עוגיות שוקולד ציפס עם שמן – מתכון הורס שאין כמו הוא!
תקראו לי משוגע, אבל יש משהו כל כך אגדי בעוגיות שוקולד ציפס, במיוחד כשמשתמשים בשמן במקום בחמאה! המושג הזה, לשחק עם המרכיבים הקלאסיים, נראה לנו סופר מעניין ובוודאי שזה בקלות יכול לשדרג את כל חווית האפייה שלנו. אז אם אתם, כמו רבים, אוהבים את השוקולד שמומס בפה ומחפש את הטעם המושלם, הגעתם למקום הנכון! ההכנה כל כך קלה, שלא תאמינו שהן יצאו מהתנור.
Zזמן הכנת המתכון
- סך הכל זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מושלם עבור 12-15 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשכולנו רעבים, בואו נראה מה צריך בשביל המתכון המהמם הזה:
- 250 גרם (כוס ורבע) קמח לבן
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 100 מ"ל שמן צמחי (כמו שמן קנולה או שמן קוקוס)
- 150 גרם (כוס) סוכר חום כהה
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
- 1 ביצה אחת
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוקולד צ׳יפס (מומלץ בונה איכותי!)
אפשרויות חלופיות
יש לכם אורחים צמחוניים או טבעוניים? אין בעיה! ניתן להחליף את הביצה ב-1/4 כוס רסק תפוחים ואפשר גם להשתמש בשוקולד מריר כדי שהעוגיות יהיו בריאות יותר.
שלבי ההכנה
כדי שאתם תוכלו ליהנות מהעוגיות המדהימות האלה, הנה השלבים להכנה:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה על תבנית.
- בקערה גדולה, מערבבים קמח, סודה לשתייה ומלח ומניחים בצד.
- בקערה נפרדת, מערבבים היטב את השמן, הסוכר החום, הסוכר הלבן, הביצה ותמצית הווניל.
- שופכים את התערובת הרטובה לקמח ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את השוקולד צ׳יפס ומערבבים עד שהם מפוזרים בצורה אחידה.
- משתמשים בכף הכף ומעבירים כפות מהתערובת לתבנית האפייה, משאירים מרחקים בין העוגיות.
- אופים במשך 10-12 דקות, עד שהקצוות מתחילים לקבל צבע חום זהוב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר על רשת במשך כ-5 דקות.
כשהעוגיות יוצאות מהתנור, הן נראות כמוהן נמסות בפה! רק עם הריח המהפנט כמעט לא תוכלו להמתין לפני שיתקבלו על המדף.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם תזכו במיומנות שלכם ואותן עוגיות יהיו משגעות כמו תמיד, אפשר לשדרג אותן בעוד כמה דרכים:
- אפשר להוסיף אגוזים קצוצים כמו אגוזי לוז או פקאנים כדי לקבל קקאו אגדי.
- לגיוון טעמים, שימו את השוקולד צ׳יפס עם טוויסט, כמו ממתק מנטה או פרליני קרמל.
- אם מתחשק לכם משהו מתוק יותר, תוסיפו נגיעות של חמאת בוטנים לתוך העוגיות עצמן.
- תשקלו להכין את העוגיות דקות במיוחד ולמלאן בראוניז שוקולד שיחליקו לכם לשיחות אחרות.
שאלות ותשובות
לאיזה אירועים זה מתאים להכין את העוגיות?
אפשר להכין את העוגיות האלה לכל אירוע, בין אם זה לילדים, חגיגות יום הולדת או סתם לפינוק עצמי.
האם אפשר להכין אותן עם קמח בלי גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפו”ח או קמח ללא גלוטן אחר לפי העדפתכם.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?
אם אתם מצליחים לשמור, הן יכולות להחזיק מעמד בסביבה יבשה עד שבועיים, אם אוחזים בקופסה אטומה.
מדוע שמן הוא רעיון טוב?
שימוש בשמן מוסיף לעוגיות אווריריות ומעט רכות שאין לעוגיות עם חמאה.
האם אתם ממליצים על אווירה מסוימת באפייה?
כמובן! השמיעו מוזיקה כיפית שיטיס אתכם בזמן האפייה.
האם זה שונה מתהליך האפייה הרגיל?
לא באמת, פשוט קורה שהשמן עובד אחרת מהחמאה, אבל התהליך נשאר דומה.
לאחר כמה זמן צריך לבדוק את העוגיות בתנור?
מומלץ לבדוק אותן לאחר 10 דקות.
איך אני יודע אם הן מוכנות?
הן יהיו זהובות בשוליים. גם אם הקף המרכזי נראה רך – זה בסדר, הן יתקשו כאשר יתקררו.
האם השוקולד צ׳יפס יכול להיות ממולא בצורות אחרות?
בוודאי! אפשר להשתמש בשוקולד מריר או שוקולד לבן, הכל תלוי בטעם האישי שלכם.
למה אני לא רואה סיבה לא לשתף את המתכון הזה?
כי הוא באמת כזה מדהים, מושלם, וממכר! שתפו אותו עם כל החברים שלכם!
זה הזמן שלכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, יוצרים לכם עוגיות עם טעם משגע שאתם פשוט לא רוצים להפסיק ללקק את האצבעות! חווית האפייה תגרום לכם לחייך, ורגעי השיתוף עם הילדים או המשפחה על המנות הנפלאות הללו לא יסולאו בפז!