גלו איך קמח תפוחי אדמה זה קורנפלור משנה מתכונים!

מתכון אגדי: פנקייק קמח תפוחי אדמה במילוי גבינת שמנת עם רוטב מתוק משגע

אוו, פנקייקים! מי לא אוהב פנקייקים? לא משנה באיזו שעה ביום, מדובר באחד המאכלים הכי אהובים, בערך כמו החברים הטובים שלנו שסוחפים אותנו לשולחן בכל ארוחת בוקר משפחתית. הפעם אנחנו הולכים להכיר את פנקייק הקמח תפוחי האדמה, שלא רק מושלמים לארוחת בוקר, אלא משלבים את כל הכובעים: הם מדהימים, ממכרים ולא תשאירו מהם פירור על הצלחת. תתכוננו לגלות את הסוד שמקנה להם את הטעם המושלם והמרקם האוורירי שהם כל כך זקוקים לו!

זמן ההכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: פנקייקים ל-4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כעת, גייסנו את כל מה שצריך כדי להכין את הפנקייקים האלה. מדובר בחמש דקות בחנות למצרכים וכמה דקות במטבח. ותראו מה בסוף יוצא לכם: הכי טעים שיש, וזה בקלות!

  • 2 כוסות קמח תפוחי אדמה
  • 1 קורנפלור (יוצא באותה כוס כמו קמח תפוחי אדמה, לא היינו בטוחים אם לדבר על קורנפלור, אבל זה מובן מאליו)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס חלב (אפשר להשתמש בחלב שקדים לרווקים)
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון (למה לא להוסיף קצת טעם?)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה (יעזור לפנקייק להיות גבוה ונימוח)
  • 1/2 כוס גבינת שמנת
  • 2 כפות דבש

מישהו מכם טוען שהוא רוצה לשנות את המתכון? מסתדרים! יש לנו עוד משהו חשוב: אפשר ליצור גרסה טבעונית בעזרת חלב מקטניות וביצים מתחלפות. הפנקייקים יתמלאו בטעמים מעלפים גם כך!

שלבי ההכנה

אם חשבתם שההכנה קשה, תנו לי לחכות לכם! בואו נראה איך מכינים את הפנקייקים המהממים האלה בשישה צעדים קלים במיוחד:

  1. מערבבים את קמח תפוחי האדמה, קורנפלור, סוכר, קינמון, מלח ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
  2. מוסיפים ביצים ולערבב שוב בעזרת מטרפה.
  3. יוצקים את החלב בהדרגה ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  4. מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים קצת חמאה.
  5. יוצרים פנקייקים בגובה של כוס קטנה על המחבת ומבשלים 2-3 דקות מכל צד.
  6. מילאים גבינת שמנת ודבש על כל פנקייק ומניחים את הפנקייקים אחד על השני.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מגלים את מתכון קציצות ברוטב אדום עם אפונה

תוספות ושדרוגים אפשריים

אנחנו יודעים שאתם לא מתכוונים להפסיק כאן! הגיע הזמן לדבר על תוספות ושדרוגים שיכולים להפוך את הפנקייקים האלה ממש אגדיים:

  • אגסים מבושלים עם דבש – יצא כמו שיר ג'אז במיוחד.
  • שוקולד מריר קצוץ להוסיף לקערת החלבה.
  • לימון עם סוכר טחון שנותן רעננות וחמיצות נהדרת.
  • קצפת רכה ולבנה שמספקת את הפינוק הקל בקיץ.
  • אגוזי לוז קצוצים – עודת קראנץ' לתוך הפנקייקים!

הפנקייקים שלכם יוכלו להפוך למשהו פלאי לחלוטין עם התוספות הללו, ויהיה קשה לעמוד בפניהם!

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות עם קמח תפוחי אדמה מעבר לפנקייקים?
קמח תפוחי אדמה יכול להיות בסיס מצוין למנות כמו קניידלעך, פירה וגם לעוגות קלות. בהחלט אפשר לנסות אותו בעוגיות כדי לקבל מרקם שונה.

האם אפשר להכין את הפנקייקים עם חלב אחר?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בחלב שקדים או חלב עועגני ועל הדרך זוכים לגרסה מדליקה יותר.

מה היתרון של קמח תפוחי אדמה?
קמח תפוחי אדמה לא רק מוסיף טעם מסוים, אלא הוא גם עוזר לפנקייקים להיות אוריריים ומיוחדים. בנוסף, הוא חלבוני ומסייע בצמצום הפחמימות.

מה אתם חושבים על תוספת שוקולד צ׳יפס?
הוסף את השוקולד לבצק או מעל, לפחות כמה חתיכות – נמס בפה, בשביל מה לא?

יישארו לי פנקייקים, איך אני שומר עליהם?
אם במקרה נשאר לכם יישארו פנקייקים, פשוט הניחו להם להתקרר והכניסו למקרר. אפשר לחמם שוב במחבת או במיקרוגל.

מה קורה אם אני רוצה את הפנקייקים יותר נמוכים?
פשוט השתמשו ביותר חמאה על המחבת ותשגגו את הכנתם הרבה יותר מדליקה!

אפשר להכין את הפנקייקים בכמויות גדולות ולהקפיא?
אכן כך! הכינו מראש, קפיאו בנפרד וטעמו ברגע שתשימו על מחבת חם למספר דקות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כמה זמן צ'יפס בנינג'ה לטעימה מושלמת

האם מותר לערבב בין פנקייקים מתוקים ומלוחים?
מי אמר שצריך לבחור? אפשר ליצור פנקייקים מתוקים ומתוקים עם גבינת שמנת, לדוגמה.

האם אפשר להכין פנקייקים ביום לפני?
למה לא? רק תשמרו אותם סגורים ואפופים, יישארו מדהימים!

שאלה אחרונה – מה הטיפ הכי טוב שלך לפנקייקים?
קחו את הזמן בבצק וביערו אותו בצורה אחידה כדי שהפנקייקים יהיו גבוהים ואווריריים כמו אלו שאתם אוהבים במפתון!

אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם החברים ברשתות החברתיות – תנו לכולם לחוות את היתרון של פנקייקים מגניבים כאלו!

Scroll to Top