גלו כמה קלוריות יש בציפס מטוגן עכשיו!

כמה קלוריות יש בצ'יפס מטוגן?

בלב המנות האהובות ביותר עלינו, צ'יפס מטוגן תופס מקום של כבוד. מדובר באותו מאכל שיכול לשדרג כל מנה, להפוך כל פגישה למושלמת ולעטוף אותנו בטעמים של ילדות. אם אתם חובבי צ'יפס, ודאי יצא לכם לתהות פעם או שתיים: כמה קלוריות יש בקסם הזה? הכנו עבורכם פסק דין מתוק על קלוריות בצ'יפס.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על מה שנכון להכין לקראת המנה המדהימה הזו. צ'יפס מטוגן הוא לא סתם מנה – הוא חוויה. נימוחות הזהב שמגיעה עם כל ביס, השחמות המושלמות והריח שיביא את כל המשפחה למטבח. קדימה, נתאר את הדברים שצריך להיות במטבח לפני שמתחילים:

  • תפוחי אדמה – 1 ק"ג
  • שמן חמניות או קנולה – 1 ליטר
  • מלח – לפי הטעם
  • תיבול נוסף לפי העדפה – כמון, פפריקה, זעתר

אז חכו רגע! לפני שנצלול למים העמוקים של הטיגון, כדאי לדעת que יש הרבה אפשרויות חלופיות לצ'יפס. אפשר להכין צ'יפס בתנור, צ'יפס מבטטה או אפילו צ'יפס מפלפלים. כל אחת מהגרסאות הללו מציעה טעמים שונים ומרעננים, וגם קלוריות שונות. כך ניתן להשיג את אותו טעם משגע עם שינויים קלים.

שלבי ההכנה

ועכשיו, קחו נשימה – אנחנו עומדים להתחיל את המסע שלנו לעבר הצ'יפס המעלף והמשגע. לא חייבים להיות שפים מקצועיים כדי להכין את המנה הזאת, רק תקפידו על השלבים הבאים.

  1. שוטפים את תפוחי האדמה תחת מים זורמים ומסירים את הקליפה (אפשר גם להשאיר – תלוי בטעם).
  2. קוטעים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל אחיד או לרצועות לפי ההעדפה.
  3. בעזרת מסננת, מניחים את תפוחי האדמה בצד כדי לייבש להם את המים.
  4. מחממים מחבת עמוקה עם שמן בגובה של חצי ס"מ (או יותר), ומחכים שחם מאוד, עד שהם מבעבעים.
  5. מכניסים את תפוחי האדמה בעדינות לשמן החם ומשאירים כמה דקות להתבשל עד שזהב.
  6. מסננים את הצ'יפס ומניחים על מגבת סופגת.
  7. מוסיפים מלח ותיבול לפי הטעם מיד לאחר ההוצאה מהשמן.
  8. חוזרים על התהליך עד שכל תפוחי האדמה מטוגנים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  הקלצונה שוקולד שלא תוכל להפסיק לאכול

לאחר שסיימנו עם הטיגון, אפשר להתענג על הצ'יפס שלנו כמו שלא עשינו אף פעם! עסיסי, פריך, וממכר. שתפו אותו עם המשפחה או החברים ואל תשכחו להכין קמצוץ של רטבים בצד – קביטה, קטשופ או מיונז – זה הכל קונטרה מושלמת.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הדרך לבחירת תוספות היא ארוכה ומגוונת. אפשר להוסיף גרגרי חומוס מטוגנים למעלה, שום קצוץ, סוגי גבינות שונים (רמזר או פריזאי), רוטב רוקט או רוטב שום עדין. תוספות אלו מעניקות לו טעמים חדשים ומרעננים, ופשוט מוזרות אך מהותיות לצ'יפס!

שאלות ותשובות

כמה קלוריות יש בצ'יפס מטוגן?
ישנם כ-300 קלוריות בחצי ק"ג צ'יפס מטוגן, כן, אתם לא טועים. אבל תלוי גם בשמן שבו טוגן.

האם אפשר להכין צ'יפס בריא יותר?
בהחלט! אפשר לאפות את הצ'יפס בתנור עם מעט שמן. זה יצא פריך ומיוחד.

מה ההבדל בין צ'יפס מטוגן לצ'יפס בתנור?
מטוגן ייצא יותר פריך ונימוח בפנים, בעוד שבתנור הוא עשוי לצאת רך יותר אבל גם טעים.

האם יש שיטות פחות שומניות להכנת צ'יפס?
כן, בעשור האחרון קיבלה מכונת ה-Air Fryer פופולריות רבה, והיא משיגה תוצאות נהדרות עם פחות שמן.

מה עוד ניתן להכין עם תפוחי אדמה?
תפוחי האדמה הם מרכיב מדהים שניתן להכין איתו את כל כך הרבה מנות – פירה, פשטידות או אפילו סלטים.

האם אפשר להכין צ'יפס מכל ירק?
בטח! אפשר להכין צ'יפס מדלורית, גזר, קישוא ועגבניות – כל דבר שניתן לקצוץ לרצועות.

איך יודעים אם השמן בטמפרטורה הנכונה?
שמים חתיכת תפוח אדמה בשמן; אם היא מתחילה לבעבע זה אומר שהגענו לטמפרטורה הנכונה.

מדוע חשוב לנגב את תפוחי האדמה לפני הטיגון?
שמן מאותת על פוטנציאל לבעבוע חזק. מים גורמים לשמן להתיז החוצה – דבר שלא נעים שיקרה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלו את מתכון בשר מספר 5 על האש שאסור לפספס

תוך כמה זמן הצ'יפס נשאר טרי לאחר הטיגון?
רצוי לאכול את הצ'יפס מיד לאחר הטיגון. אם ישאר – מומלץ לחמם אותו בצורה חכמה בתנור כדי להחזיר לו את הקריספיות.

מדוע טיגון נחשב לאחד האלמנטים האהובים בתפריט?
כי טיגון מביא טעמים אינטנסיביים וממכרים, מחבר בין אנשים, ומוצר שמדבר לכל אחד ואחת מאיתנו!

ולסיום, לאחר שהכנתם את הצ'יפס המטוגן המושלם, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות חברתיות. תנו להם לטעום את הטעמים הנשגבים וליהנות יחד עם אתם!

Scroll to Top