קרם שוקולד עם קקאו – מתכון אגדי
אם אי פעם חלמתם על קרם שוקולד כל כך עשיר, משגע ומדהים, שישאיר אתכם ללקק את האצבעות – הגעתם למקום הנכון! מדובר במתכון שכל חובבי השוקולד פשוט חייבים לנסות. הקרם הזה הוא לא סתם טעים; הוא פשוט מעלף! אז בכמה מלים, למה כדאי לכם להמשיך לקרוא? כיוון שמדובר בתוצאה שהיא לא רק פינוק לפה, אלא גם שיחה מעניינת על מרכיבים, טכניקות ודברים ששווה לדעת על השוקולד.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנת שוקולד מושלמת ל-4 אנשים
המרכיבים הדרושים
אז לפני שנתחיל בשום דבר אחר, כדאי שנדבר על המרכיבים. מהו שוקולד טוב באמת אם לא נדבר על רכיבי הפלא שלו? המוצרים הפשוטים והטבעיים שיביאו את הקסם של סבתא או את הכישרון הקולינרי של אמא לשולחן שלכם.
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 50 גרם חמאה
- 40 גרם אבקת קקאו איכותית
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- מקצפת לקישוט (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
יש לכם רגישות לגלוטן? או שאולי אתם מעדיפים גרסה טבעונית? אל דאגה! ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד טבעוני, את החמאה ניתן להמיר באבוקדו או שמן קוקוס, ומשמנת מתוקה אפשר להשתמש בשמנת ק kokos. כך אתם משיגים קרם שוקולד בריא יותר, דל פחמימיות, והכי חשוב, טעים בצורה משגעת!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן להכין את הקרם המושלם שלכם. הזהרו, כי לאחר טעימה אחת, לא תוכלו להפסיק!
- מניחים את השוקולד מריר קצוץ בקערה חסינת חום.
- ב saucepan (סיר קטן), מבשלים את השמנת והחמאה על חום נמוך עד שהן נמסות לחלוטין.
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים את הסוכר, אבקת הקקאו ותמצית הווניל ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
- מניחים לקרם להתקרר לטמפ’ החדר.
- כאשר הקרם התקרר, ניתן להקציף עם מיקסר, עד שהתערובת אוורירית ונחמדה.
- מעבירים את הקרם לקופסה ואחסנים במקרר לפחות שעה לפני ההגשה.
- בתיאבון! אל תשכחו לקשט עם מקצפת ואם בא לכם – פירות תרבותיים על גבי המנה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להפוך את הקרם הזה לאגדה אמיתית, אפשר לשדרגו בנוגע מרכיבים נוספים. מהדברים שאתם יכולים לחשוב עליהם:
- שברי אגוזי לוז קלויים
- קורט מלח ים – לעניין את הטעמים
- קונפטורת פירות – עם כמות מתוקה מסלולית
- קקאו שוקולד לבן – למי שאוהב גיוון
- שברי ממתקים – לערבוב של יתר מנה!
וכמובן, השדרוג העיקרי הוא שילוב עם פירות טריים, כמו תותים או בננות. השילוב של המתוק והחמיצות של הפירות ישלים את הטעם בצורה מושלמת.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקרם ללא סוכר? בהחלט! ניתן להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו סטביה או ממתיקים אחרים שמעדיפים.
אפשר להקפיץ את הקרם הזה? לא מומלץ, כי זה עלול לשנות את הטקסטורה של הקרם. עדיף לאחסן אותו במקרר.
מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה? ישנן אופציות כמו שמנת קוקוס או אפילו יוגורט כדי ליצור משהו יותר קל ובריא.
האם ניתן לשדרג את הקרם עם ליקר? בהחלט! ליקר מסוים כמו רום או פירות יכול להוסיף עושר לטעמים.
כמה זמן הקרם מחזיק במקרר? הקרם בדרך כלל נשאר טרי למשך 3 ימים. אני ממליץ לאחסן אותו בקופסה סגורה.
האם אפשר להקפיא את הקרם? ניתן, אך אני ממליץ לשטח את הקרם על תבנית כך שיהיה קל להפשיר אותו.
כמה קלוריות יש במנה של קרם השוקולד הזה? מדובר בכ-250 קלוריות למנה, תלוי במרכיבים הספציפיים שתשתמשו בהם.
מה ההבדל בין קקאו לשוקולד? קקאו הוא החומר הגולמי ששוקולד עשוי ממנו, ולעיתים הוא מעניק טעמים חזקים יותר.
אפשר להכין את הקרם כעוגת שכבות? בהחלט! שמים בין שכבות של טורט שוקולד עם קרם השוקולד, ומקשטים מעל עם פירות.
האם אפשר להכין קרם שוקולד בלילה שלפני האירוח? כמובן! זה ייתן לטעמים להתמזג ויהפוך את הקרם לטעים אפילו יותר.
אז למה אתם מחכים? שתפו את המתכון הנפלא הזה ברשתות החברתיות שלכם כדי לאפשר לכולם להתענג על קרם השוקולד המושלם הזה. בתיאבון!