חלה ללא מיקסר רכה וטעימה בקלות בבית

"`html

חלה ללא מיקסר – מתכון אגדי וממכר!

אפשר לדמיין את הריח המדהים של חלה טרייה הנאפת בתנור, כשהיא מונחת על השולחן ומחכה רק שייגעו בה. עכשיו תרגישו את זה חזק יותר, כי אנחנו כאן כדי להציע לכם מתכון מעלף לחלה ללא מיקסר! זה מתכון קל, מהיר, ואפשר גם לשלב אותו באירוע משפחתי במיוחד, ביום שישי בשבת או סתם ביום חול, כי מי לא רוצה לחם רך ונימוח?

זמן הכנת המתכון: 120 דקות
רמת קושי: קל
מספר מנות: 8-10 מנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות.
  • זמן התפחה: כ-60 דקות.
  • זמן אפייה: כ-30 דקות.

במתכון זה, נוכל לגלות מסע של חוויות גם בעבודת היד, בלי מיקסר שידחוף אותנו להרגיש כמו טבחים מקצועיים. אנחנו נשתמש בידיים שלנו כדי ללוש, לתפוס ולחוש את הבצק. כן, זה אולי ישמע קצת מסובך, אבל האמת שזה אחד הדברים הכי טעים שיש והכי ממש נעים להרגיש את הנגיעה שבלישה.

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג קמח לחם (או קמח רב תכליתי)
  • 600 מ"ל מים פושרים
  • 50 גרם שמרים טריים או 14 גרם שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר
  • 100 מ"ל שמן זית או שמן קנולה
  • 2 ביצים (אחת לתוך הבצק ואחת למריחה על החלה)
  • קמצוץ מלח
  • שומשום טחון או זרעים אחרים לקישוט (אופציונלי)

המרכיבים כאן פשוטים ונגישים ותמיד אפשר למצוא אותם בבית. מהנסיון שלי, החלה יוצאת מושלמת גם בלי התוספות. אבל אם אתם רוצים להוסיף משהו מיוחד, תחשבו על זה!

שלבי ההכנה

זהו, הכנתם את המרכיבים שלכם – עכשיו נעבור לשלב הכנת הבצק והאפייה, ותראו כמה זה פשוט!

  1. ממש כאן, נתחיל עם ערבוב השמרים, הסוכר והמים בכלי עמוק. תניחו להם לעמוד כ-10 דקות – זה הזמן שהשמרים מתחילים להתעורר!
  2. לאחר שראיתם בועות קטנות, הכניסו את הביצה והשמן לתוך התערובת.
  3. הוסיפו את המלח, והתחילו להוסיף את הקמח, לאט לאט, לערבב עם כף עץ או בידיים, זה הזמן לפנק את עצמכם!
  4. ברגע שהקמח מתאחד עם הנוזלים, התחילו ללוש את הבצק בידיים במשך כ-10-15 דקות, עד שהבצק נעים וגמיש.
  5. כשהבצק מוכן, הכניסו אותו לקערה משומנת, כסו במגבת והניחו לו לתפוס גובה במקום חמים למשך שעה.
  6. אחרי שעה, כאשר הבצק הכפיל את נפחו, הכניסו אותו על משטח מקומח ולשו אותו שוב למשך חצי דקה, כדי להוציא ממנו את האוויר.
  7. חלקו את הבצק ל-3 חתיכות שוות.
  8. קלפו כל חתיכה לרצועות ארוכות והכינו מהם צמה פשוטה או כל סגנון שאתם אוהבים!
  9. הניחו את הצמה על תבנית מכוסה בנייר אפייה, הכניסו שוב לתפיחה למשך 30 דקות נוספות.
  10. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  11. מרחו את הביצה על החלה ואז פזרו שומשום או תוספות אחרות.
  12. אפו למשך 30 דקות, עד שהחלה מזהיבה בצורה משגעת!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מאכלים טורקיים מסורתיים שכל חובב אוכל חייב לנסות

וכך, בקלות, נוכל להכין חלה נפלאה שמשמחת את הלב. החלה יוצאת רכה, אוורירית, וכל ביס ממנה שמותיר טעם של עוד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

החלה הזו יכולה להפוך ממש לאגדה עם תוספות שקשורות לאוהבים. אפשר להוסיפו לחם טחון, שקדים קצוצים או אפילו פירות יער. למי שאוהב טעמים פתוחים וחריפים, תוספות של גבינת פטריות יכולים להפתיע את כולם. וגם אם אתם מתכננים טיול בשבת, החלה מוכנה להציע לכם זוג או שליחויות של המתכונים האהובים עליכם.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי שמרים טריים?
אפשר להשתמש בשמרים יבשים. יחס של 3:1, כלומר 14 גרם שמרים יבשים במקום 50 גרם שמרים טריים.

כמה זמן באמת לוקח להכין חלה?
סך הכל, הכנת חלה לוקחת כשעתיים כולל התפחות, אפייה והכנה.

האם אפשר לשלב תוספות בבצק?
בהחלט! אפשר לשלב בבצק אגוזים קצוצים, פירות יבשים או שוקולד.

האם ניתן להקפיא את החלה?
כן! החלה מתאימה להקפאה. פשוט לאחר קירור, נעטוף אותה בניילון נצמד ונשמור במקפיא.

מה לעשות אם הבצק נהיה דביק?
אם הבצק דביק מאוד, אפשר להוסיף קמח בהדרגה עד שהבצק יתייצב.

איך ניתן לדעת שהחלה מוכנה?
החלה מוכנה כששוליים זהובים ויש להם צליל חלול כשמקישים עליה.

האם ניתן להכין גרסה ללא ביצים?
כן! אפשר להחליף את הביצה ב"חלופת ביצה" או פירה בננה.

מה לעשות עם חלה שלא נאכלה?
ניתן להכין ממנה פנקייקים או פודינג לחם, או אפילו לאדות אותה כטוסט!

אם מישהו רוצה חלה עם שוקולד?
אפשר להוסיף שוקולד קצוץ במהלך הלישה והחלה תצא משגעת.

האם כדאי לשים מלח בבצק?
בהחלט! מלח משפר את הטעמים ומסייע בתהליך העלאת הבצק.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  אנטריקוט בנינג'ה גריל – טעמים שיכבשו אתכם!

לא נשאר לנו אלא לאחל לכם שיהיה לכם טעים וטוב, שתיהנו מהחלה שלנו ותשתפו את המתכון המושלם הזה עם החברים והאנשים היקרים לכם. הכינו, הזהרו במתיקות ואפשרו לעצמכם ללקק את האצבעות!

"`

Scroll to Top