כבש כשר לפסח: המתכון שישדרג את שולחן החג

מתכון כבש כשר לפסח – אגדי ומפנק!

מחפשים את המנה שתעשה לכם את פסח? הכבש הכשר הזה לא רק מדהים, הוא גם משגע וילקק את האצבעות. הכבש מבושל בסגנון מסורתי, עם תוספות שיכולות להפוך כל ארוחה לחוויה בלתי נשForgotten! לא משנה אם אתם חובבי בשר או לא, המנה הזו תהפוך למרכז השולחן ותפיץ ריחות שיביאו את כל המשפחה לסביבת השולחן. כולם ירגישו את התשוקה והאהבה שהתבטאו בכל ביס. אז שבו איתנו, כי המסע שלנו מתחיל עכשיו!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות זה מספק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים למתכון

למנה הזו דרושים מספר רכיבים פשוטים, אבל כל אחד מהם משחק תפקיד חשוב בהפיכת הכבש למיוחד כל כך.

  • 1 כיכר כבש (והכי חשוב – כשרה!) – 1.5 ק"ג
  • 4 כפות שמן זית – כן, שמן זית הוא חביב עלינו!
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות מנהרת ישן
  • 1 כוס יין אדום יבש – קו ההגנה האחרון שלנו!
  • 2 כפות דבש – למי שאוהב טעם מתוק!
  • 1 כפית קינמון – שיעניק לתבשיל ניחוח מעלף.
  • 1 כפית כמון – תבלין שמעורר זיכרונות מימי סבתא.
  • מלח ופלפל – לטעם המושלם.
  • 1 כוס מים – כדי למנוע מהכל להתייבש.
  • תבלינים נוספים שאוהבים, כיד הדמיון.

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין בגרסה טבעונית, ניתן להמיר את כיכרות הכבש בחצילים עבים ומנחמים, ואת היין לשדרג למיץ ענבים. זה יצור מנה ייחודית באותה מידה. וגם אם אתם חובבי בריאות, הכינו את המנה הזו עם בשר צמחוני – זה פשוט נפלא!

שלבי ההכנה

כעת, עלינו לעבור לשלב הכנה המדהים של המתכון. כל שלב חשוב, כך אל תדלגו על אף אחד.

  1. חמים, נבשל בקדח של הסרק!
  2. לפתוח מכונת הזמן ולהכביר שמן זית בסיר חם.
  3. להוסיף את הבצל והשום ולטגן עד ריכוך.
  4. לזרוק פנימה את כיכר הכבש ולסגור את הסיר בכח להקפיץ!
  5. לקצר ולא לגלות עד הכל מגיע למקסימום טעימות.
  6. למלא את הסיר ביין ודבש ולהביא לרתיחה.
  7. להוסיף את שאר התבלינים המדהימים שנמצאים שם.
  8. למלא במים ולכסות את הסיר.
  9. לבשל על חום נמוך במשך שעתיים לפחות.
  10. להשרות את המנה ולתת לטעמים להשתלב.
  11. לצאת מהמטבח עם חיוך ולהדהים את המבקרים!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  רגע לפני שאתם משרים טופו שניצל – הטריק המושלם!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

ולמה לא להוסיף גם כמה תוספות? תוספות כמו תפוחי אדמה קלויים מתבלים בגזר, או אורז חם עם תבלינים יוסיפו פיסת שלמות למנה המדהימה הזו. גם רוטב צ'ילי או טחינה צדדי יתממשו ותהפכו את המנה ליותר ממכרת!

שאלות ותשובות

מהם המרכיבים העיקריים של המתכון?
המרכיבים העיקריים הם בשר הכבש, בצל, שום, יין ודבש. כל מרכיב משחק תפקיד מכריע בטעם הסופי של המנה.

האם ניתן להכין את המנה ביום מראש?
בהחלט! אפילו אני ממליץ לכם להכין את המנה יום לפני ההגשה. הטעמים מתעצמים במהלך הלילה ויהפכו את המנה לעוד יותר מעולה!

מה לעשות אם אין לי יין?
אם אין לכם יין, מיץ ענבים יעשה את העבודה בצורה מעולה. אם אתם באמת מתעקשים, ניתן להשאיר אותו בכלל בלי אלכוהול.

האם המנה מתאימה לילדים?
המנה מאוד מתאימה לילדים, במיוחד כשהיא מתובלת בצורה מדודה. לדאוג לבשל את המנה עם פחות תבלינים חריפים!

מהן התכונות של בשר כבש?
בשר כבש הוא בריא מאוד, מלא בברזל, חלבונים וויטמינים. זה בשר נהדר שעשוי להועיל מאוד לגוף שלנו!

האם ניתן להכין את הכבש בגרסה ללא גלוטן?
כמובן, פשוט דלגו על כל מרכיב שכולל גלוטן. כבש הוא באופן טבעי ללא גלוטן, כך שאין בעיה!

אילו תוספות מתאימות למנה הזו?
ניתן להוסיף מנה של אורז, פירה או ירקות קלוים. כל דבר שיחמיא לכבש המופלא!

האם אני יכול להשתמש בגזר במתכון?
בהחלט! גזר מבושל ליד הכבש יתן טעם מתוק ויפה למנה.

מה כדאי לשתות עם המנה?
כמובן שיין אדום! אבל גם מים עם נענע יכולים להיות רעננים.

איפה ניתן למצוא מתכון דומה?
יש המון מתכונים דומים ברשת ובספרי הבישול, אך המתכון שלנו הוא באמת אגדי ומיוחד במינו!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  הסוד לרוטב לסלט ירקות עם חסה שילקח בקלות

נשאר לכם רק לנסות את המתכון, ולהשתף עם חברים בכל מקום. זו ההזדמנות שלכם להפתיע את כולם עם ארוחה מעלפת!

Scroll to Top