הבצק לפיצה דקה – המתכון המושלם שיעשה לכם חשק ללקק את האצבעות!
מדי פעם מגיעה השעה הזו, כשמתחשק לנו להתפנק בפיצה שמטריפת לנו את החושים. מתכון הבצק הזה הוא מדהים, ממכר, ונמס בפה! מדובר בבצק לפיצה דקה שהופכת כל ארוחה לחוויה אגדי. אתם תגלו במהרה שזה לא סתם בצק – זהו הבסיס לפיצה הכי טעימה שיש.
זמן הכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן התפחה: 1-2 שעות (בהתאם לטמפ' החדר)
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 2-3 פיצות גדולות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבצק המדובר, אנו זקוקים לרכיבים פשוטים שנמצאים אצל כולנו במטבח. מדובר בחוויה שלא תשכחו זמן רב, ושתשאיר את כל החברים שלכם בתדהמה!
- 500 גרם קמח חיטה (עדיף קמח לחם) – נותן גובה ואוויריות
- 325 מ"ל מים חמימים – כדי להפעיל את השמרים באופן מדהים
- 10 גרם שמרים יבשים – אלה הם הגיבורים האמיתיים כאן
- 10 גרם סוכר – כן, גם הוא תורם לעסיסיות
- 10 גרם מלח – לא לשכוח, אחרת זה יהיה משגע!
- 2 כפות שמן זית – כדי להפוך את הבצק לעשיר וטעים מאד
שלבי ההכנה של הבצק
יודעים מה? מדובר בכל כך הרבה הנאה ומהירות! אחרי שראיתם את כל המרכיבים, אפשר להתחיל את תהליך ההתמחות בבצק ליצירת הפיצה הדקה המושלמת.
- ראשית, בקערה גדולה, נערבב את המים החמימים עם השמרים והסוכר. נשאיר זאת לעמוד במשך 5-10 דקות עד שהשמרים מתחילים ליצור בועות – זה הרגע המדהים שבו התהליכים מתחילים.
- נוסיף את הקמח והמלח לקערה. לא לשכוח את השמן זית! נלוש את הבצק בידיים או בעזרת מערבל חשמלי במשך 10 דקות – התוצאה תהיה בצק גמיש ואוורירי.
- נכסה את הקערה בניילון נצמד או במגבת חמה, ונשאיר את הבצק לתפוח במשך שעה במיקום חמים – במהלך זה הוא יגדל ויתמלא באוויר.
- אחרי שעה, נפתח את הבצק, ונלוש אותו שוב בקצרה כדי לשחרר את האוויר. במסיבת קמח נעטוף אותו שוב ונשאיר לעוד חצי שעה.
- אז מגיעה השעה לחלק את הבצק לחלקים קטנים, שיגיעו לגודל הרצוי לפיצה. נרדד את כל פיצה על משטח קמחו ויש לשמור על דקיקות ורכות.
- מניחים את הבצק על תבנית אפייה או פיצה, ושם מגיע החלק הכי כיף – מתבלים לפי טעמנו עם רוטב עגבניות, גבינה וכל מה שעושה לנו טוב!
- נכניס לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות צלזיוס, ואחרי 10-12 דקות אתם תרגישו את הריח המושלם שכובש את כל הבית.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ישנם המון אפשרויות לשדרוג הפיצה המעלפת שלנו. אז מה אפשר לשים עליה?
- גבינת מוטצלה תוספת נהדרת שתגרום לכל ביס להיות נימוח ונפלא.
- סוגי גבינות נוספים כמו פרמזן או פטה – זה ממש משגע.
- תוספות ירקות כמו פסטו, זיתים, פטריות, ואפילו עם תוספת של חומוס – ייתן טוויסט אגדי!
- ניתן לשדרג לפיצה טבעונית בעזרת גבינת גוזים ונביול.
- ולסיום, איך אפשר בלי לזלף טחינה או רוטב חם – פשוט ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
איך כדאי לאחסן את הבצק הנותר?
אחרי שהתפחתם, אתם יכולים לשים את הבצק הבלתי מנוצל בשקית סגורה ולשמור במקרר למשך יום-יומיים.
האם אפשר להחליף את הקמח?
כן, ניתן להשתמש בקמח תפו"ע או קמח טשאד אם אנחנו מחפשים גרסה דלה יותר בפחמימות.
איך יודעים שהבצק תפח כראוי?
אם דחפתם את הבצק באצבע, והוא חזר אחורנית לאט, אז דבר זה אומר שהוא מוכן!
מה הטריק כדי שהפיצה תצא אוורירית?
שימוש בקמח גבוה בחלבון ושימוש במים חמים בהחלט יתנו לתוצאה שתהיה משגעת.
האם אפשר להשאיר את הבצק לתפוח יותר מהשעה הנדרשת?
זה אפשרי, אבל עשוי להוביל לתוצאה עם טעם של שמרים חזק מדי.
באיזה חום ואיזה זמן לאפות?
עליכם לאפות בחום גבוה, סביב 250 מעלות, לא יותר מ-12 דקות!
איזה רוטב מתאים לפיצה?
רוטב עגבניות נטול סוכר יכול להיות מצוין, כמו גם רוטב פסטו או אפילו שמן זית עם תיבול.
איך להשתלט על המני הקצה?
אחרי רידוד הבצק, כדאי לתת לו מנוחה של רבע שעה לפני הכנסת התוספות.
מה כדאי לשים בתוספות?
גבינות שונות, ירקות, בשרים, תוספות יבשות ורטבים לסוגיהם הם רק כמה אפשרויות מדהימות.
אילו פיצות הכי מצליחות?
פיצת מרגריטה הקלאסית, פיצה פפרוני ופיצה עם ירקות הם כולן אפשרויות מושלמות שיש על התפריט.
לסיום, כדאי לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ולאפשר לחבריכם להתענג על הבצק הזה גם כן. ברגע שתבשלו ותטעמו, אתם תבינו עד כמה מדובר ביצירה הכי מרגשת שאתם יכולים להכין! אז תלכו על זה!