"`html
בורקס תפוח אדמה מדפי אורז
אחת המנות שמצליחות תמיד להשאיר אותנו מסוקרנים הספציפית לגבי הטעמים והשילובים שלהן היא בורקס התפוח אדמה. אבל מה אם אני אגלה לכם שהשיטה ההכנה יכולה להיות פשוטה וחדשנית יותר? בורקס תפוח אדמה מדפי אורז הוא כאן כדי לשדרג את כל מה שחשבתם על בורקסים. תדמיינו את הגליל הזה, הקריספי, שמתמוסס על הלשון מוסיף לתחושת הנחמה בכל bite. כשתתחילו להכין את המתכון, תגלו עד כמה זה אגדי והכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מניחים 12 בורקסים
הרכיבים הדרושים
בורקסים הם לא רק מחממים את הלב, אלא גם את הבית! ליצור אותם עם דפי אורז משדרג את כל המנה, והדבר הכי טוב הוא שנוכל להשתמש בשלל תוספות. הנה מה שנצטרך:
- 8-10 דפי אורז
- 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומבושלים
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (מומלץ) או קוטג'
- סויה או שמן זית לשימון
- שמיר קצוץ (לפי הטעם)
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט תחליפו את הגבינה בגרסה טבעונית! אפשר גם לשדרג עם ירקות קצוצים, כמו גזר או קישוא מעט מבושל.
שלבי ההכנה
הכנת הבורקס היא פשוטה ומהירה, וזה מה שאני אוהב בה! בואו נצא לדרך, כאן יש את השלבים:
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהן רכים, מסננים ומועכים היטב.
- מעבירים את התפו”א לקערה, מוסיפים את המלח, הכמון והפפריקה – מערבבים היטב.
- לערבב את הגבינה עם התפו”א. מוסיפים את השמיר הקצוץ.
- מכניסים מים לקצת מים ומסדרים דף אורז על משטח עבודה.
- מניחים כף מהמלית על אחד הצדדים של דף האורז.
- מקפלים את דף האורז כמו מעטפה – סוגרים את הדפנות ונגמר!
- מחממים סויה או שמן זית על מחבת גריל.
- מטגנים את הבורקסים במשך כ-3-4 דקות מכל צד או עד שיש צבע יפה.
- מעבירים את הבורקסים לצלחת ומניחים בצד למספר דקות לפני שמומלץ ללקק את האצבעות.
כולם אוהבים בורקסים ומכאן אתם יכולים לראות שזה זה ה-אי שלנו בהגדרה – טעים, קל להכנה והכי חשוב, מדהים!
תוספות ושדרוגים
כמובן שכולנו אוהבים לשדרג את המזון לדרגה חדשה של רמות טעם. תוספות שיכולות לשדרג את הבורקס הזה הן:
- תוספת של זיתים קצוצים תוסיף רעננות למילוי.
- מנה עוטפת של טחנה תוסיף קרם נפלא.
- מעט גבינת מוצרלה מגורדת בטפיחה תעשיר את הטעם.
- שפיכת רוטב חריף לפני ההגשה יכולה להוסיף תגובה מענגת.
- ניתן להכין רוטב פסטו לליווי.
שאלות ותשובות
איך שומרים את הבורקסים?
אני ממליץ לשמור בקופסה אטומה במקרר. הם יכולים להימשך מספר ימים, אם לא חוסלים אותם מיד!
האם אפשר להקפיא את הבורקסים?
בהחלט! הכינו כמות כפולה והקפיאו לפני הטיגון, זה אידיאלי. אחרי ההכנה, הם מתמוססים בפה.
נשארו לי דפי אורז, מה אפשר להכין?
דפי אורז הם בסיס מצוין לסלטים וגם נצרכים במתכוני סושי ביתיים. גם דגים או עוף יכולים להיות מושלמים במעטפת הזו.
האם ישנן גרסאות בריאות יותר?
ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית, ולבחור בגבינה דלת שומן לשמירה על המשקל.
האם אפשר להשתמש בתפוחי אדמה אישיים?
אפשר בהחלט! תפוחי אדמה מאפשרים לגוון את התיבול.
מה עוד אפשר למלא בתוך הבורקס?
תוספות אפשריות – פטריות, תרד, טופו או אפילו מוצרי חלב שאוהבים.
חושבים על מתכון לילדים! יש המלצה?
בורקס שיש בו שוקולד או גבינת שמנת הוא מכה קלה שמסתכמת בלחץ יום במטבח.
איזה דיפ טוב מתאים לבורקס?
טחינה מתוקה או יוגורט עם מיקס תבלינים זה פשוט מדהים!
מה הסיפור עם הכמון?
מדובר בתיבול קלאסי שמוסיף עומק וארומה – בדיוק מה שצריך!
מהשורה התחתונה, כדאי להכין את זה?
חד משמעית! זה לא רק מתכון, זו חוויה. שיהיה לכם טעים!
אם יש לכם חברים שאוהבים אוכל, אל תשכחו להפיץ את המתכון המושלם הזה! שתפו ברשתות החברתיות והפיצו את אהבת הבורקסים מדפי האורז! כך נוכל כולנו ליהנות יחד!
"`