גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות
תארו לכם מנה שמשלבת את כל מה שאתם אוהבים – חצילים רכים, בשר טעים, ורוטב עגבניות מדהים שמתובל בדיוק כמו שצריך. כל ביס מהמנה הזו יוצר חוויה ממכרת, שאתם לא תוכלו להפסיק לאכול. המנה הזו זוכה לשבחי רוב הסועדים וכל מי שטועם ממנה פשוט מתמכר! גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניות הן לא סתם מנה, הן זיכרון של סבתא, של טעמים שבאמת אי אפשר לשכוח. בואו נכין אותן וניצור רגעים מדהימים סביב השולחן!
זמן הכנת המתכון
- כשעה ורבע להכנה
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הגלילות המדהימות האלה, ככה שכולם יתלהבו מהמנה, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים ומרשימים. כל רכיב תורם לחוויה הכוללת של המנה, ולכן חשוב להשתמש ברכיבים הכי טריים שיש!
- 2 חצילים בינוניים
- 500 גרם בשר טחון (שרים בדרך כלל משו את הבשר – טופו, בקר או תרנגולת)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 שיניים שום, קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס עגבניות מרוסקות (רצוי טריות או משימורים, אבל לא יקרה סופה!)
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופרה לבן לפי הטעם
- קמצוץ קימל (אופציונלי, אם אתם אוהבים)
- חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט
מרכיבים חלופיים
עכשיו, אם יש לכם אורחים עם דיאטה מסוימת או שאתם רוצים לגוון, יש אפשרות להכין את המנה הזאת בצורה טבעונית או ללא גלוטן. במקום בשר טחון, אפשר להשתמש בטופו או בשעועית שחורה שמרוסקת, והעגבניות הן כבר חלק מהמנה.
שלבי ההכנה
המחשבה על השלבים המהירים להכנת מנה כזו מושלמת היא משגעת, ובואו נעבור עליהם אחד אחרי השני:
- חוצים את החצילים לאורך ומשאירים את הקליפה. ממליחים את החצילים כדי להיפרד מהמרירות, ושמים בצד למשך רבע שעה.
- שלב שני הוא לטגן את הבצל והשום בשמן הזית במחבת גדולה עד שהם משחימים מעט.
- מוסיפים את הבשר הכתוש ומבשלים מספר דקות עד שהבשר מבושל כולו.
- מתבלים במלח, פלפל פפריקה ומעט קימל, מערבבים היטב ומבושלים מעט.
- מסננים את החצילים ומייבשים אותם היטב בעזרת מגבת נייר.
- מטגנים את החצילים עד שיהיו רכים וריחניים במחבת, לוקח בערך 5-7 דקות לכל צד.
- מניחים חציל על משטח ייבוש, ממלאים עם תערובת הבשר ויוצרים גליל.
- לוקחים את כל הגלילות ומניחים אותן בסיר שטוח.
- בוחרים את רובוטרוט ומוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות לתוך הסיר.
- מרתיחים את הכול יחד בעדינות למשך כ-10 דקות.
- מוסיפים פטרוזיליה קצוצה מעל הקט נרגיש שנדחפו פנימה.
- מבשלים על להבה נמוכה למשך 30 דקות, כדי שהטעמים יתמזגו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
המנה הזו מושלמת בפני עצמה, אבל והנה כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים להפוך אותה לעוד יותר אגדי:
- אפשר להוסיף גבינת מוצרלה מגורדת למעלה قبل שסוגרים עם מכסה.
- שימו לב שאם רוצים טעמים יותר אגזרים, אפשר להוסיפ לסיר גם זיתים ירוקים או שחורים.
- למי שאוהב רוטב פיקנטי, להוסיף פלפל חריף לקראת הסוף.
- אפשר להגיש על מצע של אורז בסמטי או פירה תפו”א כדי לבסס טעמים רכים.
- לגרסה נוספת, בקשו לשים מוצרלה גרוס לתוך הגלילה לפני סוגרים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה מראש?
כן, אפשר להכין את הגלילות עד לשלב שהן משולבות עם הרוטב ולשמור במקרר. רק יש לחמם שוב ברוטב לפני ההגשה.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
אפשר לשמור את הגלילות במקרר עד שלושה ימים. לדעתי, הן אפילו טובות יותר יום לאחר ההכנה.
אפשר להשתמש בחצילים קפואים?
לא מומלץ, חצילים קפואים נוטים להיות רכים מדי ומאבדים את המרקם הנעים.
מה עוד ניתן למלא בגלילות?
אפשר למלא עם גבינות שונות, כמו גבינת פטה או גבינת ריקוטה, או אפילו עם תערובות ירקות קצוצים.
האם אני יכולה להקפיא את הגלילות לאחר הבישול?
כן, ניתן להקפיא את הגלילות במכל סגור היטב. לחימום, יש לבשל שוב בסיר כדי להחזיר את עסיסיותן.
האם אפשר להוסיף ירקות אחרים לתערובת הבשר?
בהחלט! תוספת של פטריות קצוצות או גזר מגורר יכולה לעשות פלאים.
מה עושים אם אני לא אוהב את טעם החצילים?
אפשר להחליף בחצילים בעוד ירק, כמו קישואים או פרוסות פפאיה.
האם המנה מתאימה לפיקניק?
בוודאי! גלילות מוכנות גם ברוטב יכולות להיות טעימות גם ובטפטוף!
איך ניתן להגביר את הערך התזונתי של המנה?
לגרסה בריאה, אפשר לשים בשר טחון רזה יותר או לעשות את המילוי טבעוני.
מהו הרוטב המושלם המלווה את הגלילות?
רוטב עגבניות מתובל ופשוט כמו שהכנו מוסיף המון טעמים! במיוחד אם נטבל בו או נשתמש ברוטב שומשום לעיתים קרובות!
לסיום, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הקסום הזה ברשתות החברתיות שלכם. החברים והמשפחה שלכם בהחלט יהנו לגלות איך להכין את הגלילות המדהימות הללו, ולמי יודע – אולי גם הם יתמכרו!