"`html
כמה קלוריות יש בפרוסת עוגה עם קצפת
לעיתים קרובות אנחנו עוצרים לחשוב על ההנאות הקטנות של החיים, ומי לא אוהב לפנק את עצמו בפרוסת עוגה עם קצפת? זו ההנאה הנשית (וגם הגברית) שמתאימה לכל חגיגה, יום הולדת או אפילו סתם יום רגיל שמוריד את הלחץ מהשגרה. אך רגע! מה עם הקלוריות? בואו נצלול לתוך העולם המתוק הזה ונעזור לכם להבין כמה קלוריות יש בכל פרוסה, איך נראית עוגה עם קצפת מושלמת ומה אפשר לעשות כדי להנחיל עקרונות בריאים גם כשמזג האוויר מתחמם וההשתוקקות לעוגות עולה!
זמן הכנה, רמת קושי ומנת אנשים
- זמן הכנה כולל: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8 פרוסות
המרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאנחנו יודעים להסתכל על העוגות שבראש שלנו, הגיע הזמן לדבר על המרכיבים! כדי להרוויח את המנה המושלמת, נצטרך את המעטפה הזו של קסם מתוק. יהיו כאן מרכיבים פשוטים שיעשו פלאים.
- 2 ביצים (ליציבות וקלילות)
- 150 גרם סוכר (כי לעוגה יש לה מתיקות מדהימה)
- 100 מ"ל חלב (כדי שהעוגה תהיה נימוחה)
- 200 גרם קמח (למראה גבוה וליציבות)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה (כדי שהעוגה תתפוס גובה)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (כדי לנצח את הקצפת)
- 50 גרם שוקולד מריר (לעליצות מדהימה)
יתרה מכך, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון הזה, תוכלו להוסיף אגוזים קצוצים, פירות או אפילו רוטב שוקולד!
שלבי ההכנה
עכשיו אך ורק יצא לדרך, זוהי ההזדמנות שלכם! בואו נצא לדרך הכנת העוגה המושלמת.
- חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר בעזרת מקצף חשמלי עד שהן יתפזרו כמו עננים.
- מוסיפים את החלב בהדרגה וממשיכים להקציף.
- מסננים את הקמח ואת אבקת הסודה לשתייה ומערבבים עם מרית עד שהקמח נעלם.
- שמים את התערובת בתבנית ואופים במשך 30 דקות.
- לשדרוג: ממיסים שוקולד מריר ומערבבים לתוך בצק העוגה.
- כשהעוגה מוכנה, בוודאות תנו לה להתקרר!
- מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר נוסיף ומסמיכים להקצפה מושלמת.
- חותכים פרוסות ומניחים קצפת מלמעלה.
אם אתם טורפים את הקלוריות, אפשר לשדרג בעוגות מחליפות דל פחמימיות או לגרסה טבעונית – במקום ביצים, נעשה שימוש בקשיו מוכן או טחינה. השמנת? ישנן רבות כמו שמן קוקוס ואגוזי קשיו!
שדרוגים ותוספות
כעת, כשיש בידיכם את המתכון הקלאסי, אפשר לראות את שדות הפעולה נוספים שיכולים לסייע לכם לשדרג את העוגה שלכם!
- שוקולדים מסוגים שונים – כזה שיתמזג בטעמים.
- פרוסות בננה או תותים – יספקו את המתיקות הנפלאה.
- כף של ריבת חלב מלמעלה – זה אגדי.
שאלות תשובות
כמה קלוריות יש בפרוסת עוגה עם קצפת?
בדרך כלל פרוסת עוגה כזו מכילה בין 200 ל-300 קלוריות, תלוי ברכיבים ובסוג העוגה.
האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים, וטעמה יהיה משגע.
מה עושים אם אין שמנת מתוקה?
אפשר להמיר את השמנת ביוגורט סמיך, או בשמנת קוקוס שיכולה להוריד מספר קלוריות ותהיה برיא.
האם העוגה מתאימה לאירועים?
בוודאי! עוגת קצפת יכולה להיות מרכזי החגיגה בכל אירוע, קלה להכנה ומעוררת סקרנות.
מה הכי טוב לשדרוג הטעמים?
אני ממליץ להוסיף תמצית וניל ושוקולד מריר – התוצאה היא פשוט מדהימה.
האם יש טיפים לדרגת קלילות?
כן! ניתן להפחית את השומן על ידי שימוש בשמנת 15% שומן או להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים.
כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?
העוגה נשמרת במקרר עד 3 ימים, אם לא "נעלמת" קודם!
מה מאפשר את הקצפת הקרמית?
להקצפת הקרמית יש קסם מאחורי הפרקים. וודאו שאתם מקציפים היטב עד שמקבלים שיא גבוה.
איזה פירות עושים את המנה למושלמת?
פירות אקזוטיים כמו אננס, פסיפלורה או תותים, כולם אהובים!
האם זה אפשרי ללקק את האצבעות?
בהחלט! כשיש קצפת, כל מה שצריך זה רק לקשט עם הכשרה הטובה ביותר שלכם!
עכשיו זו ההזדמנות שלכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות ולגרום לכולם לנסות את חווית העוגה המושלמת הזו. אז קדימה, אל תעצרו – הפיצו את הקסם!
"`