גפילטע פיש הכי טעים שיש – מתכון שלא תרצו לפספס!

"`html

גפילטע פיש הכי טעים שיש!

בכנס של אוהבי האוכל היהודי, כשכולם מדברים על המתכונים של סבתא או של אמא, עולה תמיד בשיחה המאגדת את כל הלבבות, מתכון הגפילטע פיש. עם רוטב סלק מרהיב, טעמים משגעים ומרקם שנמס בפה, מדובר במנה שהייתה על השולחן בכל חג יהודי, ושעד היום מחזירה אותנו לבית הסבתא. מתכון זה הוא לא סתם עוד גפילטע פיש, אלא כזה שמסוגל לתת הרבה יותר ממה שאתם מכירים. תציצו פנימה, תגלו שיטה שלא טעמתם מעולם, והכי חשוב, תכינו את הדבר המדהים הזה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנעמוד על השלבים, חשוב לדאוג שהכל מוכן מראש. גפילטע פיש מצריך הכנת תערובות מיוחדות, ולכן כדאי לנוודא שיש לנו את מרבית החומרים בבית. יצירתיות היא שם המשחק, ולכן אל תהססו להוסיף טעמים משלכם!

  • 1 ק"ג דג מפולח (סלמון או קרפיון)
  • 1 בצל קלוף
  • 2 ברקו של שום קלוף
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס מים קרים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס חומץ
  • 2-3 סלקים מבושלים

אופציות חלופיות

אם אתם רוצים לגוון את המתכון ולהביא אותו למקום יותר בריא, יש גם אפשרויות טבעוניות מדהימות! אפשר להחליף את הדג בתערובת של חומוס טחון, קישואים ואפונה, שיתנו מרקם דומה ומעודן. מה לדעתכם, אולי גם פטריות? שווה לנסות!

שלבי ההכנה

כעת, בואו נבצע את הצעדים ליצירת המנה המושלמת:

  1. מגרדים את הדג לאורכו באמצעות מקדד ומניחים בצד.
  2. קוצצים היטב את הבצל והשום.
  3. בסיר גדול, מבשלים את הבצל והשום עד שהם מתרככים ושמים בצד.
  4. מעבדים את הדג בקערה עם פירורי הלחם, הבצלים, השום, 2 ביצים, מים קרים, מלח ופלפל.
  5. יוצרים רבעי עיגולים מהתערובת ומניחים בצד.
  6. בסיר נוסף, מכניסים את הסלקים המבושלים עם סוכר וחומץ ומביאים לרתיחה.
  7. אחרי שהרוטב מבעבע, מ añadgש rtובות הדג לפנכות ומניחים המתערובת להרתיח בעניין.
  8. מבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי.
  9. מעבירים לצלחת ומגישים עם רוטב סלקי!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  נתח פיקניה על האש – המתכון המושלם לגריל קשה להתחמק ממנו

ראו כמה זה פשוט! כל שלב מאפשר לכם לעצב את המתכון בצורה שלכם, וזו הדרך טובה ביותר להפוך אותו למושלם!

שדרוגים ותוספות

גפילטע פיש הוא בסך הכל הבסיס, כמו פלטת התחלות יופי. אפשר לשדרגו בטופינגים, תוספות או רטבים. לדוגמה, למה לא לנסות להוסיף אגוזי מלך קצוצים לרוטב הסלק? או אולי לשים קצת חריף כדי להקפיץ את העניין? ההזדמנויות הן אינסופיות!

שאלות ותשובות

איך יודעים שהגפילטע פיש מוכן?
כשזה מזהיב בצדדים ומתפשט ריח ממכר כמו של סבתא, אתם יכולים לדעת שהוא מוכן!

האם אפשר להכין אותו יום מראש?
בהחלט! זה אפילו מומלץ, כי הוא מתיישב על הטעמים.

מה אפשר להגיש לצד גפילטע פיש?
סלט חזרה, תפוחי אדמה או רק לחם עם חמאה בוטנית מדהימה!

אפשר להקפיא את הגפילטע פיש?
כן! קפיצה לצנצנת סגורה במקפיא יכולה להחזיק אותו למעלה מחודשיים.

האם צריך ללוות את הגפילטע פיש ברוטב סלק?
אבל כמובן! זהו האח הפנימי שהופך את המנה למושלמת!

אפשר להכין גרסה דלת פחמימות?
כן! עבור גרסה דלת פחמימות, אפשר להשתמש בצמחונים ולא במפרקי לחם.

איזה עשבי תיבול מומלצים לשדרוג?
תוספות של פטרוזיליה וקורנית יעשו פלאים לטעמים!

האם המנה מספיקה ליותר מ-8 אנשים?
בהחלט! עם הכנה כפולה בהחלט אפשר להאכיל קהל גדול במסיבה!

מה היתרון של הכנת גפילטע פיש באופן ביתי?
מאז ומתמיד מדובר במנה מדהימה ומלאה באמת של בישול ביתי ואהבת המזון!

איך שומרים עליו כדי שיישאר טעים?
שמרו אותו בסכוכית סגורה במקרר, כך הוא ישמור על טריותו וקלות האכילה!

כפי שראינו, הכנת גפילטע פיש היא תהליך שיעשה לכם טוב בלב ובנשמה. תוכלו לקחת את המתכון הזה איתכם לשולחן החג הבא שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון המפעים הזה עם חברים ברשתות החברתיות ושתפו את האהבה האמיתית!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות קוקוס מרוקאיות לא תשכח את הטעם המיוחד

"`

Scroll to Top