גלידה בטעם החלב של הקורנפלקס – חוויה ממכרת ומדהימה!
אם אי פעם קיבלתם דלי של קורנפלקס בבוקר, ושמעתם בראשכם את חושי הטעם רוצים לחוות את השילוש המושלם של פריכות, מתיקות וטעם חלב נהדר שדומה למה שמשיגים בכוס מלאה בחלב, אתם לא לבד! תארו לעצמכם איך זה יהיה לחוות את הטעמים האגדים הללו בגירסה מנותקת מנוזל ואולי אפילו במעטפת קפואה? הגלידה הזו תהיה הדבר הכי משוגע שתכינו החופש הזה. היא לא רק בריאה ותוצרת בית, אלא גם משגעת. מדובר בגלידה שמביאה לתחושה של יומיים שלמים של ילדות, הנאה מלטיפות כוסות חומרי הקרם, וללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת שהכנו את הדמיון ואת התיאבון שלכם, הגיע הזמן להכיר את המרכיבים המדהימים שיבדלו את הגלידה שלנו:
- 500 מ"ל חלב كامل ללא שומן
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (לשדרוג האווריריות)
- 150 גרם סוכר (אפשר להפחית אם אתם אוהבים פחות מתוק)
- 1 כפית תמצית וןיליה (כדי להקפיץ את הטעם לגבהים חדשים)
- 1 כוס קורנפלקס (אתם יכולים לבחור את הסוג האהוב עליכם)
מרכיבים חלופיים
רוצים לנסות גרסה טבעונית? אפשר להמיר את החלב בשמנת קוקוס או חלב שקדים, ואם אתם רוצים להפוך את המתכון ללא גלוטן, פשוט בחרו קורנפלקס הנושא תו "ללא גלוטן". זאת דרך מדהימה לשדרג את המתכון ולהתאים אותו לצרכים האישיים שלכם.
שלבי ההכנה
בשלב הזה, נתחיל את המהלך הקסום להכנת הגלידה!
- מכניסים את החלב והשמנת לקדירה ומביאים לרתיחה על חום נמוך.
- במקביל, מחממים את הסוכר עם 2-3 כפות מים בסיר נוסף עד שהסוכר מתמוסס.
- כשהחלב רותח, מסננים את הסוכר המומס פנימה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
- מתירים לתערובת להתקרר לחדר לפני שממשיכים הלאה.
- לאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים את הקורנפלקס ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואוטמים בניילון נצמד.
- מקפיאים למשך 4 שעות לפחות עד שהגלידה מתייצבת.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כדי לקחת את הגלידה הזאת לרמה הבאה, אתם יכולים להוסיף תוספות כמו שוקולד מריר קצוץ, פירות טריים, או אגוזים קצוצים. אם אתם לחוצים על הבריאות, אפשר להוסיף רסק תפוחים במקום סוכר וליצור גרסה עם פחות קלוריות, ועדיין טעם מושלם.
שאלות ותשובות
האם הגלידה הזו מתאימה לילדים?
בהחלט! מדובר במתכון מדהים שכולל מרכיבים טבעיים, שלא רק מביאים טעמים מענג אלא גם פתרון בריא יותר מאשר גלידות מוכנות!
כיצד ניתן להשתעשע עם הטעמים?
שחקו עם הטעמים! ניסיון עם שוקולד לבן, אגוזי לוז או מסטיק יכול לתת טוויסט מעניין.
האם צריך מכונת גלידה?
אין צורך במכונה! אתם יכולים להכין את הגלידה הזו ידנית, וכך היא תהיה משגעת לא פחות!
האם אפשר לשמור את הגלידה יותר מקיץ אחד?
אפשר לשמור אותה למשך כמה חודשים ככה שתוכלו להפציץ בה כל פעם שאתם רוצים מתוק!
האם אפשר להמיר את הסוכר בדבר אחר?
כמובן! דחוס או סוכר קוקוס יהיו תחליפים טובים, אם אתם מחפשים משהו יותר טבעי.
האם כדאי להשרות את הקורנפלקס לפני הוספתו?
לא בהכרח! הקורנפלקס קראנצ'י יוצא מושלם במתכון הזה, אז עדיף להוסיף אותו יבש.
כיצד הסוכר משפיע על המרקם?
סוכר נמס ויוצר טקסטורה רכה יותר, כך שאם אתם מחמיצים, זה עלול להרגיש קפוא מדי.
מה כדאי לעשות אם יש חלבונים?
כלומר, תוכלו לנסות להכין גלידה שוקולדית על בסיס חלב אחד, ככה תצאו עם מה אוורירי ומדליק.
מה הדרך הכי טובה להגיש את זה?
ממליצה להוציא את הגלידה מהמקפיא לפחות 10 דקות לפני שמגישים כדי שתהיה נוחה יותר לשימוש.
אני עתיד לנסות את המתכון הזה! האם אתה בטוח?
כן, התמונות יהיו ממש מפתות. אתם תתמכרו בטוח לדירת טעם החלב הזה!
סוף דבר, אם אתם אוהבים את המתכון הזה – אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ומשפחה! חולקים את הטעמים והחוויות – זה מה שהופך את האוכל לבלתי נשכח!