האם בצק שמרים יכול להתקלקל ומה לעשות על כך

האם בצק שמרים יכול להתקלקל?

כמו כל דבר טוב בחיינו, גם בצק השמרים זקוק לטיפול הולם והבנה מעמיקה של מה שהוא באמת. כשאנחנו מדברים על בצק שמרים, זו לא סתם קופסה בצד שלא משנה מה עושים איתה. זו מערכת שלמה של רכיבים שמתחברים יחד כדי ליצור את הטעמים והמענגים שאנו אוהבים. אבל כן, גם בצק שמרים יכול להתקלקל, ואנחנו כאן כדי להבין איך למנוע את זה!

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • סה"כ זמן: 120 דקות (כולל התפחה)
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 פיתות

תיאור המתכון

המתכון שלנו היום הוא לא רק "סתם" בצק שמרים, אלא בצק שמרים שהצלחתי להפוך אותו למדהים, מושלם ומעלף! אנו נלמד איך להכין בצק שמרים כדי לא רק שיתפוס את העין, אלא גם את הלב. הבצק שלנו יהיה נימוח, אוורירי, וטוב לכל שימוש, בין אם זה להכנת לחמים, פיתות או כיסונים. כל מה שצריך כדי להעביר לאורחים שלכם חוויה משגעת וללקק את האצבעות אחריכם. לא ניזהר על השימוש בכמות השמרים – זה הכי טעים שיש!

המרכיבים הדרושים

  • 500 גרם קמח (כ-4 כוסות)
  • 10 גרם שמרים יבשים (כ-2 כפיות)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 300 מ"ל מים פושרים (לא רותחים!)
  • 3 כפות שמן זית

אם אתם רוצים לשדרג את הבצק ולהפוך אותו ללא גלוטן, אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”ח או בקמח מיוחד ללא גלוטן. בצק שמרים הוא דבר דינמי מאוד, ותמיד יש אפשרות לשדרגו למשכר קולינרי!

שלבי ההכנה

אז בואו ניגש לעבודה. הנה מה שצריך לעשות כדי לקבל את הבצק הכי מושלם שאפשר.

  1. בקערה גדולה, נניח את הקמח ונעשה בעבודת יד גומה במרכז.
  2. נוסיף את השמרים היבשים, סוכר ומלח בגומה.
  3. נשפוך לאט את המים הפושרים פנימה, נתחיל ללוש את הבצק.
  4. נוסיף את שמן הזית ונתחיל ללוש עד שהתערובת מתאחדת.
  5. נלוש במשך כ-10 דקות עד שהבצק נהיה גמיש ולא דביק.
  6. נשמן קערה גדולה ונניח את הבצק בתוכה, מכוסים במגבת, להתרומם במשך שעה במקום חמים.
  7. לאחר ההתרוממות, נילוש שוב את הבצק מעד נענה לכך בשימות המדוייקות שלנו.
  8. נחלק את הבצק לחלקים קטנים ונעצב כל חלק לפי הרצון (לחם, פיצה, פיתות).
  9. נניח את החלקים על מגש למשך 30 דקות להתפחה נוספת.
  10. אחרון חביב: נאפה בתנור ב-200 מעלות צלזיוס למשך כ-15-20 דקות עד שהבצק משחים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  בשר ראש מתכון לראש השנה שלא תשכחו לעולם

אז לאחר שסיימנו את כל השלבים הללו, הבצק שלנו אמור להיראות נפלא ועם ריח מדהים שממלא את הבית! אל תשכחו לבדוק את הבצק אחרי ההכנה. הוא אמור להיות אורירי και "דל" ולא דביק מדי.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אתם יכולים להרגיש חופשי להוסיף לבצק עשבי תיבול, שום קצוץ או אפילו גבינה מלוחה על מנת לשדרגו לגמרי. המילים "אגדי" ו-"ממכר" עולות בדעתי כשאני חושבת על שילובים כמו מוצרלה, רוזמרין ועגבניות מיובשות שיעשו אותו באמת מעלף!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?
כן, בהחלט. אבל יש לשים לב שהכמות היא כפולה, כלומר 20 גרם שמרים טריים לשימוש.

מה קורה אם הבצק לא תופס?
אם הבצק לא תופס, ייתכן שהשמרים שלכם לא היו רעננים. כדאי לבדוק את המועד תפוגה שלהם או את טמפרטורת המים.

האם הבצק יכול להתקלקל אם הוא נשאר במקרר?
כן, אם הבצק נשאר במקרר יותר מ-24 שעות, יש סיכוי שיפסיד את תכונות ההתפחה שלו.

מה ניתן לעשות עם בצק שמרים שהתקלקל?
לצערנו, אם הבצק לא הספיק לתפוח או שכנראה התקלקל כי הוא לא התפתח כמו שצריך, כדאי לזרוק אותו בצער ולחדשה.

כמה זמן אפשר לשמור בצק שמרים במקפיא?
אתם יכולים לשמור בצק שמרים במקפיא עד 3 חודשים. רק אל תשכחו לשים אותו בשקית אטומה.

איך לזהות אם הבצק שלי בסדר?
אם הבצק תופס וגדל, הוא בסדר. אם הוא נראה אחיד ומעט דביק, אתם במקום הנכון!

האם ניתן להכין פיתות מבצק שמרים?
בוודאות! בצק שמרים מצוין לפיתות, פשוט יש לגזור אותו לחלקים קטנים ולהתפיח.

האם צריך לאכול את הבצק מיד?
לא, אפשר להניח אותו למספר שעות לאחר האפיה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  שקשוקה עם רסק עגבניות שתשנה את כל מה שחשבתם

מה קורה אם שמים יותר מדי סוכר?
יותר מדי סוכר יכול להקשות על השמרים לעבוד כמו שצריך.

מה ההבדל בין שמרים יבשים שכבר הוכנו לשמרים רגילים?
שמרים יבשים כבר עברו תהליך ייבוש ואינם דורשים חימום לפני השימוש בניגוד לשמרים הרגילים.

אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים או משפחה. הכינו את הבצק הזה וספרו לי איך יצא! זה הזמן שלכם להיכנס למטבח ולהתחיל בפעולה. ללקק את האצבעות זה מה שנשאר לכם לעשות!

Scroll to Top