המתכון המושלם ללחמניות מקמח תפוחי אדמה

לחמניות מקמח תפוחי אדמה – מתכון מדהים שישנה לכם את יום שבת

בכל כשמדובר בהכנת לחמניות, יש משהו קסום ומיוחד בריח שהן מפיצות בזמן שהן נאפות בתנור. מדובר באירוע שמעורר זכרונות של ימי שישי אצל סבתא, כשהלב הפך להיות קצת יותר חם והלב נשואח אותנו לזמן מתוק וטעים. אבל מה קורה כאשר אנחנו לוקחים את המתכון הקלאסי ומכניסים אותו לטוויסט חדשני? מתכון הלחמניות מקמח תפוחי אדמה זה בדיוק מה שמחפשים: מעלף, משגע, מושלם! עם כל ביס, אתם תגלו שלא רק שהן טובות – הן גם ממכרות! במתכון הזה נשתמש בקמח תפוחי אדמה, שיתן ללחמניות טעם ייחודי ומרקם אוורירי ונימוח. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 12 לחמניות

הרכיבים הדרושים

כעת, לאחר שהכניסו אתכם לשריון המטרת, הגיע הזמן לעבור לחלק המעניין יותר – הרכיבים!

  • 500 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 300 מ"ל מים חמימים
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 10 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 1 ביצה (למבריקות כלפני האפייה)

אוקי, אז בשביל אלו מכם שמחפשים אלטרנטיבות – אפשר להשתמש בקמח שקדים לגרסה דלת פחמימות. אם אתם טבעוניים, פשוט תוותרו על הביצה ותתקדמו עם מעט חלב סויה למריחת הלחמניות לפני האפייה.

שלבי ההכנה

השלב הראשון בתהליך הוא להרגיש את הקסם. אז בואו נתחיל לעצב את הלחמניות המושלמות.

  1. נפזר את קמח תפוחי האדמה בקערה גדולה.
  2. נוסיף את השמרים היבשים ואת הסוכר וערבב הכל היטב.
  3. נוסיף בהדרגה את המים החמים, תוך כדי ערבוב עם כף עץ.
  4. נוסיף את שמן הזית והמלח וערבב עד שהתערובת מתאחדת.
  5. נמשיך ללוש את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא יהיה גמיש ולא יידבק לידיים.
  6. נכסה את הבצק במגבת לחה ונשאיר אותו להתפחה למשך 30 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  7. נחלק את הבצק ל-12 כדורים שווים ונעצב אותם ללחמניות.
  8. נניח את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה ונשאיר אותן שוב להתפחה למשך 20 דקות נוספות.
  9. נחמם את התנור על 200 מעלות צלזיוס.
  10. נמרח על הלחמניות את הביצה הטרופה כדי לקבל צבע יפהפה.
  11. נאפה את הלחמניות במשך 20-25 דקות עד שהן זהובות ומרשימות.
  12. נוציא מהתנור ונניח להן להתקרר על רשת.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה פירורים כשרה לפסח שפשוט חייבים לנסות

לאחר כל שלב, הלב עומד בדריכות – הלחמניות מתחילות לקבל חיים, והארומה שהגיחה מהתנור תגרום לכל המשפחה ללקק את האצבעות! כמו שאמרו לי פעם – אם לא משאירים אותן מכוסות, הן עלולות להיעלם מיד.

שדרוגים ותוספות

לאחר שכבר נסגר על מתכון הקלאסי, תוכלו לשדרג אותו בכמה דרכים משגעות! למשל:

  • להוסיף גבינה צהובה מגורדת לתערובת, כך שהלחמניות יצאו עם טעם אגדי ונפלא.
  • לשלב עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין או טימין כדי להעניק טוויסט מרענן.
  • למלא את הלחמניות בשוקולד מריר עם הפתעה נימוכה למי שמעדיף מתוק!

אפשר גם לשקול לצרף מעט צ'ילי למי שאוהב את הטעם החריף ביותר. זה באמת מדהים איך השינויים הקטנים יכולים לשדרג את המנה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
בהחלט! שימו את הבצק במקרר בלילה, ובבוקר הוציאו אותו ונתנו לו להתחמם לפני ההכנה.

האם ניתן לעצב את הלחמניות לפי סוגים שונים?
בוודאי! אפשר לעצב תבניות קטנות או אפילו צורות שונות כמו לבבות או כוכבים.

איך ניתן לדעת שהלחמניות מוכנות?
אם הן זהובות מבחוץ ויש להן את הריח המענג שממלא את הבית – זה הזמן להוציא מהתנור!

מה לעשות אם הבצק לא מתפשט?
אם הבצק לא התפשט כמו שצריך, יתכן שהשמרים לא היו טריים או שהמים לא היו חמימים מספיק.

האם יש לי את האפשרות לאפות בלילה?
כן, אבל תדאגו שהלחמניות יתקררו במשך הלילה לפני שאתם מארחים חברות.

כמה זמן אוכל לשמור את הלחמניות?
הלחמניות נשמרות היטב מספר ימים בקופסה אטומה, אך וודא שהן לא מגעות אינן מתייבשות.

האם אפשר לגזור בכל פעם רק חלק מהלחמניות?
מומלץ לגזור את כולם ולשמור במקפיא, פשוט להתחמם מאוחר יותר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת פירות יבשים קרין גורן שהכל אוהבים!

האם אפשר להכין את הלחמניות עם קמח אחר?
באופן כללי, קמח חיטה עובד הכי טוב, אבל קמח כוסמין ישמור על אותן תכונות.

איך מתבלים את הלחמניות לפני האפייה?
ניתן לפזר מעט מלח או אפילו שומשום כדי להוסיף טעמים מעודנים.

האם ניתן להכין את הלחמניות ללא גלוטן?
יש להשתמש בקמח ייעודי ללא גלוטן, ישנם סוגים בשוק שמסוגלים להחליף את קמח החיטה בהחלט!

הגיע הזמן לשתף את המתכון המהמם הזה עם חברים, משפחה וכולם! תראו להם מה זה גודלו של כישרון בישול?

Scroll to Top