הכינו פיצה טחינה במחבת בקלות ובמהירות

פיצה טחינה במחבת – המתכון המושלם שיגנוב את ההצגה!

תארו לכם רגע: ערב שקט בבית, ריח נפלא של לחם טרי מתפשט בעדינות באוויר, ופתאום יש פיצוץ טעמים מדהים! השילוב המופלא של פיצה עם טחינה הוא אגדי, אתם תודו לי אחר כך. כן, פיצה טחינה במחבת זה אחד מהדברים הכי טעימים שיש שיכולים להיכנס לכם לחיים. אם חשבתם שפיצה היא רק עם רוטב עגבניות וגבינה, תנו לי להוכיח לכם אחרת. בואו נכין יחד את הממכר הזה שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולבקש עוד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול אל תוך תהליך ההכנה, בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים. כל רכיב במתכון הזה הוא אמנם פשוט, אבל יחד הם יוצרים טעמים מעלפים שמדליקים את הלב.

  • 250 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח דגנים אחרים, כמו קמח כוסמין)
  • 150 מ"ל מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כפית כמון (למי שאוהב טעמים חזקים יותר)
  • 1/2 כפית פפריקה (אופציונלי)
  • תוספות אהובות: ירקות קלויים, פטריות, בצל, גבינת פטה, זיתים או כל מה שעולה על רוחכם

אפשר כמובן לשדרג את המתכון הזה בלי סוף! אם יש לכם ירקות שאריות במקרר, זה הזמן להוציא אותם ולהעשיר את הטעם. ומי שאוהב טעמים חזקים, יכול לשדרגו עם פפריקה חריפה או אפילו עם רוטב חריף!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, בואו נתחיל בהכנה. אני מבטיח לכם שזה פשוט, מהיר, ובעיקר – טעים בטירוף!

  1. בקערה גדולה, אנחנו נכניס את הקמח והמלח, נערבב היטב.
  2. נוסיף את המים החמימים ושמן הזית, ונערבב עד שיש לנו בצק רך ונעים.
  3. נחלק את הבצק ל-4 כדורים קטנים, ונניח להם לנוח 10 דקות.
  4. בזמן שהבצק נח, אנו נכין את רוטב הטחינה: בקערה נכניס את הטחינה, מיץ הלימון, השום הכתוש והכמון, ונוסיף מים בהדרגה עד שהרוטב משחתי יפה ולא סמיך מדי.
  5. נאחוז בכדורי הבצק, ונקמח את השולחן. נרדד כל כדור לעיגול דק.
  6. נחמם מחבת על חום בינוני, ונניח בתוכה את עיגול הבצק, נבשל עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  7. למשל, כשזה מתחיל לבעבע בבצק, נשפוך מעליו את רוטב הטחינה ונפזר על זה את התוספות שלנו.
  8. נבשל על להבה נמוכה עד שהס底 של הבצק מתבשם והטחינה מתחילה להיספג בבצק.
  9. בעזרת תרווד, נהפוך את הפיצה קרוב לסוף הבישול כדי שהצד השני יעבור הכנה קלה.
  10. נוציא את הפיצה מהמחבת, נניח על צלחת, ונפזר מעליה עוד טחינה ורבים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  5 טיפים להכנת פסטה ברוטב עגבניות מושלם

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

כשהפיצה מוכנה, אפשר לגוון ולהוסיף חומרי גלם נוספים. יש רבים! תחשבו על:

  • חצילים קלויים – הם משתלבים באופן מושלם עם הטחינה!
  • תפוחי אדמה קלויים – לא להאמין, אבל הם יכולים להפוך את הפיצה לארטורית!
  • חזה עוף בגריל – למי שרוצה להכניס בשר לתוך הפיצה.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום קמח חיטה?
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו קמח תפו”א או קמח שקדים.

האם ניתן להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק לפני זמן ולשמור במקרר עד יומיים.

אילו תוספות מומלצות עוד יש?
מלבד האבוקדו והחציל, אפשר גם להוסיף גבינות שונות כמו גבינת מוצרלה או פריזאי.

איך ניתן להפוך את המנה לבריאה יותר?
אפשר להחליף את הקמח לקמח חצי חצי (כחצי קמח חיטה וחצי קמח כוסמין).

האם טחינה גולמית בריאה?
בהחלט! היא מכילה שומנים בריאים, סיבים תזונתיים ומספקת המון ערכים תזונתיים חשובים.

האם המנה מתאימה לצמחונים?
בוודאי! היא מתאימה גם לטבעונים, כל עוד לא מוסיפים גבינות.

אפשר לאכול את זה עם מטבלים?
כן! טחינה, חומוס או רוטב יוגורט יוסיפו המון!

מה זמן השימור של הפיצה?
ניתן לשמור את שאריות הפיצה במקרר לכמה ימים, כדאי לחמם מחדש במחבת עד שהיא מתמלאת שוב בטעמים.

איך יודעים שהפיצה מוכנה?
אם הבצק מתחיל להזהיב והטחינה מתחילה להיספג בעדינות, אז זה הזמן להניח אותה על צלחת.

האם הילדים יאהבו את זה?
בדרך כלל, ילדים מתים על פיצות ופיצה טחינה היא בהחלט המתקפה המושלמת.

אז אל תשמרו את המתכון הזה לעצמכם! שתפו את הממתק האגדי הזה עם כל הדודים, הדודות, החברים והחברות, ותנו לכולם ליהנות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה בקר בתנור עם תפוחי אדמה בעבודת יד שכולם אוהבים