עוגת אורז קוריאנית מדהימה שתשאיר אתכם פעורי פה!
אין ספק שעוגות אורז קוריאניות הן מהפלאים הסודיים של המטבח האסייתי. לכל Bite יש את הטעם המיוחד שלו, והם מצליחים לשדר רכות ונפלאות לא רק בטעימה, אלא גם במראה. אז אנחנו נבוא להציג בפניכם את המתכון הממכר שלנו לעוגת אורז קוריאנית, שתכבוש את הלבבות של כולם! אנחנו נטעם עד שנפול באהבה עם כל ביס, אז קחו את עצמכם בידיים, אנחנו הולכים על זה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
זוהי הרשימה שלנו של רכיבים שיביאו לנו את הטעמים המדהימים של עוגת האורז הקוריאנית:
- 2 כוסות קמח אורז מקומי (שיהיה להבטיח מרקם מעלף)
- 1/2 כוס סוכר (לא מתכוונים לחסוך בהם!)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב קוקוס (לשמירה על כמויות של נימוחות)
- 1/2 כוס מים
- 2 ביצים (כשהן יהפכו את העוגה לאוורירית במיוחד)
- 1/2 כוס אגסים שחתוכים לקוביות (או כל פרי שאתם אוהבים)
- קישוטים: קוקוס קצוץ, פירות יבשים או אגוזים (לשדרוג המראה)
גרסה טבעונית או ללא גלוטן
למי שמעוניין בגרסה טבעונית של המתכון, אפשר להחליף את הביצים בתחליף ביצים צמחי, כמו מנת חצי באן או 1/4 כוס של "טחינה". ובנוגע לקמח, קמח אורז ללא גלוטן גם יכול לעשות את העבודה בקלות!
שלבי ההכנה
אחרי שסגרנו על הרכיבים, הגיע הזמן לצלול אל תוך שלבי ההכנה המרגשים:
- נמלא קערה גדולה עם קמח אורז, סוכר ומלח.
- נוסיף את חלב הקוקוס ואת המים ונתערבב באופן יסודי.
- נשבור את הביצים ונטע מאותו הבלילה.
- נוסיף את הקוביות של האגסים (או כל פרי אחר) לנגיעה ממכרת.
- שמנים תבנית משומנת עם מעט שמן ונשפוך את הבלילה לתוכה.
- אז אנחנו נאפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כחצי שעה, עד שהעוגה נראית מושלמת וזהובה.
- נתן לעוגה להתקרר לפני שנחתוך.
- נוסיף קישוטים לפי טעמכם האישי.
זה הזמן שלכם לנשום לריאות את הריח המדהים שעולה מהתנור, בעודכם מחכים לעוגה להתקרר. ההתרגשות בונה פשוט מתסיסה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אמנם המתכון שנוצר כאן לגמרי מושלם בפני עצמו, אך כל אחד יכול לקחת אותו למקום שלו! זה הזמן לשדרג את הטעמים!
- אפשר להוסיף קמצוץ של קינמון לתיבול קצת שונה.
- לגרסה טעימה יותר, ניסוי בקליפת תפוז מגוררת.
- כדי להחיות את המנה, ניתן להוסיף טיפות של מייפל על כל פרוסה – זה יהיה האגדי!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי קמח אורז?
אפשר להמיר אותו בקמח תפוחי אדמה, זה יעבוד בהחלט!
האם ניתן להוסיף שוקולד או פירות יער?
כמובן! פירות יער יתנו טעם מרענן מתוך העוגה. שוקולד? זה לא רעיון רע בכלל, זה בהחלט יכול לייצר עוגה משגעת!
האם זה מתכון בריא?
ההכנה מכילה מרכיבים בריאים יחסית אך כמו תמיד, הגזמה במתוק יכולה להשפיע. גשו למידת הסוכר בהתאם לצורך שלכם!
אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט, העוגה מתאימה להקפאה. כך תוכלו לשמור על הטעמים המדהימים שלה לזמן ארוך ולהתענג עליה בכל עת!
מה לעשות אם העוגה לא מתייצבת לאחר האפייה?
יכול להיות שניסיתם לאפות בחום נמוך מדי. חשוב לבדוק חום התנור בהתאם ולהשתמש בטמפרטורה המתאימה!
באיזה פרי מומלץ להשתמש?
התשובה היא – כל פרי שאתם אוהבים! אגסים, תפוחים, או אפילו בננות – הכל הולך!
כמה זמן העוגה יכולה להחזיק במקרר?
העוגה יכולה להחזיק במקרר במשך עד חמישה ימים, וגם טעמים צוברים עניין ככל שהיא מתיישנת!
האם ניתן להכין עוגה ללא חלבון?
כן! אתם יכולים להכין עם תחליף ביצים צמחי או פשוט ללא ביצים. תנו לעצמכם חופש פעולה!
מה להגיש לצד העוגה?
כמובן שניתן להגיש עם כדור גלידת קוקוס או שמנת מוקצפת – זה מושלם!
האם העוגה מתאימה לאירועים?
מתכון מדהים זה יכול להיות הלהיט של כל אירוע, אז הגישו אותו בגאווה והאורחים ילקקו את האצבעות!
אם התחברתם למתכון מדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות או בידיים! תנו לעולם ללמוד, לנשום ולהתענג יחד אתנו על עוגת האורז הקוריאנית האגדי שלנו. בתיאבון!