הפילה לברק בתנור בשמן זית שישנה לכם את הקיץ

פילה לברק בתנור בשמן זית

בעידן שבו אוכל ביתי נהיה מגניב, ומה שאנחנו מכנים "פרוסת פילה לברק בתנור בשמן זית" הפכה לפופולרית במעמד של סופרסטאר במטבח! מתכון מדהים, ממכר, שמשדר פתאום אווירה של מסעדה יוקרתית אצלכם בסלון. זה בדיוק הזמן לקפוץ למטבח ולהריח את הארומות המופלאות שמתפשטות עד למפתן, כשהפילה מתבשל בתנור. עם רוטב לימון עשיר, ירקות צבעוניים ושמן זית, כל Bite יזכיר לנו שהאוכל יכול להיות באמת מעלף. אז פתחו את התאבון, כי הולך להיות תהליך מענג!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. למספר מנות: 4

  • לרשותכם 30 דקות של בישול וארגון!
  • קל מאד להכנה, מתאים גם למתחילים.
  • מספיק ל-4 סועדים, אבל תכינו קצת יותר כי כולם ירצו עוד.

הרכיבים הדרושים

כעת שהמחשבות על הפילה והמנה המוכנה טסים במוחנו, בואו נרשום את רשימת הרכיבים הנדרשת כדי להפוך את החלום למציאות!

  • 4 פילה לברק – רענן ונחמד.
  • 4 כפות שמן זית – כי זה מה שעושה את החיים טובים יותר.
  • לימון אחד – תמיד תוסס חריף, מלך הרטבים.
  • 2 שיני שום – אנחנו אוהבים שום! הוא מוסיף קסם.
  • מלח ופלפל – לתיבול טעים.
  • כוס של ירקות צבעוניים קצוצים (גזר, קישוא, פטריות) – מה שהכי טעים לכם!
  • כפית טימין יבש – הכהן הגדול של התבלינים.
  • פטרוזיליה קצוצה – לקישוט ולהוספת טעם מעניין.

במהלך השנים ניסיתי כל מיני שינויי חומרי גלם. פעמים רבות החלפתי את הפילה לברק במינים שונים של דגים, ותמיד יש את הברווז בעונת הקיץ שמוסיף מרהיב. אם אתם מעניין, תוכלו גם לעשות את המתכון הזה בגרסה טבעונית: פשוט החליפו את הפילה בירקות מאודים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת מייפל עם שמנת מתוקה שתכבוש את הלב שלך

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים על השולחן, נתחיל בתהליך הקסום של הבישול!

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  2. בוחרים תבנית אפייה גדולה ומניחים בה את הפילה לברק.
  3. לחוצים את הלימון, ושופכים את המיץ מעל הפילה.
  4. מוסיפים את השום, המלח והפלפל בלבביות.
  5. שופכים שמן זית בצורה רחבה על כל הפילה.
  6. מניחים את הירקות הקצוצים מסביב לפילה.
  7. מפזרים על הכל את הטימין היבש.
  8. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך 20 דקות.
  9. לאחר 20 דקות, מסירים את הנייר ונותנים לעוד 10 דקות צלייה נוספים.
  10. לסיום, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומביטים בכבוד על המנה שמשתחררת מהתנור.

השלבים הללו הם פשוט תענוג; זה כמו לראות מופע אמנותי! ואם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, עם המתקם, אין בעיה; כל אחד שמסביב למרתף יבוא לבקש מתכון.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו תמיד, שדרוגים הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו. אפשר לשדרג את המתכון הזה עם כמה רעיונות מבריקים!

  • להוסיף מעט צ'ילי מתוק עבור רמיזה חריפה.
  • להכין רוטב על בסיס יוגורט עם מיץ לימון ותבלינים – רענון על הצד.
  • לשדרג את הירקות עם אספרגוס או ברוקולי לגרסה גדולה יותר של חווית האוכל שלכם.
  • נסו להוסיף פסטה קלאסית שמביאה את כל המנה למקום חדש עם מרקם אוורירי.
  • קישוטים נוספים כמו שקדים קצוצים או נענע יעשו את ההבדל הגדול!

שאלות ותשובות

איך עושים את הפילה אם אין לי שמן זית?
מתכון זה לא יהיה אותו דבר, אבל תוכלו להשתמש בשמנים אחרים, כמו שמן קוקוס או אפילו חמאה, ולקבל טעם אחר ומעניין.

האם אפשרCooktime להקפיא את הפילה?
אני ממליץ לא, זה יכול לפגוע בטעם ובמרקם. אבל אם הכנתם יותר מדי, תכניסו אותו למקרר ואוכלים יום לאחר מכן.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  כמה זמן אפשר לשמור תפוחי אדמה מבושלים במקרר?

מה עושים אם הייתי רוצה לגרסה בריאותית?
פשוט תשתמשו בשמן קוקוס עם ירקות מאודה! זה מתכון בריא וחסכוני, כמובן!

האם ניתן להחליף את הלימון במרכיב אחר?
כן! אתם יכולים לנסות להשתמש בחומץ בלסמי לצבע נוסף ורטט מושלם.

מה הקטנה טעות הנפוצה שאנשים עושים?
לא אוטמים את התבנית בנייר אלומיניום בטווח של בישול מהיר. זה הרי חשוב לדאוג למידה מדויקת כאשר אופים.

באיזו טמפרטורה כדאי להניח את הדג?
180 מעלות צלזיוס זה אידיאלי; זה נשאר רך, טעים ואוורירי.

האם ניתן לבשל את זה במחבת?
בהחלט! את התהליך הזה ניתן גם לעשות במחבת על חום גבוה עם שמן זית עד שזה משחים בשני הצדדים.

איך להכין פילה לברק גולל?
אם אתם רוצים להכין ממש בפשוטות, קצצו לפיסות קטנות ושקול את הרצוי לכל מיני שימושים אחרים באוכל.

כמה זמן תופס הכנה אם הכנתי מתכון כפול?
זה ישפיע על זמן הבישול; כדאי להוסיף עוד 5-10 דקות בתנור.

האם דגים נפגשים עם חלב?
לפי מסורות מסוימות לא מומלץ לערבב אך זו שאלה של טעם אישי. תאמינו באינסטinct שלכם!

אם יש לכם סלון שממנו יותר מידי צורך בשלוט על התאבון שלכם, תנו לעצמכם ללכת למטבח וליצור את המנה המושלמת הזו. שתפו עם חברים, ספרו על זה ברשתות החברתיות, ותנו לאחרים להתענג על החוויות הקולינריות שמתחוללות כאן. בתיאבון!

Scroll to Top