עוגיות שיבולת שועל וטחינה ללא גלוטן
אם אתם מחפשים מתכון מדהים לעוגיות שיש בהן משהו קצת אחר, הגעתם למקום הנכון. היום אנחנו נכנסים לעולם המופלא של עוגיות שיבולת שועל וטחינה. זאת לא סתם עוגייה; מדובר בעוגיה מושלמת, או אם נדייק – אגדי! מדובר בקומבינציה של שיבולת שועל עם טחינה, שמייצרת טעמים משגעים ונותנת לעוגייה מרקם אוורירי וביס טעים שמתפצפץ בפה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 15 דקות
- רמת קושי: פשוט
- מכין 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאנחנו כבר מריחים את העוגיות שבדרך, הגיע הזמן לדון על הרכיבים. ישנם כמה רכיבים חיוניים לעוגיות מושלמות אלו. כל אחד מהם מוסיף את הטעם הייחודי והמרקם הנכון.
- 2 כוסות שיבולת שועל ללא גלוטן
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 3/4 כוס דחוסה של סוכר חום
- 1/2 כוס דחוסה של דחוסה של רסק תפוחים
- 1/4 כוס של שמן קוקוס (או שמן אחר לבחירתכם)
- 1 כפית קינמון (או יותר, אם אתם אוהבים)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
המרכיבים הללו לא רק משכנים טעמים מדהימים, אלא גם משלבים בריאות עם דל פחמימיות. מדהים, נכון?
מרכיבים חלופיים
עם מידה של יצירתיות, אפשר למצוא גם כמה גרסאות אחרות. רוצים לשדרג את המתכון? נורא פשוט. אפשר להחליף את הסוכר הבסיסי בסוכר קוקוס, שיתן לעוגיות טעם קרמלי מדהים ויותיר אותן מתוקות אבל בריא יותר. אם אתם רוצים לשתף פעולה עם הטבעונים, אתם יכולים להמיר את רסק התפוחים במיץ תפוחים טבעי. אם אתם חובבי אגוזים, הוסיפו חופן של אגוזי לוז קצוצים או שקדים קצוצים זה מעלף.
שלבי ההכנה
מתחילים להיות רעבים? מה שנשאר לנו זה להיכנס לעבודה. הנה השלבים המדויקים שיביאו אותנו לתוצאה המושלמת.
- ראשית, נתחיל בחימום התנור ל 175 מעלות צלזיוס.
- ניקח קערה גדולה ונשפוך פנימה את שיבולת השועל. נוסיף את הסוכר החום, הקינמון והמלח.
- בקערה נפרדת, נגדל את הטחינה עם רסק התפוחים, שמן הקוקוס ותמצית הווניל עד שהתערובת מנצנצת ויפה.
- נשפוך את התערובת הרטובה לתוך הקערה עם שיבולת השועל ונתחיל לערבב היטב.
- לאחר שהכל התערבב היטב, ניצור כדורים קטנים ונניח אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נשטח מעט כל כדור כך שיתקבל עוגיה בגובה נמוך.
- נכניס לתנור למשך 15 דקות או עד שהן מזהיבות ויפות.
- נוציא מהתנור ונשאיר אותן להתקרר מספר דקות לפני שנטעם.
אחרי כל שלב, הריח שמתפשט בבית הוא משהו שלא קל לתאר. זהו ריח של חום, של אהבה, של זכרונות מתוקים מהילדות. האוויר מתמלא בניחוחות משגעים, שמזכירים את איחוד המשפחה סביב השולחן.
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו נעים לנו עם העוגיות שלנו, אבל אם יש לכם עוד משהו שאתם רוצים להוסיף, זוהי הזדמנות מצוינת! אם רוצים, אפשר להוסיף: שוקולד מריר קצוץ – תוספת נהדרת! או פירות יבשים כמו קיווי או צימוקים. השדרוגים יכולים להיות אינסופיים.
שאלות ותשובות
העוגיות מתאימות לדיאטות מיוחדות?
עוגיות אלו הן ללא גלוטן, מה שהופך אותן למתאימות גם לאנשים עם רגישות לגלוטן.
מה אפשר להחליף במקום טחינה?
אפשר להשתמש בחמאת אגוזים או בחמאת שקדים, הן יעשו את העבודה בצורה מדהימה.
האם אפשר לשמור את העוגיות לימים הבאים?
בוודאי! עוגיות הללו שומרות היטב בקופסה אטומה למשך שבועיים.
האם יש אפשרות להכין אותן עם סוכר במרמלדה?
כן, אפשר להחליף את הסוכר בסוכר דל קלוריות אם אתם מעוניינים.
האם ניתן להכין אותן מבצק קפוא?
כמובן! אפשר להכין את הבצק מראש, לקמץ אותו ולקפוא לפני האפייה.
כמה זמן נשארות העוגיות בפופולריות?
עוגיות אלו נשארות טעימות לאורך זמן, אך יש להיזהר שלא ייגמרו לפני שזה יקרה!
האם העוגיות נמסות בפה?
מרקמן הוא נימוח ומענג; כל ביס פשוט מתמוסס בפה.
האם ניתן לשלב פירות בעוגיות?
בהחלט! ניתן להוסיף פירות קצוצים לטעמכם.
לאיזה מנות מתאימות העוגיות?
הן מושלמות עם קפה או תה, ותנאם בכל מקום.
מאיפה הגעת עם המתכון?
המתכון מבוסס על הזכרונות מתכונים של סבתא שלי, שידע איך לשלב בריאות עם טעמים מדהימים.
אז קדימה, למי אתם מחכים? התחילו להכין את העוגיות המדהימות הללו, והכי חשוב – אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! הם לא יתאכזבו!