הכמויות המדויקות לשמרים יבשים לפיצה מעולה

"`html

כמה שמרים יבשים לקילו קמח פיצה

כשהמחשבה על פיצה מגרה את החיך שלנו, קשה לעמוד בפיתוי לנסות ולהכין אחת ביתית. יש משהו מדהים בלראות את הבצק מתנפח בתנור, ריח הנפלא של הגבינה המותכת ושל מרכיבים איכותיים. אז כמה שמרים יבשים באמת רוצים לכל קילו קמח פיצה? בואו נכנס לתהליך החושני הזה, ונגלה את כל הסודות ליצירת הפיצה הכי טעים שיש!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הבצק הוא לב ליבו של כל פיצה, ושמרים הם הממריצים שלו. אז כמה שמרים יבשים נדרשים? להלן המתכון שיעשה לכם חיים קלים:

  • 1 ק"ג קמח לפיצה (700-800 גרם קמח תפו”א אם רוצים טקסטורה נימוחה)
  • 7-10 גרם שמרים יבשים (לרוב מומלץ להשתמש ב-7 גרם לקילו קמח)
  • 600 מ"ל מים פושרים (לא חמים מדי)
  • 20-25 מ"ל שמן זית
  • 10 גרם סוכר
  • 15 גרם מלח

כפי שציינו, אנחנו משתמשים ב-7-10 גרם שמרים יבשים לקילו קמח. בכמות הזו, השמרים תומכים בצמיחת הבצק ומספקים לו את הטעמים המדהימים שאנחנו מחפשים. אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט ותרו על השימוש בחלב ושימו כמה טיפות שמן זית במקום.

שלבי ההכנה

כעת ניגש לשלבים הבסיסיים בהכנת הבצק הנפלא שלנו:

  1. במשקה דליל: נמסים את השמרים והסוכר במים פושרים וממתינים 10 דקות עד להיווצרות בועות.
  2. מניחים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את המלח ושופכים פנימה את תערובת השמרים.
  3. מערבבים בכף עץ עד שמתחיל להיווצר בצק.
  4. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים שוב עד שהתערובת מאוחדת.
  5. מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומערבבים במשך 5-10 דקות עד שהוא נעים ורך.
  6. משאירים את הבצק בקערה מכוסה במגבת רטובה במיקום חם למשך שעה עד שהוא תופס גובה.
  7. לאחר שהבצק הגדיל את נפחו, מעבירים אותו למשטח עבודה ומשתמשים בו להכנת הפיצה הרצויה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון לסמוסה: הדרך המושלמת להכנה בבית

שלבים פשוטים וללקק את האצבעות! אם רוצים לשדרג את הבצק, ניתן להוסיף עשבי תיבול מיובשים כמו אורגנו או טימין ישר לכמח לפני ההוספה של השמרים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמובן שאפשר לשדרג את הפיצה שלכם בשלל דרכים. למתג עם ירקות קיץ צבעוניים, גבינות שונות או אפילו עשבי תיבול קצוצים טריים. למי שאוהב פיצה מתוקה, אפשר להוסיף תערובת של קקאו ואגוזים בתור תוספת לבצק.

שאלות ותשובות

מה קורה אם משתמשים בשמרים טריים במקום יבשים?
שמרים טריים הם תוספת נפלאה. אם אתם בוחרים בהם, השתמשו בכ-20 גרם לתחליף של השמרים היבשים.

האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! אם תרצו לחסוך זמן, הכינו את הבצק יום לפני, והניחו אותו במקרר. כשאתם רוצים להשתמש בו, תנו לו להתאושש בטמפ' החדר כ-30 דקות.

מה אם אין לי שמן זית?
שמנים אחרים, כמו שמן קנולה או שמן חמניות, יצליחו גם כן, אבל ריח הטעם של השמן זית בהחלט מוסיף לאווירה.

כמה זמן צריך לאפות את הפיצה בשלב אחרון?
את הפיצה יש לאפות בתנור מחומם ל-250 מעלות בין 8 ל-12 דקות, לפי תיבול וטכניקות שונות.

האם ניתן להקפיא את הבצק המוכן?
בהחלט! אפשר לאפות אותו לאחר ההקפאה, אבל עדיף להקפיא אותו לאחר שהשתחרר ותפס גובה.

איך אני יודע שהבצק עלה מספיק?
בצק שהוכן כמו שצריך יגדל בערך ב-50% מנפחו המקורי. אם הוא עמד במקום חם ונעים, זה יקרה בקלות!

מה ההכנה לשמירת הבצק במקרר?
עטפו את הבצק היטב בניילון נצמד או במיכל סגור על מנת להימנע ממגע עם אוויר.

האם יש מתכון שמתאים לילדים?
בוודאי! הילדים יכולים לשתף פעולה בהכנת הפיצה, לבחור את התוספות הרצויות ולהתנסות באפייה תחת השגחה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בשר ראש בסיר לחץ - מתכון קל ואיכותי לפופולריות

האם ניתן להכין פיצות אישיות?
בהחלט! בצעו חיתוכים במקומות המתאימים וקחו חתיכת בצק קטנה לכל אדם.

מה אפשר לעשות עם יתרת הבצק שלא השתמשנו בו?
אתם יכולים להכין מהבצק פריטים נוספים כמו קניידלעך או לחמניות לשולחן השבת.

לסיום, מתכון זה הוא התחלה נפלאה למסע שלכם בפיצות ביתיות. אז קדימה! אל תתביישו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות. מי יודע? אולי אתם תחפשו לשתף את הפיצה הכי משגעת שיצרתם!

"`

Scroll to Top