איך מכינים הרינג עם בצל
יש קסם מיוחד באוכל מסורתי, ובמיוחד כשמדובר במתכון כמו הרינג עם בצל. מדובר בשילוב טעמים שכולל את העושר של דגים מלוחים, ובצלש שמתחבר באהבה למנה המדהימה הזו. כשאתם חושבים על הרינג, אתם ודאי מתארים לעצמכם איך ייצור המסורת הזה חוצה גבולות, תרבויות ואפילו דורות. הלב שלנו מתמלא בהתרגשות כשאנחנו משקיעים במתכון קלאסי כזה, ובצדק! אז הכינו את עצמכם, כי אנחנו הולכים לעבור על עולם הרינג!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המושלמת של הרינג עם בצל, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים שכולם נגישים, וגם טעמם כאמור, משגע. הרכיבים הם:
- 2 חבילות של הרינג מלוח (שימו לב לסוג האיכותי!)
- 2 בצלחת קצוצה דק
- 1/2 כוס חומץ תפרחת
- 1/2 כוס מים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון (או תבלינים נוספים לפי טעמכם)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
איך זה נשמע? מדהים, נכון? עכשיו, בעבודה זו נוכל גם לבחור להשתמש בהירינג מעושן או בגרסה בריאה יותר עם הרינג קפוא, להעדפתכם.
שדרוגים ותוספות אפשריות למתכון
אם אתם רוצים להפתיע עם משהו חדש, ניתן להוסיף גם ירקות נוספים כמו מלפפונים חמוצים או גזר מגורר, שייתנו למנה טוויסט נוסף. בנוסף, רוטב שום עם שמן זית יכול להוסיף נופך של תיבול לחוויית הטעמים. ואם אתם חובבי חריף, אתם יכולים לשלב גם כמה פרוסות של פלפל חריף שנכנס לתבשיל בהחלט ישדרג את החוויה!
שלבי ההכנה
עכשיו ניגש להכרזה! בואו נתחיל את הדרך אל הרינג המושלם שלנו.
- נשטוף את הרינג תחת מים זורמים כדי להיפטר מלח.
- חתכו את הדגים לפרוסות בגובה של כ-2 ס"מ.
- בתוך קערה, ערבבו את החומץ, מים, סוכר, מלח וכמון עד שהם מתמזגים.
- הוסיפו את הבצל לחדירה עם הנוזלים וטבלו את כל החומרים לשוחח במשך 15 דקות.
- לערבב את פרוסות הרינג לתוך הקערה עם המשרה ולתת להם לספוג את הטעמים למשך 10 דקות נוספות.
- לפני ההגשה, פזרו פטרוזיליה קצוצה מעל למנה.
שלבי ההכנה למהדרין
הכל בסדר בלב, נסביר מעט על גילוי הטעמים והשיטה שלנו. חשוב לזכור שההשריה והאיחוד של הטעמים זו הדרך להביא את הכל יחד. אל תתנו להרגיש שכולם כאן מרגישים מאוהבים!
בעד ונגד תחליפים
כאשר מדברים על הרינג, אנחנו נתקלים בתשובה טבעונית, באפשרות להשתמש בסלט פירות ים במקום הרינג המסורתי. המנה בריאה, דלת פחמימות ואיתה תוכלו לקשור לקסם בריא חדש!
שאלות ותשובות
איך יודעים שהרינג טרי? ריח נעים, צבע מבריק וללא דם מצביעים על טריות הדג.
האם אפשר להכין את זה יום לפני? בהחלט! זה ייתן זמן נוסף לדג לספוג את הטעמים.
מה עדיף, חומץ תמרים או חומץ תפוחים? שניהם מצוינים! החומץ התמרים טיפה יותר מתוק.
מה להגיש עם הרינג? לחם שחי עם חמאה, סלט ירקות או תפוחי אדמה.
האם ניתן להמיר את הסוכר? ניתן להשתמש בסוכר קוקוס או בממתיקים טבעיים אחרים.
מחפשים מנה קלה ובריאה – מה עדיף? הרינג הוא אופציה מצוינת, דלי פחמימות ועשיר בחלבון.
איך מתקנים רינג מלוח מדי? השאירו אותו במים למשך כמה שעות והמליחות תתרכך.
אנחנו לא אוהבים בצל אישי – מה לעשות? ניתן להמיר בבצל ירוק או לשים תיבול אחר.
מה עם נסיעות? האם המנה מתאימה? כן, אך הקפידו לשמור על הקור, היא חייבת להיות ממומנת היטב.
האם ניתן להקפיא את הרינג? לא מומלץ, אוכל מלוח סופג טעמים שונים בבת אחד.
אני מקווה שהמתכון הזה ייתן לכם רגעים קסומים עם משפחתכם ויהפוך להיות אחד מהקלאסיקות של ביתכם. אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולטפח את התרבות של אוכל תורשתי!