חשוב להיכנות לעצמכם זמן נוסף להשרות את הנתחים, זה עושה את כל ההבדל בטעמים!

האם יש לבדוק שהבשר לא יבש?
בהחלט! צריכה להיות בחירה מועדפת עליכם בין מידת העשייה כך שלא יתייבש. התרחקו מהבישול של הבשר יותר מדי זמן!

איך משתפים את המתכון הזה?
זה פשוט: תכינו! תצלמו! תשתפו! אנחנו ממליצים להעלות אותו לרשתות החברתיות ולעודד חברים לנסות.

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם אנשים שאתם אוהבים, ולפנק אותם בארוחה מדהימה שתשאיר את כולם מרוצים!

Scroll to Top