כמה זמן חזה עוף במקרר וכיצד לשמור עליו טרי

כמה זמן חזה עוף במקרר

אין ספק שחזה עוף הוא אחד מהמוצרים היותר מוכרים והנפוצים במטבח, אבל האם ידעתם שיש לו בהחלט “חיים” במקרר? הכרתם את הדקות והימים שיכולים להפרות את האוכל שלכם או חלילה לגרום לנזק? בהמשך המאמר נדבר על זה, נזכיר גם היבטים של שמירה על טריות וניתן לכם טיפים טובים כדי למנוע בזבוז והבריאות שמגיעה עם האוכל. בסוף, אפילו נדון כמה בשיטות יצירתיות להכין אותו. אז הביאו עט ונייר, כי הולך להיות מהנה!

זמן החזקה של חזה עוף במקרר

  • חזה עוף RAW (לא מבושל) – עד 2 ימים
  • חזה עוף COOKED (מבושל) – עד 4 ימים
  • כשהוא נשמר בקירור – 0-4 מעלות צלזיוס
  • באופן כללי – הקפידו לא לעבור על לוח הזמנים!

כשהחלטתם להביא הביתה חזה עוף טרי, כדאי מאוד שתשימו לב למועד התאריך המודפס על האריזות, ולפי המידע שלפניכם, חדרו ליום המסכם. חזה עוף לא בטוח הוא כמו בדיחה לא מוצלחת – אף אחד לא יתמוגג מהחיים היומיומיים שלו. ועוד בשורה – הוא ניתן לעיבוד לשפע של מנות טובות, משגעות ומפתות! אבל קודם כל חשוב לדעת את גבולות הזמן שהוא יכול להימצא במקרר.

המרכיבים הדרושים

אין בעיה למצוא חזה עוף כמעט בכל מקום, אבל האם ידעתם שיש רכיבים נוספים שיכולים לתמוך בבריאות ובשלוה של המנה המושלמת שלכם? נתמקד בכמה מן הרכיבים הנחוצים:

  • חזה עוף – כמובן!
  • שום – יעזור לשפר את הטעם
  • תבלינים – פפריקה, כמון, מלח ופלפל
  • שמן זית – טיפה מדהימה בעת הבישול
  • ירקות – גזר, ברוקולי, קישוא או כל מה שאתם אוהבים!

מהיום, אל תהססו להוסיף טעמים וצבענים למנה המיוחדת שלכם. זה כמו לקחת את מנת העוף ולהפוך אותה לגידול אגדי!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  אוכל בוכרי מתכונים שיעשו לכם חשק לבשל

שלבי ההכנה

כעת, כשיש לנו את כל המרכיבים, נתחיל עם שלבי ההכנה הממוקדים:

  1. נשמור את חזה עוף במקרר עד שנטפל בו.
  2. נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
  3. נשפשף את חזה העוף עם התבלינים האהובים.
  4. נניח את חזה עוף במחבת, נתן לו לבשל 6-8 דקות מכל צד.
  5. נוסיף ירקות לבחירה, נכסה ונבשל עוד 5-7 דקות.
  6. נוציא מהכירה ונניח למנוחה 5 דקות.
  7. נשניח ונתמוגג!

אלו היו שלבים קפיצה למנה אגדית! ברגע שתסיימו את הכנת המנה, המערכת תתחיל לדפוק בדיקות פינה איזה טעם טעים יש!

תוספות אפשריות

למה לא להפתיע את עצמכם ואת האורחים שלכם? ישנן המון תוספות שאתם יכולים להוסיף על מנת להפוך את המנה לעוד משגעת. אתם יכולים לשקול להוסיף רוטב חריף כדי לחמם את העניינים או אפילו להוסיף קצת חמאה כדי ליצור טעם נימוח שמחבק את החזה עוף. אחרת, למי שאוהב את החיים הבריאים, אפשר לשקול להמיר שמן זית בשומן קוקוס, שיהיה לגמרי דל פחמימיות.

שאלות ותשובות

כמה זמן חזה עוף יכול להישאר במקרר?
עד 2 ימים אם הוא לא מבושל, עד 4 ימים אם הוא מבושל.

מה ניתן לעשות עם חזה עוף תקול?
כדאי להשליך אותו מיד, במקרים כאלה אין מקום לסיכון. זכרו- בריאות לפני הכל.

האם אפשר להקפיא חזה עוף?
כמובן! חזה עוף ניתן להקפיא, והוא יישמר עד שישה חודשים במקפיא.

מה חזה עוף מתאים לי להכין?
אפשר להכין סלטים, עוף על הגריל, תבשילים עם רוטב עגבניות או אפילו קציצות משגעות!

האם אפשר לבשל חזה עוף מהקפאה?
אפשר, אבל חשוב לוודא שהוא יבושל כראוי בפנים.

איך אני יודע אם חזה העוף שלי טרי?
חזה עוף טרי יהיה מחוספס ויבש ואינו פולט ריח רע. אם הוא מתחיל להראות דביק או כחלחל – אל תהססו לפנות אליו!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פילה עוף בתנור קל להכנה וטעים במיוחד

מה אם יש לי חזה עוף מהקטיפה, מה לעשות?
חזה עוף הקרם טעים ומיוחד, מומלץ לבשל כמו שכתנו עם תיבול ועשבי תיבול.

מה ניתן להוסיף לחזה עוף כדי לשפר את הטעם?
שום, לימון, פפריקה, תבלינים שונים, אפילו רוטב סוי יכולים לשדרגו את המנה.

איזה ירקות הולכים טוב עם חזה עוף?
ברוקולי, גזר, קישואים, כוסברה. הכל הולך עם הכל!

כמה חזה עוף מומלץ לאכול?
כמובן, כקציצה בריאה אנחנו ממליצים על 100-150 גרם לאדם.

בסיכומו של דבר, חזה עוף הוא חומר גלם נפלא שיכול להפוך כל ארוחה למדהימה ואפילו מגניבה במידה רבה. לא לשכוח לשמור על חלבון טרי! בואו נשתף את המתכון הזה עם ידידינו ברשתות החברתיות ונהפוך את כל העולם למקום בריא יותר!

Scroll to Top