גלה את רזי הפיצה ניו יורק המושלמת בבית

פיצה ניו יורק – כל הסודות למתכון מדהים

יש משהו בפיצה ניו יורק שנכנס ישר ללב. אנחנו כולנו יודעים שכשמזמינים פיצה, ריח הולט ואדים חמים יוצאים מהתנור, וזה פשוט משגע. התפיחה הגבוהה שלה, הטריות והסחוס שגורם לנו ללקק את האצבעות בהחלט עושים את העבודה. אז איך מכינים פיצה אסלית כמו בניו יורק? בואו, נכין יחד מתכון שיגרום לכל אחד מאיתנו להרגיש ממש כמו בבית, בכל ביס. זה מתכון כל כך אגדי, שסביר להניח שתרצו לשתף אותו עם כולם!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן תפיחה: 1 שעה
  • אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • מספיק ל-2 פיצות בגודל 30 ס"מ

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתחילים את ההכנה, חשוב לדעת שהדרך לפיצה ניו יורק מושלמת היא עם כמה רכיבים איכותיים. אז אילו רכיבים נדרשים על מנת להשיג פיצה משגעת כמו בניו יורק? אנחנו נזדקק לדבר הבא:

  • 500 גרם קמח פיצה (אפשר גם קמח חצי לחם)
  • 325 מ"ל מים פושרים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 10 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 30 מ"ל שמן זית
  • 300 גרם רוטב עגבניות (אפשר לרכוש או להכין בבית)
  • 300 גרם גבינת מוצרלה (דווקא גבינה טרייה על בסיס חלב היא המושלמת)
  • תיבול של מלח, פנסים, בזיליקום יבש או טחינה באדמה

מרכיבים חלופיים

כמובן שלא כל אחד ואחת יכולים לאכול גלוטן או כולם צריכים להעדיף את התפריט הטבעוני. לכן, במידה ואתם מחפשים גרסה טבעונית או ללא גלוטן, הנה כמה רעיונות:

  • קמח כוסמת או קמח אורז לפיצה ללא גלוטן.
  • גבינת טופו למילוי טבעוני.
  • למי שמעוניין להוסיף ירקות כמו פפרוני – אפשר להמיר עם פטריות או תערובות ירקות לא מעובדים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כרעיים עם תפוחי אדמה בתנור - המתכון המושלם בקלות!

שלבי ההכנה

אחרי שהוספנו את הרכיבים, הגיע הזמן להשקיע קצת זמן מספר שלבים פשוטים שיביאו אותנו לתוצאה מושלמת.

  1. נערבב את המים עם השמרים והסוכר ונשאיר אותם לשבת ל-5 דקות כדי שהשמרים ינפחו.
  2. בקערה נשלב קמח ומלח.
  3. נוסיף את תערובת המים לשאר החומרים ונלוש את הבצק עד שיתקבל בצק רך ואוורירי.
  4. נוסיף את שמן הזית ונמשיך ללוש עוד 5 דקות.
  5. נשמן קערה, נשים בתוכה את הבצק ונחסה בניילון. ניתן לו לתפוח למשך שעה.
  6. אחרי שהתפח, ניקח את הבצק לחלקים ונדפוק אותו על השולחן כדי לסלק את האוויר.
  7. נרדד את הבצק לצורת עיגול בעובי 5-7 ס"מ.
  8. נמנף את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. נמרח רוטב עגבניות על הבצק בנדיבות ונפזר מעל גבינות.
  10. נחמם תנור ל-250 מעלות ונאפה את הפיצה במשך 12-15 דקות עד שהגבינה מותכת והצבע שלה משגע.

לאחר שהכנו את הפיצה ונשמע את הריח משגע שממלא את הבית, אפשר להרגיש שהעבודה השתלמה. כל ביס בפיצה היה מדהים! אנחנו ממליצים להגיש אותה עם מעט עלי בזיליקום מעל. אה, ועכשיו סיפור על הפיצה הזו: כשגדלתי, אמא שלי תמיד הייתה מכינה אותה בחגים, תמיד בקיץ. היינו יושבים עם רוטב עגבניות ביד ונהנים מכל ביס.

שדרוגים ותוספות

כמובן שאפשר לשדרג או להוסיף לפי הטעם האישי שלכם. וכך, כמה רעיונות שאני אישית מאוד אוהב:

  • קצת פיצה חריפה עם פלפל חריף או צ'ילי.
  • פטריות טריות או קלויות להעמקת הטעם.
  • תוספות שונות כמו אוליב או נקניק مغسול.
  • אפשר לגוון עם מיני גבינות: פטה, פרמז'ן, או גבינת עיזים.

שאלות ותשובות

מהו המפתח לפיצה מושלמת?
כדי להגיע למרקם הנכון, חשוב להתעקש על בצק אוורירי ולהשאיר לו זמן לתפיחה. תהליך התפיחה הוא קריטי!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סופלה שוקולד פרווה מבריק ב-10 דקות בלבד

כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקפיא?
אם אתם רוצים להכין בצק מראש, ניתן לשמור במקפיא למשך חודש. לפני השימוש, השאירו אותו להתפשט בטמפרטורת החדר.

אם אין לי גבינת מוצרלה, מה אפשר להשתמש?
אפשר להחליף בגבינת צ'דר שקל למצוא, או גבינת ריקוטה מעורבת עם שמן זית ויוגורט להענקת מרקם טוב.

למה לבחירה של קמח יש השפעה על הטעם?
סוג הקמח משפיע על הספיגה של הנוזלים והקפיציות בבצק. מומלץ להשתמש בקמח פיצה באופן מסורתי.

האם כדאי לאפות את הפיצה בטמפרטורה גבוהה?
בהחלט! טמפרטורה גבוהה יוצרת רושם הפעלה מידי והציפוי נמס בצורה טובה ומרשימה.

למה ישנם אנשים שמוסיפים סוכר לבצק?
סוכר מחזק את השמרים ומקנה מתיקות שהופכת את הבצק למיוחד.

איך מבטיחים שהפיצה לא תצא רטובה?
פיזור טוב של רוטב, ושימוש בגבינה איכותית ויבשה יחסית מסייעים בהצלחה.

האם אפשר להשתמש בתנור רגיל?
בהחלט! אם אין לכם תנור פיצה, תנור רגיל גם עושה עבודה מצוינת.

כיצד להשיג את הצבע הברונזי הזה של הפיצה?
זמן אפייה ממושך בטמפרטורה גבוהה עם רוטב טוב וגבינה איכותית עוזרים להשיג זאת.

אילו ממים תהיה לפיצה ללא גלוטן?
למי שזקוק לגרסה כזו, צפי לשיוש קמח ייחודי שמתאים לאפייה עם נדרים שונים.

אז עכשיו, כשיש בידכם את המתכון הכי טעים שיש, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות או להכין אותו באירוע הבא שלכם. תנו להם לטעום את הפיצה בניו יורק לבוקר הבא שלכם!

Scroll to Top