מילוי קקאו לעוגת שמרים פרווה
יש משהו במילוי קקאו שמזכיר לנו את הילדות. זה הדבר הזה שמתחיל את השיחה על עוגות השמרים, ועל הדרך שבה הן תמיד מצליחות לעטוף אותנו בנוסטלגיה. כך, מתכון למילוי קקאו לעוגת שמרים פרווה הופך להיות לא רק מתכון, אלא זיכרון שמח שמוזכר בכל פעם שאנו נוסעים לزيارة סבתא או אמא. כשמשהו הוא כל כך מדהים, זה מתבקש להעביר אותו הלאה. ומה יותר טוב מעוגת שמרים פרווה, רכה ועשירה במילוי קקאו עשיר, כדי לשתף אותו עם כולם?
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: קל
מספר מנות: 8-10
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן התפחה: שעה ל-שעתיים
- זמן אפייה: 25-30 דקות
- סה"כ: שעתיים עד שעתיים וחצי
- מוצא מתאים: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, אפשר לדבר על החומרים שאנחנו זקוקים להם, כדי שהעוגה תהיה מושלמת בטעמים שלה. בואו נסתכל על מרכיבי המילוי המדהים הזה:
- 100 גרם שוקולד מריר קקאו (70% ומעלה)
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות קקאו איכותי
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1/4 כוס שמן קוקוס (או שמן רגיל)
- קמצוץ קינמון (לא חובה, אבל מוסיף טעם משגע!)
- 1 כפית תמצית וניל
כמובן, תוספות נוספות כמו אגוזים קצוצים או פיצוחים יוסיפו למילוי טוויסט מעניין ויאפשרו לכם לגוון את הטעמים!
שלבי ההכנה
הכנה זו לא משימה מורכבת. פשוט תעקבו אחרי ההוראות, ותהנו מתהליך הכנה שכולל הרבה חשק!
- בתוך סיר קטן, ממיסים את השוקולד עם המים הרותחים.
- מוסיפים את הסוכר, הקקאו והשמן ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.
- מוסיפים את הקינמון ואת תמצית הווניל ומערבבים עוד קצת.
- מניחים למילוי להתקרר לטמפ' החדר.
- כשהמילוי כמעט מוכן, נהוג להכין את הבצק לעוגת השמרים.
- יוצרים מרבד של בצק ומניחים עליו את המילוי המוקצה.
- מגלגלים את הבצק עם המילוי וחותכים לחתיכות בגובה של כ-5 ס"מ.
- מניחים את העוגות בתבנית ואופים בחום של 180 מעלות, עד שהן משזפות (כ-25 דקות).
- במוקדה – אין לשכוח לתת לעוגה לנוח לפני שחותכים!
נהדר, נכון? עכשיו עליכם רק להתרכז בלטפוח על הגב של עצמכם על העבודה המופתית!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשרויות רבות להוסיף נופך אישי למילוי הקקאו הזה. לדוגמה, אפשר לשלב פירות יער קפואים או אגוזי לוז קצוצים למלית, כדי לקבל מתיקות נוספת וגיוון בטעמים. האהבה לדברים מתוקים יכולה לקחת אותנו למקומות ייחודיים שלא דמיינו – כמו לדוגמה טוויסט של חמאת בוטנים או קונפטורה!
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את המתכון הזה לאינסטנט?
יש גישות רבות לשדרוג מתכון; אחד מהם הוא להשתמש בממתקי שוקולד או בקקאו מוכן.
יכולה לצאת עוגה למי שאינו אוהב שוקולד?
כמובן! אפשר להכין מילוי של כדורי קוקוס קצוצים, או אפילו מילוי תמרים שיתקן את הפה מתוק!
יש דרך להכין עוגת שמרים פרווה ללא סוכר?
בוודאי! אפשר להשתמש בסירופ מייפל או דחוס שיטפול.
מה הטמפרטורה הצפויה לראות בעוגה כשאני מסיים את האפייה?
העוגה תהיה בצבע חום זהוב.
מה אם שכחתי לשים שמן?
לא נורא! פשוט הוסיפו עוד רכיב נוזלי נוסף כמו חלב צמחי או מים קרים!
האם אני יכול להשתמש בקקאו מקומי?
בהחלט! קקאו מקומי בהחלט יכול להביא עושר נוסף.
לאיזה סוג של קפה מתאים להגיש את העוגה הזאת?
קפה שחור או אספרסו הם הכי מתאימים.
האם אפשר להשתמש בהרבה יותר שוקולד בעוגה?
כמובן, תרגישו חופשי לשחק עם הכמויות!
מה עושים אם הבצק לא תפח?
כדאי לבדוק את תאריך השימור של השמרים או לשים את הבצק באיזור חם עם מכסה.
איך אני שומר על העוגה טרייה?
עוגת השמרים נשמרת גם במקרר, בתוך קופסה אטומה, למשך כמה ימים טובים!
בסוף, אם עברתם כבר את כל התהליך, תשתפו אותנו בתמונות ותפיצו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! הצלחה מובטחת תחת הכותרת "המילוי המושלם והכי טעים שיש"!