חצ'פורי גרוזיני: המתכון המושלם שכולם מדברים עליו

מתכון לחצ'פורי גרוזיני – פלא הטעמים מהקוקוריקו של הקווקז

בואו נדבר על אחד המאכלים המיוחדים והטעימים ביותר שניתן למצוא, לא רק בגרוזיה אלא בכל העולם – חצ'פורי. יש המון גרסאות למאכל הזה, אבל כולן חוזרות לדבר אחד: לחם פריך ומילוי גבינות שמלכותי בפשטותו. יש לו קסם שמושך כל אחד לחזור למנה המדהימה הזאת, אבל כאן אנחנו לא נעצור ונגיש יחד את החצ'פורי הכי טעים שיש! אם עדיין לא טעמתם, הגיע הזמן. הברק בעיניים אחרי ביס ראשון – שווה לנסות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: כחצי שעה
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים לחצ'פורי גרוזיני

עכשיו כשכולנו רעבים ואתם מכירים את העוצמה של החצ'פורי, הגיע הזמן להכיר את החומרים. מדובר במרכיבים פשוטים שמתחברים יחד לסיפור טעמים מושלם!

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 50 מ"ל חלב
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • חמאה נוספת למריחה על החצ'פורי אחרי האפייה

תוספות אפשריות יכולות לכלול גבינת קוטג' או גבינת צהובה נוספת, אם אתם לוקחים את זה לקצה של החוויה הגבינתית. מעניין לדעת שחצ'פורי מגיע מגאורגיה, מהלך של טעמים שחוזר אלינו מדורות עבר – זה מופלא! אז בואו נמשיך לסיפור ההכנה!

שלבי ההכנה

אז אחרי שסגרת את הפה מחוויה הטעמים המופלאה בחצ'פורי, נעבור לשלבים הבאים, כדי להביא אליו את הכישרון שלכם.

  1. נמיס את השמרים במים הפושרים וניתן להם לתסוס במשך כ-10 דקות.
  2. בקערה גדולה נוסיף את הקמח, המלח והחמאה המומסת.
  3. נוסיף את תערובת השמרים, החלב והביצה לקמח ונלוש הכל עד שהבצק יהיה רך ולא דביק.
  4. נעשית את הבצק לכדור ונניח לו להתפחה 30 דקות במקום חמים.
  5. לאחר ההתפחה, נחלק את הבצק ל-4-6 כדורים שווים.
  6. בעזרת מערוך, נרדד כל כדור ליצירה דמוית פיתה עבה.
  7. נניח את הגבינות הטחונות לתוך כל פיתה, נסגור אותה בצורה של פיטה עגולה.
  8. עם האצבעות, נלחץ קלות על הקצוות כדי להדק את הבצק.
  9. כך ניצור ראש פפראס רך בצדדים.
  10. נניח את החצ'פורי על תבנית עם נייר אפייה, נשים אותם במקרר לעוד 15 דקות.
  11. נחמם את התנור ל-200 מעלות, ואז נאפה את החצ'פורי כ-25 דקות או עד שהצבע הזהוב יכבוש אותנו.
  12. כשהחצ'פורי יוצא מהתנור, נמרח עליו חמאה נוספת.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שקדים ללא סוכר שתגרום לכם להתאהב מחדש

טיפים והמלצות לשדרוגים

כדי שהחצ'פורי שלכם יהיה אגדי, אפשר לשדרגו ולשחק עם הטעמים. אם אתם אוהבים את הגבינות שלכם עם תוספות, אפשר להוסיף נכונה כמו: זיתים, עלי תרד מוקפצים, או אפילו יוגורט מתובל על ידו. במילותיי: לגוון ולשנוא את הגבינות! ואם אתם מעזים, לא לשכוח את הביצה המפולפלת מעל החצ'פורי, תתלהבו מהמרקם הנמס!

שאלות ותשובות

איך אפשר לעשות חצ'פורי טבעוני?
אפשר להשתמש בקמח עדשים מצה, גבינות טבעוניות דומות או טופו בגבינת שינון. גם שמן זית יכול להחליף את החמאה.

האם אפשר להוסיף ירקות לחצ'פורי?
בהחלט! תוספות כמו תרד, פטריות או מוצרלה עם פטריות ימנעו טעמים שטוחים!

מה אם אין לי גבינת פטה?
אפשר להשתמש בכל גבינה מלוחה אחרת, גבינת טופו גם מושלמת למקרה זה.

איך יודעים שהחצ'פורי מוכן?
אם אתם רואים את הצבע הזהוב והבצק מתנפח – זה סימן מעולה.

מה אם אני לא אוהב גבינת מוצרלה?
שפשוט תחליפו בכל גבינה שאתם אוהבים, הכל מקסים!

כיצד מאחסנים את החצ'פורי?
אם נשאר אותכם, עטפו בניילון נצמד והכניסו לשקית סגורה במקפיא – יכול להחזיק עד חודש!

כיצד אפשר להגיש את החצ'פורי?
לחתוך כמו פיצה ולהגיש עם רוטב יוגורט או כל דבר שמכניס עוד טעם ועניין למנה.

האם יש צורך לשמן את התבנית?
לא, אם אתם משתמשים בנייר אפייה – המנה לא תידבק!

כמה זמן מחזיקים החצ'פורי במקרר?
סביר להניח יום-יומיים בשקית סגורה. הם עדיין טעימים, אם תחמם אותם!

האם אפשר לאכול חצ'פורי קר?
תשמעו, אפשר. אבל שימו לב; תמיד עדיף חם. אז חימום קל במיקרו, ותהיו מרוצים!

רוצים לבוא לחוויה מדהימה ומהווה? ההנאה פה היא בשבוצ על שולחן השולחן, אז אל תהססו לקחת את המתכון הזה ולעשות טוב לחיים שלכן! אם אהבתם, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. אתם לא תאמינו כמה הוא משגע. בואו נכין ונשאיר פיות פתוחים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קישואים ברוטב עגבניות 10 דקות שמומלץ לנסות עכשיו!