קובה בורגול וסולת – טעים כמו סבתא!
בכל פעם שאני נזכר במתכון לקובה בורגול וסולת, אני נרגש מחדש. זהו קינוח של טעמים מלהיבים, נוסטלגי שמחזיר אותי לילדות. מי לא זוכר את הריח המדהים שהתפשט בבית כשסבתא הייתה מכינה קובה בורגול? הקובות הממולאות בבשר טחון, המושרות ברוטב עשיר וסמיך, נדמה כי הן נמסות בפה. זה מתכון שנשאר בזיכרון, מתכון שכולם אוהבים, רוצה להבטיח לכם שהוא מתכון ששווה לחלוק עם כל המשפחה והחברים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן בישול: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקובה בורגול והסולת, נזדקק למגוון רכיבים פשוטים אך טעימים. יש משהו מדהים בעשייה של מתכון מסורתי. כל רכיב מוסיף עוד Layer של טעם, אני מבטיח לכם שתקבלו מנה שהכי טעימה שיש.
- 2 כוסות בורגול (גס)
- 1 כוס סולת
- 1/2 ק"ג בשר טחון (עגל או כבש)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כפית קינמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמרכיבים כולם במשב רוח של ריחנות, הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה. תאמינו לי, זה מושלם!
- למלוח את הבורגול ולשפוך עליו מים רותחים. להניח בצד במשך 15 דקות עד שהבורגול מתנפח.
- בזמן שהבורגול מתנפח, מטגנים בצל במעט שמן זית עד שהוא שקוף.
- להוסיף את הבשר הטחון לטיגון עם הבצל ולבשל עד שהבשר משחים.
- להוסיף את רסק העגבניות, פטרוזיליה, נענע, קינמון, מלח ופלפל. לבשל עוד 5 דקות ולהניח לה להתקרר.
- לערבב את הבורגול התפוח עם הסולת והמלח. להכין כדורים בגודל כדורגל.
- לפתוח כל כדור סביב כף בתערובת הבשר, לסגור היטב וליצור קובה בצורה של ביצה.
- להרתיח מים בסיר גדול, להוסיף מלח ואז לבשל את הקובות במשך 20 דקות.
- לסרוק את הקובות לאחר הבישול ולהניח להן להתקרר מעט לפני ההגשה.
גרסה טבעונית
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הבשר בטופו או חומוס טחון. פשוט תעבדו את החומרים יחד בדיוק באותו האופן ואם אתם אוהבים, אפשר להוסיף תבלינים כמו כמון ותבליני סלט שקשוקה לתוספת טעם שהוא אגדי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אתם יכולים לשדרג את המנה הזו באינספור דרכים. כמה רעיונות שיכולים להפתיע אתכם:
- להוסיף לתערובת הבשר קקאו או פפריקה חריפה לדחוס טעמים יותר עמוקים.
- לרוטב אפשר להוסיף כמה פרוסות של פלפלים קלויים או זיתים לשדרוג נוסף.
- אם אתם אוהבים רטבים, הכינו רוטב יוגורט עם שום לימון ומעט נענע שתורם למרענן.
שאלות ותשובות
איך שומרים על קובות שנשארו?
קובות שנשארו אפשר לשמור במיכל סגור במקרר למשך עד 3 ימים. אם אתם רוצים לשמור את הקובות לאורך זמן, לשים במקפיא.
אפשר להקפיא את הקובות לפני הבישול?
בהחלט! פשוט תכניסו את הקובות הקפואות למים רותחים מבלי להפשיר. ההתקפות הן משגעות.
מה הכלים הכי טובים לעבוד איתם?
עדיף להשתמש בקערת ערבוב גדולה, סיר בישול ואולי גם כף עץ למעבדה של הבשר.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק ולהשאיר אותו במקרר עד 24 שעות.
מה התוספות שטובות על הקובות?
יוגורט עיזים, חזרת חריפה, או ירקות קלויים – כל אחד מהם משגע!
האם אפשר להוסיף קישואים או גזר לתערובת הבשר?
כמובן! תוספת של ירקות יכולה להוסיף עוד מורכבות וטעמים.
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! מניסיון שלי, ילדים אוהבים את הכדורים המהממים והם ימצאו את זה מעניין.
האם אפשר להכין קובה עם דג?
כן, ממליץ לנסות עם דג נהדר כמו סלמון או טונה ולראות מה קורה.
אפשר לשדרג את הבצק עם תערובות תבלינים?
בהחלט! אפשר לשלב תבלינים כמו כמון או זעפרן לשדרוג שיגרום לכם להרגיש במטבח של מסעדה.
איפה אפשר למצוא בורגול איכותי?
בחנויות תבלינים, חנויות אתניות או אפילו בסופר מרקטים שמוכרים מזון בריאות.
אני מזמין אתכם לחלוק את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, לנסות אותו ולהפתיע את כולם עם מנה מדהימה וטעימה כך שגם אתם תוכלו להיות כוכבי המטבח!