הטמפורה המושלמת לשניצל שכל אחד ישאל איך הכנת!

מדהים: המתכון לטמפורה לשניצל

לפעמים, כל מה שאנחנו צריכים זה לשדרג מנת שניצל קלאסית לעולם חדש ומפנק. אז מה אם אמרנו שניצל? מה אם תוסיפו לו טמפורה? נשמע משוגע? בדיוק כך! טמפורה לשניצל היא השדרוג המעלף והמשגע שמייחד את המנה האגדי הזו, שהרבה פעמים נחשבת לתחנה הראשונה בדרך לטעמים מוכרים ואהובים.

אנחנו נלמד כאן כיצד להכין טמפורה לשניצל במהירות ובקלות, כשכל פרט במתכון מעניק לשניצל שלכם נגיעה של קראנץ' וביתיות. ההכנה כל כך פשוטה, שבסוף המאמר הזה תישארו רק עם רצון עצום לנסות להכין את המנה הזאת שוב ושוב.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מתכון ל-4 מנות

המרכיבים הדרושים

אז בואו נצלול לתוך מה שצריך כדי להכין את הטמפורה המשגעת הזו. כשמסתכלים על רכיבים חדשים הם יכולים להיראות קצת מרתיעים, אבל אל דאגה. השילוב של רכיבים פשוטים אך איכותיים יוביל לתוצאה המדהימה שהמושג "שניצל" יהפוך ל"וואו"!

  • 4 חתיכות של חזה עוף, שטוחות ומעובדות לשניצלים
  • 1 כוס קמח חצי מלא (או קמח ללא גלוטן)(אפשרות לתחליף)
  • 1/2 כוס מים קרים(חשוב שהמים יהיו קרים)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס טפיוקה (או cornstarch)
  • שמן לטיגון עמוק (כשהשמן חם, אתם תרגישו את השמחה)
  • פתיתי חרדל או פרורי לחם לקישוט(או תוספת מעניינת)
  • לימון טרי להגשה

שלבי ההכנה

מה שנשאר לנו עכשיו הוא ההתעסקות והמהירות שיביאו אותנו לתוצאות מדהימות! לא תאמינו כמה הקורנץ' יהיה המשגע! אז בואו נתחיל.

  1. מחממים את השמן בסיר עמוק על חום גבוה.
  2. מערבבים קמח, טפיוקה ומלח בקופסה רחבה.
  3. בוחרים ביצה ומוסיפים אותה לתערובת הקמח.
  4. מוסיפים מים קרים ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
  5. שמים את השניצלים לתערובת, כך שכל צד עטוף בטמפורה.
  6. לאחר שהשמן רותח, מכניסים את השניצלים בזהירות לשמן.
  7. מטגנים כל צד 3-4 דקות עד שהם מזהיבים.
  8. מוציאים את השניצלים על נייר סופג כדי לספוג את השמן.
  9. מניחים על צלחת ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות לשמור חם.
  10. מגישים עם פרוסות לימון ופתיתי חרדל כלפי מעלה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה פירורים עם שמנת חמוצה שכבשה את הלבבות

Tips & Tricks

כשהניסיון שלי ושל אחרים חוזר ומדובר בטמפורה, אפשרויות החלפה הן אינסופיות. אם אתם חובבי טעמים מגוונים, עזבו את החזה עוף וגינסו עם דג, טופו או ירקות מתוגנים כמו זוקיני ופטריות.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כשהמתכון הזה מתגלה, אגב, הרבה אנשים חולמים על תוספות. יש להם נטייה להיות יצירתיים!

  • אפשר להניח סלט ירקות טרי ליד המנה, עם רוטב חצילים מרינדה או רוטב סויה.
  • למי שאוהב את הטעמים הים תיכוניים, טחינה עם פחמימות רכות או ממרח חצילים יכולים להתאים.
  • אם אתם חובבי חריף, הוספת פפריקה מעושנת לרוטב ההגשה יכולה להיות רעיון מצוין.

שאלות ותשובות

איך ניתן לאחסן שניצלים עם טמפורה?
לאחר שטיגן, ניתן לאחסן את השניצלים בקופסה אטומה במקרר עד 3 ימים.

האם אפשר להקפיא את השניצלים?
כן, בהחלט! טפלו בשניצלים כשהם סיימו להתקרר, הניחו בשקית ניילון והקפיאו עד 3 חודשים.

מה טמפורה בעצם?
טמפורה היא שיטה יפנית של טיגון, כאשר הבצק קל ומכרסם – מעניק מאוד את התחושה של ביס נוסף כל פעם מחדש.

איזה סוג שמן עדיף להשתמש?
שמן חמניות או קנולה מתאימים יאפשרו לשומן להתפזר טוב יותר מבלי לשרוף את הבצק.

האם אפשר להכין טמפורה על בסיס ללא גלוטן?
כמובן! פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח תפו”א – עובדים בצורה נפלאה ומעניקים קראנץ' מושלם.

האם ניתן להכין את המתכון בתנור במקום טיגון?
כן, אבל התוצאה תהיה פחות קראנצ'ית. הניחו את השניצלים על תבנית עם נייר אפייה ואפו בחום גבוה למשך 25 דקות או עד שיזהיבו.

איך ניתן לגוון את הטעמים בטמפורה?
מומלץ להוסיף לתערובת הקמח תבלינים כמו כמון, פפריקה או עלי זעתר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לחם טף מתכון שאין לו תחליף בקלות הכנה

מה להגיש לצד הטמפורה?
כמובן, סלט ירקות רענן או פירה תפו”א ייתנו גוון מעניין לארוחה שלכם.

מה המשמעות של טמפורה?
טמפורה מגיעה מהמילה היפנית "טמפון", כלומר "לבוש". הכוונה היא לבישול מוצרי מזון בצורה קלה ומקפיצה.

אילו מרכיבים אפשר להוסיף לבצק הטמפורה?
תוספות כמו טחינה, גבינת פטה או פירות מתובלים. כל הצעה יכולה לצאת משגעת!

בסופו של דבר, טמפורה לשניצל לא רק משדרגת את המנה המוכרת, אלא מוסיפה אלמנט נימוח שיגרום לכל ביס להתמוסס בפה. הכנתם? אם נהניתם, שתפו את המתכון הזה עם חברים, כי מי לא רוצה לנסות את הטפורה המעלפת הזאת? מתחייב לכם שקיבלתם טוסט של כיף אמיתי!

Scroll to Top