עוגת בננות הכי טובה בעולם
בדרך כלל יש עוגות בננות, ויש עוגות בננות. אבל מה אתם באמת יודעים על ההיסטוריה שלהן? מדובר במאפה שעדיין מצליח לשמור על הפופולריות שלו כבר במשך עשרות שנים. הייתי אומר שאין כמו עוגת בננות טריה בחיק המשפחה, ריח חם שמתפשט בבית, והכי חשוב – חיוכים נלהבים כשבלילה שמים את העוגה לשולחן. כאשר העוגה הזו יוצאת מהתנור עם ריח שמשגע את כל הסביבה, אתם יודעים שהגעתם לגן עדן! מוכנים לאתגר?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 50 דקות
- רמת קושי: קל
- מתכון ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשסחפתם אותי עם הסיפור, הגיע הזמן לדבר על החומרים המרכיבים את העוגה המדהימה הזו. כל רכיב כאן תורם לתוצאה הסופית, וכל ביס מהעוגה הזו הוא ממש אגדי.
- 400 גרם של בננות בשלות (כחמש בננות בינוניות)
- 200 גרם של סוכר חום
- 2 ביצים
- 100 מ"ל של שמן רגיל או שמן קוקוס
- 200 גרם קמח חיטה (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון (אופציה להוסיף טוויסט)
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם של אגוזים קצוצים (מומלץ פקאנים או אגוזי מלך)
- 150 גרם שוקולד מריר (לגרסה המושלמת שלה)
ברוכים הבאים לשלב המרתק של החלפת רכיבים. מחליפים דברים משעממים לרכיבים מגניבים! למשל, אתם יכולים ללכת על גרסה טבעונית ולהשתמש בקערה מעוצבת של רסק תפוחים במקום ביצים, והשמן יכול להיבחר בגרסה עם שמן חמניות איכותי.
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתוך שלבי ההכנה פשוטים ובשום אופן לא מסובכים. אתם תגלו מהנסיון שלי שזה כל כך קל עד שתחשבו שזו סוג של קונספירציה.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- מועכים היטב את הבננות בקערה גדולה.
- מוסיפים את הסוכר, הביצים והשמן – ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מצרפים את הקמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון – ומערבבים שוב.
- כשהעיסה חלקה, מוסיפים את האגוזים והדמעות של שוקולד. זה מה שיתן לעוגה את הטוויסט המושלם!
- יוצרים תבנית משומנת (כדאי לשים גם נייר אפייה) ושמים את התערובת בתוכה.
- אופים בתנור למשך 50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ונקייה כשנעשה בה מבחן ללא עוגה!
- מוציאים, מכניסים לאחסון בדרך כלל על רשת ולתת לעוגה להתקרר.
- זכרו, בכל תהליך – ללקק את הקערה! זה שם את החיים בפרספקטיבה חדשה.
לתוספות ושדרוגים
נשארו שאריות בננה? מדהים! כדאי לשקול להוסיף טיפה של פונדנט שוקולד על גבי העוגה כשהיא יוצאת מהתנור. אפשר גם לשדרגו עם חמאת בוטנים בחלק העליון או פשוט לניחוחות של מסקרפונה.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם העוגה נפלה?
אם העוגה נפלה, אל דאגה! ייתכן שהתנור לא היה מחומם כראוי או ששכחתם לשים מספיק סודה לשתייה. זה יכול לקרות גם כשמוסיפים יותר מידי בננה. תמיד טוב להיות זהירים עם הכמויות!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
ודאי! העוגה ניתנת להקפאה. אפשר לחתוך אותה לחתיכות ולשמור במיכלים אטומים. הוציאו כשצריך ותיהנו ממנה כחדשה.
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
עוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש. אם הוא יוצא עם תערובת, תנו לה עוד 5-10 דקות. חכו עם סבלנות, זה ישתלם!
מה אם אין לי אגוזים בבית?
אם אין אגוזים, אפשר להשאיר אותם מחוץ למתכון, או לשים במקום זה שבבי שוקולד נוספים. עוגה זו יכולה להתרכך לכדי מלך במזל!
העוגה מתייבשת לשמור על הטריות?
בהחלט! פעולה פשוטה היא לאחסן את העוגה במיכל אטום. במידה ויש בננות אחרות, תוכלו לשים עמן את העוגה. זה יכול לחדש את הלחות.
כמה זמן העוגה מחזיקה?
העוגה הזו מחזיקה יומיים-שלושה במצב טוב. אחרי, חפשו מקום להקפיא אותה.
האם ניתן להשתמש בבננות לא בשלות?
ודאי, אך אנחנו ממליצים להשתמש אך ורק בבננות בשלות. הן מעניקות מתיקות נפלאה ומעניקות את המרקם המושלם.
מה יקרה אם אני אוסיף יותר סודה לשתייה?
בהשקפת עולמית טובה של כמעט קלות, יותר סודה לשתייה תגביר את הכומתה של העוגה, ולכן הימנעו מכך ובשום אופן לא לשים יותר משני כפיות!
איך אפשר להעשיר את הטעם?
ניתן להנות מקישוטים נוספים כמו פלאי תמרים או ריבועי גזר. זה מה שהופך את העוגה שלכם למעלפת ויכולה אפילו להיות בריאה יותר.
האם יש גרסה לחולי סוכרת?
כמובן! אפשר להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו סטיביה או סוכר קוקוס, כך שתקבלו עוגה נהדרת וסוכרתית.
ועכשיו כשיש לכם את המתכון הזה בידיים, אתם מוכנים לקטוף מחמאות מכל עבר. שתפו את המתכון הזה בפייסבוק, באינסטגרם או בכל מקום! תנו לעוגת הבננות הזאת לשוך לחיי אחרים. אין ספק שמדובר במתכון מושלם, בריא, משגע, וממכר! גם סבתא שלי לא הייתה מתנגדת לרגע!