מתכון לדג בסה קפוא – מה שיקרה לכם במטבח
אז אתם דמיינתם לעצמכם מה תכינו לארוחה הבאה? התשובה היא כאן! דג בסה קפוא, המנה שתעשה לכם מלחח את הפה ותמלא את הבית בריחים מדהימים. מי לא אוהב דגים? במיוחד כשמדובר בדג בטעם עשיר, קל ונוח להכנה. מתכון זה בוודאי ירשים את האורחים שלכם, ואם תרצו – זה יכול להיות גם מנה רומנטית שעשויה לשדרג את הארוחה שלכם בצורה מופלאה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה אנשים המנה מספיקה
- משך הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת נגיע לחלק המהותי – המרכיבים. הכנת דג בסה קפוא אינם שונה בהרבה מהכנת מנה פשוטה אחרת, אולם התוצאה הסופית היא משגעת וטעימה. השגחנו להביא לכם את רכיבי המתכון המושלם!
- 4 פילה דג בסה קפוא (חובה שיהיה מחומרי גלם איכותיים)
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- שיניים קלופות וסחוטות של 3 שיני שום
- 5-6 גבעולי שמיר קצוצים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון (בוחרים באיכות טובה)
- 1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס יוגורט (לגרסה בריאותית אפשר להשתמש ביוגורט דל שומן)
- 1/4 כוס גבינת פטה (לגרסה טבעונית אפשר להחליף בשקד טחון)
שדרוגים ותוספות אפשריים
על מנת לקחת את המנה הזו לשלב הבא, תוכלו לשדרגו בתוספות שונות. לדוגמה:
- תוספת של ירקות קלויים לצד הדג
- סלט ירקות כרוני עם רוטב לימון ושום
- תיבול עם זעתר להוספת נופך מיוחד
- שדרוג עם טחינה או רוטב חזרת מוקצף
- עשה סלט תפוחי אדמה עם עלי ירק וסחוג, שיתאים בצורה מושלמת לדג.
שלבי ההכנה
איך מכינים את כל הטוב הזה? פשוט מאוד, קחו נשימה עמוקה ותתחילו לפעול:
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה על חום בינוני.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים קלות עד שיתחיל לבעבע.
- נוסיפים את פילה הדג בסה למחבת ומבשלים עד שהדג משחים (בערך 5 דקות מצד אחד).
- מתהפכים את הדג בעדינות ומבשלים את הצד השני עד שהדג מתבשל וראוי לאכילה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, השמיר, מלח, פלפל, כמון ופפריקה.
- מבשלים עוד 2 דקות על חום נמוך, עד שהכל מתערבב היטב.
- מעבירים את הדג לצלחת ומקשטים עם גבינת פטה מעל ויוגורט במידה ורוצים.
- מגישים עם לחם טרי או אורז.
והנה, אתם כבר כמעט בדרך לארוחה המושלמת. אל תשכחו לעצב את המנה בצורה מדהימה – אם לא אוכלים עם העיניים, אז מה הטעם?
שאלות ותשובות
מהו דג בסה?
דג בסה הוא דג בשרי מאוד, בעל טעם עשיר ומרקם נעים. הוא נפוץ במטבחים שונים ברחבי העולם.
האם ניתן להכין את המתכון הזה עם דג אחר?
כמובן! אפשר להשתמש בדגי סלמון, דניס או טונה. לכל דג יש את טעמו הייחודי, אבל זה בהחלט יתאים.
האם אפשר לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית?
שימוש בגבינת שקדים או טחינה כסלט יומלץ מאוד, וגם מסמיכות ירקות יכולים להוות תוספת נהדרת.
יש אפשרות להפחית את כמות השום במתכון?
בהחלט. אפשר להפחית את כמות השום ולהשתמש בטעמים נוספים כמו זעתר או רוזמרין לשדרוג.
מה אם אני לא אוהב דגים?
אם דגים לא נכנסים לתפריט שלכם, מתכון זה יכול להתאים גם עם חזה עוף מכובש בדרך דומה.
מה כוללים התוספות המומלצות למתכון?
תוספות כמו ירקות קלויים, סלט ירקות ורוטב טחינה אחרים למנה מדהימה ומלאה.
מהו זמן הבישול המומלץ לדג בסה קפוא?
הבישול צריך להימשך כ-10 דקות לכל צד, תלוי בעובי הדג.
האם יש מצב שבהכנה של המתכון הייתי יכול להשתמש בכיריים או בתנור?
כן, אפשר לאפות דג בסה בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס, תוך דאגה לכך שהדג לא יתייבש.
האם אני יכול לדלג על התיבול? האם זה ישפיע על הטעם?
תיבול הוא חלק קרדינלי במתכון. אם תדלגו עליו, טעם המנה יהיה פחות מרגש. אני מאוד ממליץ לא להחמיץ אותו!
יש לכם מתכון מנצח לדג בסה קפוא, והוא מחכה לכם במטבח! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שכולם יוכלו לנסות את זה. בתיאבון לכם!