שרימפס מטוגן: תענוג של טעם ללא מעצורים!
חלמתם על מנת שרימפס מטוגן, פריכה ועסיסית של טעמים, שיוצרת סוג של חוויה אשר תגרום לכם ללחוש "מדהים!" בכל ביס? הגעתם למקום הנכון! זהו מתכון לא רק לחגיגה של טעמים, אלא גם למסע של זיכרונות, שמביא אותנו חזרה למטבח של סבתא, כשהיא מפתיעה אותנו עם מנה שהייתה משגעת את כל השכונה. תתכוננו לקטוף מחמאות, כי אחרי המנה הזאת, כולם יבקשו עוד!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את המנה האגדית הזו? הרשימה היא פשוטה, אך מכילה את כל מה שצריך כדי להגיע לטעמים הכי טובים שיש!
- 500 גרם שרימפס קלופים ונקיים
- 1 כוס קמח (אפשר לשקול לבדוק עם קמח תפו”א עבור גרסה ללא גלוטן)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס פירורי לחם (אפשר להמיר בפירורי שיבולת שועל לגרסה בריאה יותר)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית שום מיובש
- שמן עמוק לטיגון (כמו שמן קנולה או שמן זית)
- לימון טרי להגשה
אם אתם רוצים למצוא גרסה טבעונית, ניתן להמיר את השרימפס בפטריות פורצ'יני ענקיות בסגנון "חצי עוף" וליצור את אותו אפקט מדהים!
שלבי ההכנה
עכשיו אחרי שזיהינו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לגשת לשלב ההכנה. זה הזמן להפתיע את עצמכם עם מה שאתם יכולים להכין בידיים שלכם!
- מניחים את השרימפס בקערה ומפזרים מעל מלח, פפריקה ושום מיובש. מערבבים היטב וטועמים. אם רוצים להוסיף עוד תיבול, זה בדיוק הזמן.
- במגע השני, לשים קמח בקערה נפרדת.
- שוב בקערה נפרדת טורפים את הביצים.
- בשלב האחרון, שמים פירורי לחם בקערה נוספת.
- שמים את השמן בסיר עמוק ומחממים על חום בינוני-גבוה.
- לוקחים כל שרימפס ותוך כדי טבילה בקמח, לאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם, עד שהשרימפס מכוסים היטב.
- מניחים את השרימפס בשמן החם ומטגנים עד שהם מזהיבים, בערך 3-4 דקות מכל צד.
- מוציאים בעזרת כף עם חורים ומניחים על נייר סופג להסרת שומן מיותר.
- מגישים מיד עם פרוסות לימון טרי.
שדרוגים ותוספות
לא חדלות לאלתר ולשדרג את המתכון! ניתן להוסיף לתערובת הפריכה עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה. כמו כן, שוקלים להוסיף טעמים חדשים כמו כמון או אפילו פפריקה חריפה לאוהבי החריף!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את השרימפס קפואים?
ידעתי שהשאלה הזו תתעורר! כן, בהחלט אפשר להשתמש בשרימפס קפואים. רק חשוב להפשיר אותם בצורה יסודית ולייבש עם מג towel לפני הציפוי.
איך יודעים אם השמן חם מספיק?
יש אפשרות לשים קצה של השרימפס בשמן, אם הוא מתחיל לבעבע ולהתמזג, השמן מוכן לטיגון!
מה אפשר להגיש בצד עם השרימפ המושלם?
דמיינו צלחת עם סלט רענן של חסה, אוכל ים וברוטב סויה. פשוט מעלפת וטעימה!
אפשר להכין את המנה בגרסה דלת שומן?
כמובן! במקום לטגן, אפשר לאפות את השרימפס בתנור. תשתדלו כאן לא לוותר על הציפוי כדי לשמור על הטעמים המדהימים!
מהו ה"דבר סוד" של המתכון הזה?
אכן, התיבול הנכון הוא הסוד להצלחה. אל תשכחו לנסות תוספות שונות!
מה אפשר לשים במתח הזה לפרוסות הלימון?
כמובן! אפשר להכין רוטב איולי על בסיס מיונז ולימון, או רוטב חריף טעים על בסיס שמן זית ותבלינים למי שאוהב חריף!
האם ניתן להכין את המנה מראש?
הכי טוב להכין את השרימפס ממש לפני ההגשה, כדי שהמרקם לא יאבד. אם בכל זאת רוצים להכין מראש, ניתן להקפיא את המנה לאחר הציפוי ולאחר מכן לטגן ישירות מהקפאה.
איך כדאי לשמור על שאריות?
אם נשארו לכם כל מיני, שימו אותם בכלי סגור במקרר עד יומיים, וחממים מעט על מחבת לקראת ההגשה.
האם יש דרך להוסיף ירקות במנה?
בהחלט! אפשר לשלב עם השרימפס חתיכות עגבניה או פלפל קלוי אשר גם יוסיפו צבע למנה וגם יגבירו את הטעמים!
ועכשיו, כשאספתם את כל הידע הזה, תנו לסرימפס המטוגן שלכם למלוך על השולחן! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות!