הכירו את כריך אנטריקוט המושלם לכל ארוחה

מתכון כריך אנטריקוט מדהים וממכר

מה עושים כשמגיע הרגע הזה, שבו התיאבון מתחיל להתגבר, והרעב כמעט משנה את כל התכניות שלכם? לכולנו יש את הימים האלו, שבהם פשוט מתחשק לנו להפתיע את עצמנו במשהו עשיר, טעים ומשגע. והנה כאן מגיע המתכון לכריך אנטריקוט שממש לא תשכחו במהרה! מדובר בכריך שלא רק שלא מניחים אותו בצד, אלא מחסלים אותו בעשר דקות. תאמינו לי, מדובר בחוויה קולינרית אגדי שתעשה לכם חשק להכין עוד כריך ועוד כריך.

זמן ההכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 2 כריכים מושלמים

הרכיבים הדרושים

אז עכשיו כשעוררו את התיאבון שלכם, הגיע הזמן לדעת אילו רכיבים נדרשים לכל הטוב הזה. כריך האנטריקוט שלנו עשוי מחומרים פשוטים, אבל התוצאה – מתכון מעלף שאין כמוהו! כך שימו לב על כל מרכיב, כי כל אחד מהם מביא משהו אחר לשולחן:

  • 300 גרם אנטריקוט טרי, חתוך דק
  • 2 לחמניות באגט טריות (או לחמניות שווה כל דבר אחר)
  • 1 בצל סגול, חתוך לרצועות דקות
  • 1 כוס רוקט או תרד טרי
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל حسب הטעם
  • 1 כף חמאה למקצה הטיגון
  • 2 פרוסות גבינת צהובה (פשוט מושלם)

המרכיבים החלופיים

לא כל אחד אוהב אנטריקוט, או שייתכן שיש בינינו אנשים שרוצים לשדרגו לגרסת צמחונית או טבעונית. אל תדאגו! אפשר להשתמש בפריכיות טופו במקום בשר. וכמובן שאפשר ללכת על לחם ללא גלוטן אם זה עונה על הצרכים שלכם. אפשר גם להחליף את החמאה בשמן קוקוס, וכך להוציא גרסה בריאה וטעימה.

שלבי ההכנה

כעת נצא לדרך! הכנת הכריך הזה פשוטה ויש בה גם משהו טקסי. ההכנה היא חלק בלתי נפרד מהחוויה, אז בואו נתחיל:

  1. אם אתם מתכננים ליהנות כריך ראשון ברוטב, אז התכוננו מראש ורסו את הבצל בסיר עם שמן זית, עד שהוא מתרכך וזהוב.
  2. הניחו את האנטריקוט על מחבת חמה עם מעט שמן זית במשך 4-5 דקות, עד שהבשר מתבשיל ויחשף לפאר של צבעים.
  3. תבלו במלח ופלפל על מנת להעניק טעמים טובים לכל bite.
  4. בינתיים, חיתוך הלחמניות לטרצו נראות. הפכו את הלחמניות באמצע עם מעט חמאה – זה מוסיף ניחוחות הפוכים.
  5. עכשיו זה הזמן להניח את הגבינה על המנה חם מהמטבח, כך שהיא תתמוסס ותתמזג עם כל הטעמים.
  6. כשכל הרכיבים מוכנים, הניחו כף חרדל דיז’ון על כל לחמניה והרכיבו את הסטאר של הערב: נתחי אנטריקוט עסיסיים, בצל מטוגן, רוקט או תרד וגבינה נמסה.
  7. ליחצו חזק כדי שהכל יתחבר, חיתכו לחצי ובישראל קלישאות כמו “ללקק את האצבעות” תישארנה באוויר.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין מלאווח עם ביצה בקלות ובמהירות

שדרוגים ותוספות

תמיד יש דרך לשדרג! כדאי לנסות להוסיף סלט ירוק בצד, או לפרוס כמה פרוסות של אבוקادو לכריך. אם בא לכם להתפנק, מוסיפים לפלפל חלפיניו או סוס רוטב חריף! אל תשכחו לתבל במעט לימון מעל לכל העסק – זה פשוט מוסיף כיף.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום האנטריקוט?
אחת האופציות היא לקחת נתחי עוף מבושל, או טופו, או בכלל לשדרגו לגרסה צמחונית.

האם ניתן להכין את זה מראש?
כן, אפשר להכין את הבשר מראש לשמור במקרר. זמן ההכנה של הכריך יהיה קצר יותר.

האם אפשר להקפיא את הכריך?
לא כל כך מומלץ, אך אם תרצו, אתם יכולים להקפיא את הבשר בלבד.

אפשר להכין את זה על גריל?
בהחלט! מדובר באופציה נהדרת שישדרג לכם את הטעמים.

מה משמש כממרח, האם יש רעיונות?
אפשר לסדר על הלחמנייה ממרח חומוס או טחינה, או אפילו ממרח פסטו לצבעוניות וטעמים.

אם אני רוצה לשדרגו עם תוספת של רוטב?
מומלץ לשים רוטב איולי או רוטב צ'ילי מתוק שיעשה זה טעים במיוחד.

מה לעשות אם אני רוצה כריך ללא גלוטן?
באפשרותכם להשתמש בלחם ללא גלוטן וזה יעבוד נהדר.

האם הבצל חייב להיות מוקפץ?
לא, אפשר גם לשים בצל חי, אבל זה שונה כמובן.

האם ניתן לשמור את הכריך שבתצורת סנדוויץ’ עד שעת הכנת האוכל?
לא מומלץ, אולי עדיף לשמור את כל הרכיבים בנפרד ואז להרכיב ברגע האכילה.

מהו הצעד החשוב ביותר?
שימוש בחומרי גלם טריים, גם אנטריקוט טרי, ואסתיסטה שבישול גם חשובים.

שיהיה בהצלחה עם המתכון, ואם אהבתם תשתפו אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, שכולם ייהנו מהמעדן הזה! בואו נהפוך את העולם לטעים יותר!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק פריך עם שמן ללא ביצים שמתמכרות אליו

Scroll to Top