כבד עוף עם סילאן – התענגות של טעמים
כשהשמש שוקעת והשפתיים מתחילות לצחוק, אפשר לחוש באוויר את ריח הכבד עוף המתקתק והעפיץ. מה עושים כשמתחשק לנו קצת לפנק את עצמנו במנה מדהימה? זה הזמן להיכנס למטבח ולהכין כבד עוף עם סילאן! מתכון ממכר, משגע ומושלם שמחבר בין טעמים ובין זיכרונות. אתם מוכנים לגלות את הסוד של הכבד שסבתא הייתה מכינה? תכינו את עצמכם למנה הכי טעימה שיש!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הכבד עוף המושלם, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים אשר כל אחד מהם תורם את חלקו ליצירת טעם אגדי. אז קדימה, רשמו את המרכיבים!
- 500 גרם כבד עוף טרי*
- 3 כפות סילאן (או דבלה)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון (לא חובה, אבל אם אתם רוצים לתבל את החיים שלכם, למה לא?)
- 2 כפות שקדים קלויים קצוצים (לתוספת חן ומתיקות)
- קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
* ניתן להשתמש בכבד עוף קפוא, אך מאוד מומלץ שהכבד יהיה טרי כדי לשמור על המרקם והטעם האוורירי.
כעת, אם יש ביניכם ט vegans או אנשים עם רגישות לגלוטן, אפשר לפתח גרסה טבעונית עם טופו מתובל או להחליף את הכבד בחלבון צמחי אחר. שימו לב, אם אתם רוצים לשמור על דל פחמימות, אפשר פשוט להוריד את הסילאן בכמות מסוימת.
שלבי ההכנה
וכאן מתחיל הקסם! מדובר במדריך שלבים (מדהים!) שמביאה אתכם מלב המטבח עד שהמנות מוכנות לפרסום באינסטגרם.
- מניחים את הכבד עוף במים קרים למשך כ-20 דקות, כדי להפחית מריח ה"עוף" המוכר.
- בזמן הזה, חותכים את הבצל והשום.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני-גבוה.
- מסננים את הכבד ומניחים במחבת, מטגנים עד שהעור מתחיל להזהיב (כ-5-7 דקות).
- מוסיפים את הבצל והשום למחבת ומבזקים עליהם מלח ופלפל.
- בוחשים קלות עד שהבצל רך ויפה.
- מוסיפים את הסילאן ומערבבים היטב עד שכל הכבד מצופה בתערובת המתוקה.
- אם בחרתם, עכשיו גם מוסיפים את הכמון, בוחשים שוב.
- מטגנים למשך 5 דקות נוספות.
- מפלסים את הכבד לצלחת ומקשטים בשקדים הקלויים והפטרוזיליה.
תוספות ושדרוגים
לא תאמינו איזה שדרוגים אפשר לעשות עם הכבד עוף הזה! הוספה של פרוסות תפוחים מבושלים תיתן נופך מתוק ומעט חמוץ במקביל. ואם תרצו להכין את המנה גרנדיוזית יותר, לשדרג עם רוטב יין אדום – פשוט להוסיף 1/2 כוס יין במחבת לאחר הוספת הסילאן, ואז להפחית את הנוזלים עד שהרוטב מסמיך.
למנה הזו, אני ממליץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה או אורז מתובל, מה שיביא את החוויה לגבהים חדשים. אל תשכחו להניח לצלחת שלכם גבעול פטרוזיליה או נענע, שמיחדים אותה מעוד מנות שמתنافسות על לבכם!
שאלות ותשובות
מה כדאי לעשות אם הכבד עוף לא מתבשל בצורה אחידה?
יש לוודא שהכבד עוף מפורסם על פני שטח גדול במחבת. אם הכבד עבה מדי, לקטוע אותו לחתיכות קטנות יותר.
האם אפשר להחליף את הסילאן במשהו אחר?
בהחלט! דעקב העדפה אפשר להשתמש בדלקת דחוסה או דחוסים אחרים העשויים מפירות. טחינה מורידה את המתיקות והופכת את המנה לדל פחמימות.
איזה אוכל הוסיף לכם טעם?
כבד עוף קלאסי מוגש לרוב עם תפוחים או בצלים שטוגנים במחבת כדי להוסיף טעם.
האם הכבד צריך להיות חם או קר לפני הבישול?
הכי טוב הוא להשתמש בכבד בטמפרטורת החדר, זה עוזר בהשתפרות הטעמים.
מה עושים אם התיבול לא מספיק?
אין בעיה! אפשר להוסיף מלח ופלפל בהדרגה ולטעום בכל פעם.
כיצד לשמור על הכבד כשהוא מוכן ולא יאבד רכות?
אם אתם מתקדמים, הסירו אותו מהכיריים ברגע שיהיה מוכן והניחו לשבת עם מכסה על מנת לשמור על הלחות.
האם המנה הזו מתאימה לאירוחים?
בהחלט! כבד עוף במרינדת סילאן מוסיף למנות צדדיות טעמים ששובים את הלב.
כמה זמן צריך בממוצע לבשל כבד עוף?
בישול נכון של כבד עוף צריך לקחת בין 10-15 דקות, תלוי בגובה הבישולים.
איפה הכי טוב לקנות כבד עוף?
בהמלצה שלי, קני את הכבד בסופרמרקטים רשתיים או שוקי מוצרי בשר, שם תמיד תמצא עוף טרי באיכות גבוהה.
האם יש טיפים מיוחדים לפני שמבשלים?
ודאו שהכבד לא קפוא ואחר כך לקלף את הוורידים והחלוקה לקטנות מסייעת להבנת הטעמים.<
אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהכיד אוף המדהים הזה. שתפו את החוויה ותנו לכולם להזמין את עצמם לפינוקים טעמים!