כרוב ממולא ערבי – מתכון אגדי!
מהשבר הראשון של העלים עד הטעם המדהים שממכר לנו כל ביס – כרוב ממולא ערבי הוא לא רק מנה לנחמה, אלא חגיגה אמיתית לחך. כולנו מכירים את התחושה, שבת משפחה מחליטה להפתיע אותנו עם המנה הזאת, ובשעה טובה, כל הבית מתמלא בניחוחות חמים שמכריזים על זמן לארוחה. אז בואו ניקח רגע להכיר את המנה הזאת לעומק! אם אתם אוהבים אוכל עשיר בטעמים ובמרקמים, הגעתם למקום הנכון. הנה המתכון המושלם לכרוב ממולא שיעשה לכם את יום ראשון ואת כל השבוע!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מכין ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הפלא המעלף הזה? אספנו את כל הרכיבים שיביאו לנו מנה מושלמת של כרוב ממולא ערבי, שניתן גם לשדרג בקלות עם שינויים פשוטים.
- 1 כרוב לבן גדול
- 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
- 1 כוס אורז שטוף
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיניים שום כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/2 כפית קימל טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כוסות רוטב עגבניות מוכנה או 8 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2-3 כוסות מים לבישול
מרכיבים חלופיים
כמובן, אם אתם רוצים לנסות להכין גרסה טבעונית או דלת פחמימות, אפשר להשתמש בקינואה במקום אורז, ובמקום בשר טחון, אפשר לשים תערובת של חומוס מבושל, פטריות קצוצות ודוחן. המתכון הזה כל כך גמיש, שייתן לכם אינספור אפשרויות! אל תשכחו שלכל גירסה יש את הקסם שלה.
שלבי ההכנה
כעת כשהצטיידנו בכל מה שצריך, בואו נתחיל בהכנה. תתכוננו כי הטעמים הולכים לשגע אתכם!
- להתחיל עם הכנת הכרוב: להרתיח מים בסיר גדול. כאשר המים רותחים, להכניס את הכרוב למשך 10-15 דקות כדי לרכך את העלים.
- לאחר שהכרוב רך, להעביר אותו למים קרים על מנת להפסיק את הבישול ולהקל על ההפרדה של העלים.
- בינתיים, במחבת, לחמם מעט שמן ולעשות את הבצל עם השום עד שיהיו שקופים.
- להוסיף את הבשר הטחון למחבת ולבשל אותו עד שיתחיל להזהיב.
- להוסיף את האורז ולהמשיך לבשל, כשלוש דקות נוספות.
- כשהאורז סופג את הנוזלים, להוסיף את הפטרוזיליה, מיץ הלימון, קימל, מלח ופלפל.
- לערבב היטב את כל החומרים ולכבות את הלהבה.
- לקחת את עלי הכרוב ולשים על כל עלה כף מהתערובת שהכנו.
- לrolling את העלים התחיל ואת הסוף ולוודא שיישארו סגורים, אפשר להשתמש קיסמים אם צריך.
- לסדר את הכדורים בסיר עם רוטב העגבניות בתחתית, ולכסות במים, כך שהרוטב מכסה את הכל.
- לבשל על להבה נמוכה במשך שעתיים, מכוסה, עד שהאורז מתרכך.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים שדרוג לכרוב, אפשר להוסיף לידי הבישול קוביות של חצילים או קישואים שיפכו את המנה לעוד יותר מוצלחת. בעצם, אם אתם מתים על טעמים חזקים, תוספת של כמון וקורקום תיתן למנה מגע אקזוטי בסיסי ממש!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה ללא בשר?
בהחלט! אפשר להכין גרסה טבעונית עם חומוס, קינואה וירקות קצוצים.
כמה זמן הבישול נמשך?
עליכם לבשל את המנה במשך שעתיים על להבה נמוכה כך שהטעמים יתמזגו.
אילו מים כדאי להשתמש בבישול?
ניתן להשתמש במים רגילים, או לכלול רוטב דומדמניות כדי להוסיף עוד טעם.
האם את המנה אפשר להקפיא?
בהחלט! המנה שומרת על איכותה בקפיאה, אך עדיף לחמם אותה טוב שלוש או ארבע פעמים לאחר ההקפאה כדי לשמור על טעמים.
מה הדרך הטובה ביותר להגיש את המנה?
מומלץ להניח את הכרוב הממולא על צלחת שטוחה, ולמזוג מעל רוטב עגבניות ליותר טעמים!
במה אפשר לשדרג את המנה?
תוספות של פיקנטו או חלפיניו להכנת קיק ביס חובה!
האם יש רוטב אחר שאפשר להשתמש בו במקום רוטב עגבניות?
כן! רוטב יוגורט עם שום או רוטב נפוליטנה יכולים לשדרג משמעותית את המנה.
איך אני יודע שהמנה מוכנה?
אם העלים רכים ונמסים בפה, אפשר להרגיש בוודאות שהמנה מוכנה.
מה כדאי להגיש לצד המנה?
סלט ירוק מרענן, או חלה פריכה יכולים להוות שילוב מנצח.
מה הדרך הטובה ביותר לאחסן את המנה לאחר הבישול?
לאחר קירור, מומלץ לשים בקופסה אטומה במקרר או במקפיא – זה שומר על טעמים מעולים!
ואחרי שעברנו על הכל, אתם מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם. אל תשכחו לספר לחברים על הטעם הממכר של כרוב ממולא ערבי, כי האגדי הזה בהחלט מגיע גם לאחרים!