דג בקלה מטוגן: המנה שתשגע אתכם!
בסוף יום ארוך, כשכל מה שאנחנו רוצים זה משהו שמוצא את הפינה החמה בלב שלנו, דג בקלה מטוגן הוא התשובה המושלמת. מנה פשוטה, אך כזו שמעלפת, ממכרת משגעת שמביאה חוויה קולינרית שלא תשכחו במהרה. אנחנו מדברים על דג בקלה פריך ומוזהב שמוגש עם רטבים מדהימים, ירקות שתשמחו לנסות שוב ושוב ולחם ביתי או אפילו תפוחי אדמה בקרמל, וכל זה כדי להיות הפתרון המושלם לכל יום או חג!
זמן הכנת המתכון
סה"כ זמן להכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הדג בקלה המושלם, נשתמש במרכיבים טריים ואיכותיים. דג בקלה הוא אחד מהדגים החביבים בהכנה בבית, עם פריכות מושלמת ויכולת התאמה לרבים ומתכונים. אז כנסו לארון המטבח, חברים.
- 500 גרם דג בקלה (מצרך טרי או קפוא)
- 2 כפות קמח לבן
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 ביצים גדולות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה (לטיגון)
- לימון, כדי לסחוט על הדג לפני ההגשה
- רוטב טחינה להוסף בכל מקרה שתרצו
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהרכיבים ביד, הגיע הזמן להתחיל! ההכנה דורשת מעט תשומת לב, אבל התוצאה תהיה כל כך שווה את זה.
- אם השתמשתם בדג קפוא, נניח אותו במים פושרים עד שיתרכך.
- חתכו את הבקלה לקוביות בגודל בינוני.
- בקערה אחת, פרקו את הביצים והקציפו יחד עם מלח ופלפל.
- בקערה שנייה, ממלאים בקמח.
- בקערה שלישית, מניחים את פירורי הלחם.
- חממים שמן במחבת על חום בינוני.
- כל קוביית דג עברו בשלבי ההכנה: קודם לקמח, אחר כך לביצים ולבסוף לפירורי לחם.
- שמים בזהירות את קוביות הדג במחבת.
- מטגנים עד שהדג זהוב ופריך (כ-3-4 דקות מכל צד).
- לאחר הטיגון, מניחים את הדג על נייר סופג כדי לספוג עודף שמן.
- מגישים עם סחיטת לימון ורוטב טחינה, ולא לשכוח על התוספות שתרצו.
מרכיבים חלופיים
בהחלט יש תחליפים מעניינים שיכולים להפוך את המתכון הזה ליותר מגוון. לאלו מכם שאוהבים מגוון, אני ממליץ:
- דג סלמון או דג אחרים כמו דג מושט – כל אחד מהם ממלא את המקום של הבקלה ומביא עמו טעמים אחרים.
- ניתן להכין גרסה טבעונית עם תחליפי דגים כמו טופו ממומס.
- לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או בקמח שיבולת שועל.
שדרוגים ותוספות
האפשרויות לשדרוג המנה ממש אין להן סוף. ניתן להוסיף ירקות מטוגנים כמו קישואים ופרחי ברוקולי שישתלבו מצוין עם הדג. עוד אפשרות היא להכין סלט קיץ פריך עם עגבניות, מלפפונים וטלות בצל, והכל עם טחינה עליונה. כבר הלכנו רחוק מאוד, נכון? כוסברה קצוצה או פטרוזיליה יכולים להביא צבע וכיף, ואם אתם רוצים גוון מתוק, למה לא לשים רוטב רימונים בקרוב או רוטב צ’ילי?
שאלות ותשובות
איך יודעים אם הדג בקלה טרי?
דג בקלה טרי צריך להיות לו ריח עדין של ים. אם יש ריח חזק ולא נעים, הוא כנראה לא במצב טוב.
מה התוספת המושלמת לדג מטוגן?
פירה תפו”א שמנוני או סלט ירקות קיץ קריר הם תוספות נהדרות.
האם אפשר להכין את הדג בתנור?
בהחלט! אפשר למרוח עם שמן זית, להוסיף תיבול ואפייה בחום בינוני עד לקבלת פריכות מושלמת.
כמה זמן אפשר לשמור את הדג לאחר הבישול?
הדג יישאר טרי במקרר עד יומיים. תמיד כדאי לחמם אותו מחדש במחבת כדי לשמור על פריכותו.
האם טיגון הוא השיטה הכי בריאה להכנת דג?
טיגון מוסיף שמנים אך מייצר טעמים אינטנסיביים. אפשר לנסות גם בישול או צלייה להשגת תוצאה בריאה יותר.
מה הערך התזונתי של דג בקלה?
דג בקלה עשיר בחלבונים והכין חומצות שומן אומגה 3 – בריאות הלב שלנו משתפרת איתו!
האם אפשר להכין דג בקלה עם מרינדה לפני בישול?
בהחלט! זה מוסיף טעמים נוספים לדג. נסו להשרות אותו בלימון, שום ושמנים ישרים.
מה עובד טוב בשילוב עם דג בקלה?
אבוקדו, טחינה ורוטבי צ’ילי חיים. כל אחד מהם יביא חוויות טעם מיוחדות!
איך אפשר לדעת מתי הדג מוכן?
כאשר הצבע שלו מתהפך מזהב ול肉 מצב של נימוחות. החוד צריך להיות עמיד ורך.
האם להשתמש בשמן זית או שמן קנולה?
שניהם עובדים היטב, אך השמן יכול להשפיע על הטעם הסופי. שמן זית יוסיף טעם עשיר יותר!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם, כי דג בקלה מטוגן הוא כל כך טוב, מעניין ואפילו אגדי, שכל החברים והמשפחה צריכים לחוות את זה!