גנאש שוקולד לציפוי עוגת בצק סוכר
כמה פעמים עמדנו מול עוגת יום הולדת יפהפה, עם עיטורים מהממים, אך מה שהיה חסר זה טעם משגע שיגרום לכל בני המשפחה ללקק את האצבעות? ההרפתקה שלנו הפעם מעבירה אותנו אל עולם הגנאש השוקולד! מדובר על הכנה מדהימה, ממכרת ואפילו אפשרית גם לאנשים שמבכרים את הפשטות. אתם תגלו איך נוצר ציפוי שוקולדי משגע, שנמס בפה ומקשט את עוגת הבצק סוכר בצורה מושלמת. אז הכינו את עצמכם, כי יש לנו מתכון אגדי שמטביע בכם טעמים בלתי נשכחים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כמות מספיקה לציפוי עוגה בגובה 10 ס"מ
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על החומרים שיביאו לנו את הגנאש המושלם. יידרש לנו:
- 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו) – לא ניתן לשכוח את זה
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 30 גרם חמאה – סוד הקסם שיביא אווריריות
- 2 כפות סוכר (אם רוצים מתוק יותר) – מדהים, נכון?
- קורט מלח – כדי לאזן את המתיקות
המרכיבים מתאימים גם לגרסה טבעונית! פשוט החליפו את השמנת המתוקה בשמנת קוקוס ואת החמאה בשמן קוקוס.
שלבי ההכנה
ועכשיו נעבור לסט הפיקניק הרומנטי שלנו עם כל שלב בדרך אל הגנאש המוגמר:
- שמים את השוקולד המריר בשבבים בקערה בינונית.
- מחממים את השמנת המתוקה בסיר על חום בינוני עד לסף רתיחה.
- יוצקים את השמנת החמה על השוקולד השבבי וממתינים 2-3 דקות.
- מערבבים את השוקולד בעזרת מטרפה עד שהתערובת מתמזגת לחלוטין.
- מוסיפים את החמאה המומסת והסוכר וכורכים בעדינות.
- לגימור, מוסיפים קמצוץ מלח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ומעלפת.
- מעבירים לקירור לפחות 30 דקות עד שהגנאש מתייצב.
לאחר מכן תראו איך הגנאש הופך לגובה ומרקם אוורירי, שאתם ממש לא רוצים לפספס!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אז אם אתם רוצים למתג את העוגה שלכם עם קצת יותר טעמים, הנה כמה רעיונות לשדרוג:
- להוסיף לקקאו – אם אתם חובבי שוקולד באחריות, לא תפספסו את האפשרות הזו.
- חצי תפוז סחוט – מוסיף רעננות מושלמת.
- שקדים קצוצים – משדרגים את המראה והמרקם.
- כף דבש – תנו לגנאש את המתיקות הנכונה!
קטע קצר על הכנת הגנאש
כאשר אתם נכנסים לתהליך הכנת הגנאש, כל מה שחשוב הוא לא למהר. תנו לשוקולד להיות הכוכב הראשי, וכל מרכיב יתחבר בשלווה, כמו שיר יווני טוב!
שאלות ותשובות
איזה שוקולד מתאים לגנאש? השוקולד המריר הוא הבחירה המושלמת לגנאש עשיר, שוקולדי וטעים. שוקולד חלב יכול להכניס טעם מתוק, אך לא מתאר את עוצמת השוקולד המריר.
האם ניתן להשתמש בשוקולד צ׳יפס? בהחלט! רק בדקו שהצ'יפס לא מתובל. השוקולד ישב נוזלי בסוף, מה שיעזור לשלב אותו בגנאש.
למה מוסיפים מלח לגנאש? מלח מאזן טעמים ומשפר את התחושה הכוללת, כך שהמתיקות מרגישה פחות מסוכנת ויותר מדהימה!
כמה זמן נשמר הגנאש במקרר? הגנאש יכול להחזיק מעמד בקירור במשך שבועיים, אבל אני מניח שלא תצליחו להתאפק כל כך הרבה זמן!
איך יודעים שהגנאש מוכן? ברגע שהוא מסמיך, הוא מבחינת כאילו אומר "היי אי אני כאן!". תוכלו לבדוק עם כף אם הוא מתייצב מספיק.
האם אפשר להקפיא גנאש? אפשר בהחלט! הוא מתנהג יפה בזמן ההקפאה. רק שמרו אותו במיכל סגור.
מה עושים אם הגנאש נוזלי מדי? אם הוא נוזלי מדי, ניתן להכניס אותו למקרר לזמן מה כדי שיתייצב עוד יותר.
מה התהליך אחרי שהגנאש התייצב? אחרי שהגנאש התייצב, פשוט תמצקו אותו על העוגה ותנו לו לשפוך מגע מגניב!
האם ניתן לקשט את הגנאש? בהחלט! קישוטים כמו אגוזים, קוקוס או שוקולד מגורר יכולים להוסיף אלמנט נוסף למראה.
איך מכינים גנאש בטעמים שונים? פשוט הוסיפו ארומטיים שונים כמו רום, תמציות שונות או קפה לתהליך הערבוב!
אל תשכחו לשתף את המתכון המוגש ברשתות החברתיות שלכם! הרי אותו טעם שוקולדי מדהים שממכר והכי טעים שיש שווה לשתף עם כולם! תהנו מההכנה, מהרגעים המתוקים והכנסו לשוקולד שלכם בענק!